|
|
|
Czy na nowym telewizorze z MPEG4 uzyskam sygnał cyfrowy z azartu? Jak Włączam wyszukiwanie to znajduje tylko analogowe. Spotkałem się z opinią, że żeby wyszukać cyfrowe programy to muszę miec inny kabel łączący telewizor z gniazdem azartu. Co myślicie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Spotkałem się z opinią, że żeby wyszukać cyfrowe programy to muszę miec inny kabel łączący telewizor z gniazdem azartu. Co myślicie? Bzdura - nie potrzeba żadnego "innego" kabla. Jeśli jest sygnał cyfrowy to by go znalazło, jeśli nie znalazło to jest albo za słaby albo wcale go nie ma. |
|
|
|
|
Szukaj na kanale 36 i 37 powinno znaleść około 15 programów (mux1,mux2)
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: z 2irlandii:-) tuska Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Czy na nowym telewizorze z MPEG4 uzyskam sygnał cyfrowy z azartu? Jak Włączam wyszukiwanie to znajduje tylko analogowe. Spotkałem się z opinią, że żeby wyszukać cyfrowe programy to muszę miec inny kabel łączący telewizor z gniazdem azartu. Co myślicie? Na jakim osiedlu mieszkasz? ile pięter ma budynek? Zobacz na antene w którym kierunku jest skierowana zauważyłem ze czesc anten jest skierowana na Kielce (kanał 36 i 62) a częśc na Rzeszów (42 i 61 )te na Rzeszów to z tego co zaobserwowalem to w miare jako taki sygnal wieczorem i w nocy a w dzien jakosc sygnalu oscyluje w granicach 0-5% Do moderatora to już chyba 10 temat na forum pt.telewizja cyfrowa "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Mieszkam na 4 pietrze w bloku na osiedlu flisaków. Mam telewizor podłączony do gniazda azartu w domu. A w którą stronę jest ustawiona antena to nie mam pojęcia. Co to znaczy, że mam szukać na kanale 36, 37? Ja mogę automatycznie wyszukiwać(nic nie znajduje) albo wpisać konkretną częstotliwość.
|
|
|
|
|
Jeśli nie wyszukało automatycznie to znaczy że nic więcej nie znajdzie. Jak widać cyfrówka w azarcie to sprawa raczej szczęścia - u niektórych jest u reszty nie ma. Najlepiej zainwestować w swoją antenę i szczególnie na wyższych piętrach nie powinno być problemu z odbiorem. Oczywiście jeśli mamy zasłonięte wszystkie strony od nadajników (kierunek Kielce/kierunek Rzeszów lub kierunek Lublin) to pozostaje telewizja kablowa lub satelitarna
|
|
|
|
|
Na dzie dzisiejszy w Azarcie nie ma cyfrowki.
Do jej odbioru wystarczy antena kierunkowa wzmacniacz i zasilacz oraz kierunek na kielce jakies 78KM w lini prostej. W azarcie ma "BYc" moze od lipca ale to wszystko zalezy od diany. Niestety spoldzielnia sie sprzedala i teraz wszystko w raczkach monopolu ktory tez juz chyba zostal sprzedany? dobrze mowie? A diana nie da kanalow w jakosci hd za darmo bo ma to u siebie za 15zl i jej klienteria zwieje... |
|
|
|
|
jest dvbt na azarcie sprawdzalem przed chwilką aze nie we wszystkich blokach to juz inna bajka jest jeszcze jedna opcja dla osób które mieszkają w miejscach gdzie jest problem z odbiorem m.satkurier.pl/75759-pakiet-darmowy-hd-w-cyfrowym-polsacie
http://satku(...)cie.html "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT jest dvbt na azarcie sprawdzalem przed chwilką aze nie we wszystkich blokach to juz inna bajka jest jeszcze jedna opcja dla osób które mieszkają w miejscach gdzie jest problem z odbiorem m.satkurier.pl/75759-pakiet-darmowy-hd-w-cyfrowym-polsacie http://satku(...)cie.html Nie wiesz przypadkiem co może być przyczyną "obciętego" dvb-t w azarcie ? Telewizor pięknie znajduje kanały na 36 ale jest ich tylko 8 Jest tvn, polsat, polsat sport, tvn, tv4, tv6 i coś tam jeszcze. Próbowałem też skanować na innych kanałach ale d00pa blada, sygnał jest tylko na 36 |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT jest dvbt na azarcie sprawdzalem przed chwilką aze nie we wszystkich blokach to juz inna bajka jest jeszcze jedna opcja dla osób które mieszkają w miejscach gdzie jest problem z odbiorem m.satkurier.pl/75759-pakiet-darmowy-hd-w-cyfrowym-polsacie http://satku(...)cie.html Nie wiesz przypadkiem co może być przyczyną \"obciętego\" dvb-t w azarcie ? Telewizor pięknie znajduje kanały na 36 ale jest ich tylko 8 Jest tvn, polsat, polsat sport, tvn, tv4, tv6 i coś tam jeszcze. Próbowałem też skanować na innych kanałach ale d00pa blada, sygnał jest tylko na 36 Prawdopodobnie w puszce antenowej jest stary symetryzator ktory działa tylko w zakresach kanałów 21-60 stad złapany tylko kielecki mux2 z kanału 36 a mux1 ktory jest na kanale 62 jest dla anteny nie widoczny.Kielce nadają mux1 jak i mux2 z mocą 50 kW jak by wszystko było tak jak powinno powinieneś łapać 15programów płacisz azart w czynszu to dzwoń niech wymienią co trzeba. "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Ja mam taki problem, że jak włączę komputer to odkąd kiedy włączyli mux1 to w telewizorze kanały od 1 do 7 odbierają normalnie a reszta się zacina, sygnał raz jest a raz nie ma. Problem znika gdy wyłączę komputer. Anteny od telewizora i internetu znajdują się blisko siebie, ale inaczej być nie mogą. Co z tym można zrobić?
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Prawdopodobnie w puszce antenowej jest stary symetryzator ktory działa tylko w zakresach kanałów 21-60 stad złapany tylko kielecki mux2 z kanału 36 a mux1 ktory jest na kanale 62 jest dla anteny nie widoczny.Kielce nadają mux1 jak i mux2 z mocą 50 kW jak by wszystko było tak jak powinno powinieneś łapać 15programów płacisz azart w czynszu to dzwoń niech wymienią co trzeba. Dzięki za konkretne info Jutro uderzam do azartu |
|
|
|
|
Ja się dzisiaj wybrałem do spółdzielni i pocałowałem klamkę
No cóż pewnie sobie długi weekend zrobili Dodam iz około 2 tyg temu mieli zgłaszane że nie działa jak należy, byli sprawdzili, faktycznie. Siła sygnału = 0. Mówili że cośwymienią posprawdzają. Dzisiaj dalej 0. No ale panowie mają wolne |
|
|
|
|
Trochę nowego info.
Puki co, przynajmniej w moim bloku cyfrówki z azartu nie ma i prawdopodobnie nie będzie (ma być rozwiązany ?) . Wszystko podobno ma się wyjaśnić już nie długo na jakimś zebraniu w spółdzielni. Bardzo bym prosił osoby które będą się tam wybierać o napisanie w tym wątku jakiejś informacji nt co dalej z azartem. Puki co to jest ściema gdyż sygnał który jest w gniazdku nie jest z anteny na dachu tylko z kabla z diany. Trochę nieporozumienie no ale dobra. Tak przynajmniej mówili mi panowie którzy to naprawiali - bo nie działało w ogóle. |
|
|
|
|
dlatego warto przyjśc w sobote na walne zgromadadznie SM w zespole szkol przy basenie bo samo sie nie przeglosuje a sa pojekty wlasnie temu poswiecone szczegoly na http://www.sm.stalowawola.pl/c/portal/layout?p_l_id=PUB.1005.37
|
|
|
|
|
W/g uchwały Rady Nadzorczej Spółdzielni Mieszkaniowej w Stalowej Woli
z dnia 13.02.2012 r. 1.7. za anteny zbiorcze od I ÷ VI 1,50 zł od lokalu mieszkalnego a od VII 2,50 zł od lokalu mieszkalnego POSIADANIE WŁASNEGO ZDANIA NIE JEST ŻADNYM PRZESTĘPSTWEM. |
|
|
|
|
Grzechu, z powyższego rozumiem że azart został zlikwidowany tak ?
Teraz pozostaje tylko montaż "siatkówki" na balkonie |
|
|
|
|
CYTAT Trochę nowego info. Puki co, przynajmniej w moim bloku cyfrówki z azartu nie ma i prawdopodobnie nie będzie (ma być rozwiązany ?) . Wszystko podobno ma się wyjaśnić już nie długo na jakimś zebraniu w spółdzielni. Bardzo bym prosił osoby które będą się tam wybierać o napisanie w tym wątku jakiejś informacji nt co dalej z azartem. Puki co to jest ściema gdyż sygnał który jest w gniazdku nie jest z anteny na dachu tylko z kabla z diany. Trochę nieporozumienie no ale dobra. Tak przynajmniej mówili mi panowie którzy to naprawiali - bo nie działało w ogóle. Ciekawa sytuacja a zarazem prosta bo telewizora nie oszukasz jezeli po podlaczeniu tv do azartu znajdziesz pojedynczy kanał z jednym programem to jest to sygnal analog lub diana a jesli na tv znalazłeś na jednym kanale (kanał nr 36,37,42,62) 7-8 programów to jest to naziemna cyfrowa i to co na walnym zebraniu sm powiedziano jest kłamstwem w temacie odbierania na tej starej instalacji azart da sie odbierac z duzym powodzeniem a jedyną inwesycją jest wymiana symetryzatora który kosztuje w detalu 3złote. Wygląda na to że trzeba dianie załatwić nowych klientów. Jeśli ktoś dużo nie siedzi przed tv to kupić sobie antenke zamontować na balkonie na terenie miasta z powodzeniem da sie odbierac cyfrowo 15programów "Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|
|
|
|
Z tego miejsca pytanie do El-Mo, bo widze że bardzo zorientowany w temacie jesteś.
Czy myślisz że złapię dobry sygnał z Lublina ? zakładając że mieszkam na 4 piętrze w bloku. Niestety Lublin (bodajze piaski) a nie ŚK z powodu usytuowania balkonu. Czy antenka tego typu dała by radę ? http://www.dipol.com.pl/antena_telewizyjna_uhf_dipol_44-21-69_tri_digit_eco_ze_wzmacniaczem_lna-177_A2665.htm Potrzeba wzmacniacz czy obyło by się bez ? Inwestować w wersję ECO czy zwykłą ? No i czy z mojej pozycji - Kierunki praktycznie od 0 stopni ale z uporem zahaczył bym o 358, przez 70 do 135 max. da się złapać coś lepszego? |
|
|
|
|
CYTAT Z tego miejsca pytanie do El-Mo, bo widze że bardzo zorientowany w temacie jesteś. Czy myślisz że złapię dobry sygnał z Lublina ? zakładając że mieszkam na 4 piętrze w bloku. Niestety Lublin (bodajze piaski) a nie ŚK z powodu usytuowania balkonu. Czy antenka tego typu dała by radę ? http://www.dipol.com.pl/antena_telewizyjna_uhf_dipol_44-21-69_tri_digit_eco_ze_wzmacniaczem_lna-177_A2665.htm Potrzeba wzmacniacz czy obyło by się bez ? Inwestować w wersję ECO czy zwykłą ? No i czy z mojej pozycji - Kierunki praktycznie od 0 stopni ale z uporem zahaczył bym o 358, przez 70 do 135 max. da się złapać coś lepszego? Info poszło na priv. |
|
|
|
|
Kupilem znajomemu taka antene w Sandomierzu bedzie montowal ją po niedzieli u klienta jak chcesz moge uzyczyc do testów bo narazie leży u mnie w piwnicy.
"Naród, który zabija(abortuje)własne dzieci, jest narodem bez przyszłości |
|