Posty: 20
Dołączył: 19 Paź 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witam !Co sadzicie o pieczywie w Stalowej i z jakiej piekarni smakuje najlepiej?!:
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 324
Dołączył: 28 Kwie 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Rostek - Jamnica
|
|
Posty: 20
Dołączył: 19 Paź 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A co sadzicie o SPOLEM bo chleb mi smakuje tylko ze ostatnio znalazlam w nim gruby sznur!
|
|
Posty: 66
Dołączył: 30 Maja 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ja też w chlebie ze Społem znalazłam swego czasu pewne skarby i mnie wyleczyło.
|
|
Posty: 5021
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
W chlebie społemowskim wiele osób znalazło różne rzeczy i zrezygnowało z niego.
My jemy od Dziubka lub krojony z Biedronki dosyć dobry też jest "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Posty: 36
Dołączył: 20 Lis 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
wpadł im po prostu sznurek do mieszałki ktorym związany był worek z mąką ot co ,mi osobiście smakuje pieczywo od pyzary i ze społem raszta nie do zjedzenia...
|
|
Posty: 288
Dołączył: 1 Gru 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Polecam Jamnicę, a ogólnie to z Fracka świeżo pokrojone ;-)
|
|
Posty: 404
Dołączył: 27 Gru 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Też polecam Jamnicę.
|
|
Posty: 319
Dołączył: 27 Maja 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Uważam, że najlepsze pieczywo jest od Rostka. Od Pyzary i Dziubka też może być.
Ze Społem i Galicyjskiej jak dla mnie nie do zjedzenia. |
|
Posty: 501
Dołączył: 30 Wrz 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Część ludzi bije się codziennie o chleb z Ulanowa
|
|
Posty: 289
Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Część ludzi bije się codziennie o chleb z Ulanowa Ja codziennie jadam chlebek z Ulanowa (jest robiony na zakwasie i bez konserwantow). Polecam |
|
Posty: 642
Dołączył: 24 Lis 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tylko i wyłącznie Dziubek. Niebo w gębie.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
Posty: 1680
Dołączył: 1 Marz 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Przede wszystkim Aldik ale to co oni sami pieką na miejscu bo mają też przywożone zapakowane w workach.
Zaraz za Aldikowym - Jamnica z Fracka. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
Posty: 187
Dołączył: 26 Sty 2009r. Skąd: Stalówka Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Chleb żytni z Ulanowa, przez kilka dni jadalny
Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija |
|
Posty: 20
Dołączył: 19 Paź 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A co sadzicie o pieczywie na rynku z samochodow bo dla mnie troche cenowo nie bardzo!No ale mowia ze swieze i ze na zakwasie ale czy to prawda to nie wiem!
|
|
Posty: 1863
Dołączył: 9 Sty 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak dla mnie na dzień dzisiejszy tylko Pyzara, świeżo krojony z Fraca. Żaden chleb na 2-3 dzień nie jest tak smaczny jak ten, mowa oczywiście o tych popularnych pieczywach w naszych sklepach.
|
|
Posty: 52
Dołączył: 9 Lis 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Naj naj najlepszy wg mnie jest chleb Pasterski z Ulanowa. Przepyszny, najlepiej smakuje ze świeżym maselkiem;)
|
|
Posty: 60
Dołączył: 19 Kwie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
A ja w chlebie ze społem znalazłam peta!!!!!!!!!!!!!
|
|
Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
z domowej, pieke chleb wlasnorecznie, sklepowy jest przy nim lichy, nie polecam ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 306
Dołączył: 17 Maja 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Spróbujcie słowiański od Pyzary niekrojony.
Najlepiej z ich sklepu na edukacji - zauważyłem, że tam dowożą najlepsze sztuki w porównaniu z ich wypiekami w innych sklepach. Choć to nie zawsze reguła. |
|
Posty: 715
Dołączył: 13 Cze 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT z domowej, pieke chleb wlasnorecznie, sklepowy jest przy nim lichy, nie polecam ;] Pieczesz własnoręcznie?Masz jakieś fajne przepisy do wymiany? ;] Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|
Posty: 404
Dołączył: 27 Gru 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A cóż to za problem upiec chleb?! maka,woda,cukier,sól,piekarnik i trochę cierpliwości.No i oczywiście dodatki jakie kto lubi.Efekt?! Palce lizać!
|
|
Posty: 504
Dołączył: 15 Paź 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
piekarnia pod telegrafem,dobry maja na wagę 7 zbóż- cena 9zł za kilo-polecam przy dietach
mamy taka piękną twarz,za woalem gęsto tkanym z kłamstw ... |
|
Posty: 1680
Dołączył: 1 Marz 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT A cóż to za problem upiec chleb?! maka,woda,cukier,sól,piekarnik i trochę cierpliwości.No i oczywiście dodatki jakie kto lubi.Efekt?! Palce lizać! A gdzie zakwas? Żona raz na jakiś czas piesze sama własnie taki na zakwasie i to jest coś czym się można najeść i odżywić. "Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
Posty: 715
Dołączył: 13 Cze 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Tak naprawdę by upiec dobry chleb, nie wystarczy tylko mąka i woda. Są naprawdę świetne przepisy by ten chlebek był niesamowity i nieporównywalny z takim zwykłym sklepowym.
Boże, daj mi cierpliwość, bo jak dasz siłę to ich rozp*erdolę!! |
|