|
|
|
Który sklep komputerowy w Stalowej Woli jest najtańszy??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Każdy jest drogi. Jeden bardziej, drugi mniej.
Szukaj w necie. |
|
|
|
|
Murena kolejny raz się mylisz, nic nowego.
Podjedź koło hali na schodkach koło el coltu. Cena potrafi być 2-3 złote wyższa niż allegro ale odpada wysyłka. O ile w wielu dziedzinach allegro i sklepy online wygrywają, o tyle czasami w tym sklepie mają dobre ceny "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
a w tym sklepie koło hali jest dobry wybór części?
|
|
|
|
|
tak, a jak coś zamawiają, tyle że jak zamawiają paczke oni to koszt wysyłki idzie na kilkanaście rzeczy a nie jedną
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Ja złozyłem kompa i kupiłem dwa laptopy w AND kolo hali targowej . Ceny znosne a i oblsuga znajaca sie na rzeczy . Ale czy najtaniej w Stalowej to nie wiem...
|
|
|
|
|
no to przy okazji mam jeszcze jedno pytanie który procesor lepiej kupić do kompa:
amd http://techp(...)x,8.html czy intel http://techp(...)x,8.html bo ja tego nie czaje żeby 4 rdzeniowy był tańszy od 2 rdzeniowego a na dodatek miał minimalne lepsze taktowanie co wy byście kupili na moim miejscu?? |
|
Dołączył: 17 Maja 2012r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
aju
masz błąd, dwa razy ten sam link |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
witam
2 lata temu kupowałem zestaw komputerowy. mniej więcej poszukałem w internecie czego oczekuję + jako tako coś tam się znam po dobraniu odpowiednich parametrów zacząłem szukać całego zestawu zaczynając od stalowej woli a kończąc na sprzedawcach z allegro z dobrą opinią. okazało się że zestaw, który kupiłem ostatecznie na śląsku przez allegro ( złożony na zamówienie ) był około 30-35 % tańszy niż taki sam zakupiony w stalowymmieście. co więcej porównywałem też inne komponenty i ... było podobnie róznice mniejsze - większe ale zawsze na korzyść allegro. należy jednak pamiętać że zakupy w SW są raczej pewne, jak coś padnie od razu serwis na miejscu itd. ja jednak wybrałem allegro i no cóż, pieniądze zaoszczędziłem i zadowolony jestem bardzo pozdrawiam |
|
|
|
|
Sama ilość rdzeni i częstotliwość taktowania daje pogląd tylko przy takich samych typach procesora.
Bardziej zaawansowany technologicznie procesor 2.6GHz będzie szybszy niż starszej konstrukcji, a z szybszym taktowaniem np. 3GHz Jeżeli chodzi o rdzenie to, że procesor ma ich 4 nie znaczy, że one cały czas pracują. Nie wiem, do jakich programów używasz komputera i czy w ogóle wykorzystasz 4 rdzenie. Ja wykorzystuje je do GTA4 najpopularniejszy program komputerowy pracujący na 4 rdzeniach (co nie znaczy, że na 2 nie będzie pracował). Jeżeli nawet nie potrzebujesz mocnego komputera to i tak radzę kupić jakiś 4 rdzeniowy model z serii Intel i5 |
|
|
|
|
niestety na i5 to już mnie nie stać :(
|
|
|
|
|
http://techplanet.pl/
czy waszym zdaniem warto kupić sprzęt w tym sklepie internetowym? |
|
|
|
|
Ja polecam AND, w zeszłym tygodniu kupiłem urządzenie wielofunkcyjne i cene opuścili mi do cen z allegro
|
|
|
|
|
CYTAT Ja polecam AND, w zeszłym tygodniu kupiłem urządzenie wielofunkcyjne i cene opuścili mi do cen z allegro Co potwierdza - że drogo A pytałeś na allegro czy Ci nie opuszcza poniżej ceny opuszczonej w AND ? Pamiętaj, że jeszcze musiałeś po to iść, przynieść. Z allegro masz pod drzwiami. |
|
|
|
|
Czyli w AND można się potargować?
|
|
|
|
|
Murena, w and dotknąłem sobie urządzenie, pooglądałem a na allegro widziałem tylko zdjęcie z katalogu no i jeszcze do tej ceny trzeba było wliczyć koszt wysyłki. W and można się zawsze potargować, na laptopie spuścili mi stówe i dodali jeszcze torbę Poza tym podjechałem samochodem tak więc chodzić nie musiałem.
Aha i żeby nie było że wydałem kasę na paliwko to dodam że byłem na hali na zakupach i przy okazji sobie kupiłem |
|
|
|
|
CYTAT niestety na i5 to już mnie nie stać :( Potrzebujesz dużej mocy obliczeniowej, (np. gry) czy wystarczy zwykły średniak? |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT niestety na i5 to już mnie nie stać :( Potrzebujesz dużej mocy obliczeniowej, (np. gry) czy wystarczy zwykły średniak? no raczej dużej bo myślę trochę pograć na wakacjach |
|
|
|
|
CYTAT no raczej dużej bo myślę trochę pograć na wakacjach Aha. Czyli szukamy procesora do gier do 500zł założyłem taką cenę ponieważ ten i3 którego pokazałeś kosztuje z wysyłka około 500zł |
|
|
|
|
CYTAT Czyli w AND można się potargować? Przejdź po paru sklepach i popytaj o ceny. Ja najczęściej kupuję w AND lub RE-COMP. A potargować to myślę, że wszędzie możesz - takie czasy. Aha! Widziałem, że na Siedlanowskiego otworzyli jakiś nowy sklep - IMPACT-IT czy coś takiego. |
|
|
|
|
Nie wiem za bardzo ile wydać na ten procesor na pudełko chcę wydać tak w granicach 1500 a 1800 zł jedyne co mam upatrzone do niego to kartę graficzną ati radeon hd 6850. Ale załuszmy że ten procesor tak do 450 zł może mi się uda zaoszczędzić na obudowie i na dvd bo wezmę od starego
|
|
|
|
|
http://www.ceneo.pl/3085560
Ja nie dawno składałem PC z Intel i5 750 Teraz do 450zł sam nie wiem co bym wybrał? |
|
|
|
|
Ile dałeś za tą i5 bo w sklepie nie ma aktualnie ofert tego procka i jeszcze jedno jak się zepsuję jakaś cześć (np. dysk, procesor) to jak odsyłamy do tego sklepu zepsutą cześć to kto płaci za kuriera ja czy sklep??
|
|
|
|
|
W 2010r. zapłaciłem 700zł
Wybierałem z pośród kilku procesorów. Najbardziej zastanawiałem się nad wybranym i5 i AMD Phenom II Quad-Core 965 BOX Black Edition W tym AMD masz: 4 rdzenie, 3.4GHz taktowanie, cenę też w miarę, nie znam gry której by nie dał rady http://www.agito.pl/procesor-amd-phenom-ii-x4-965-black-edition-am3-box-81-355480.html?utm_medium=Feed&utm_source=ceneo.pl&utm_campaign=wszystkie&utm_content=355480 http://sklep.benchmark.pl/product/90426/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/AMD_Phenom_II_Quad_Core_965_BOX_Black_Edition.html to są propozycje z 2010r. a te procesory datę swojej premiery miały chyba w 2009r. |
|