|
|
|
Mam pytanie. Zamierzam kupić szafę na allegro. Czy orientujecie się, czy firma kurierska przewiezie mi taką szafę ( już złożoną)z nad morza. Jaki może być koszt takiej przesyłki.
Z góry dziękuje za odp. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zalezy co oferuje sprzedawca na Allegro, ja zamawialam duzo mebli i wszystkie w kartonach do samodzielnego montazu. Spotkalam sie tez z tym, ze niektore mniejsze meble np komody mozna zamowic zmontowane, ale wtedy koszt montaz+przesylka sporo wiekszy. A skad to ma przyjsc to juz malo istotne, chociaz niektore firmy wlasnie znad morza maja cenniki podzielone na okregi i dowoz do Stalowej Woli wychodzi prawie najdrozej np 80zl, a na aukcjach 'blizszych' np 30zl. Trzeba dokladnie czytac opisy i ewentualnie pytania kierowac telefonicznie lub na maila do sprzedajacych.
|
|
|
|
|
Poszukaj też kogoś kto dowozi. Kupiłem szafę w poznaniu i facet dowiózł bo w polske dwa razy w miesiącu rozwozi paczki. U nas taka szafa była 2 x droższa niż ta z dowozem
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
I uważaj na Siódemkę i DHL - oczywiście jeśli Ci zależy aby szafka dotarła w całości i nie zmaltretowana - paczki które mi dostarczyli były chyba rzucane, nosiły ślady butów, były potarmoszone, potargane i podziurawione - zawartość oczywiście kompletnie zdemolowana. Pracownicy ww. firm chyba urządzają konkursy kto bardziej zniszczy przesyłkę klienta.
ps. dla niedowiarków dysponuję zdjęciami zniszczonych paczek oraz długą historią walki o odszkodowanie. |
|
|
|
|
Ja do siodemki mam mieszane uczucia, ale co do stanu paczek nie mam zastrzezen, bo wszystkie przyszly w nienaruszonym stanie, z UPS tak samo.
|
|
|
|
|
Elza, chylę czoła Twej zaradności. Interesuje Cię transport ale do firmy kurierskiej oczywiście nie zadzwoniłaś. Bo i po co. Lepiej zapytać tutaj, każdy obywatel na pewno co najmniej kilka razy w życiu kupował szafę nad morzem, złożoną oczywiście. Zapytaj jeszcze harcerzy, pracowników mleczarni i wolontariuszy stowarzyszenia Futrzak. Pytaj wszystkich, oprócz firm transportowych.
|
|
|
|
|
Stalowiak - widzisz, a ja DHL polecę, bo przywozili mi z drugiego końca polski szklaną gablotę Detolf, jak to komuś nic nie mówi to ma z półtora metra, cztery szklane tafle i 3 szklane półki i... UWAGA - przyszła w całości, nikt nie rzucał, nie obsikiwał itp.
|
|
|
|
|
Lucky Luk ma sporo racji...
Ze swojej strony mogę powiedzieć tyle, że swoje przesyłki zazwyczaj wysyłam/odbieram DHLem. Co do ceny - brana jest pod uwagę waga i ...wielkość paczki więc jeżeli to szafa rozmiarów SZAFY to może to trochę kosztować niestety. Car00lina również mówiła o tym co często się spotyka, towar jest rozwożony raz na jakiś czas praktycznie do rąk własnych prosto z różnych firm. A co do zniszczonych przesyłek ... można wykupić ubezpieczenie i tyle ( osobiście przy czymś ważnym zawsze tak robię ) w DHLu taka opcja jest na pewno, u innych pewnie też |
|
|
|
|
Jak szafa zlozona to pewnie na palecie, ceny od 100 netto jak dobrze poszukasz lub masz znajomego co wysyla firma, ja tak u siebie wysylam. Wysylajacy musi sie zaopatrzyc jeszcze w palete lub polpalete za cale 5-10 zł. Jak pojdziesz z ulicy do kuriera to uwazaj bo cena moze cie zabic.
|
|