|
|
|
CYTAT Fancore. Założę się, że często rączki składasz do modlitwy jak się modlę to nie w kościele, rączek też nie składam. Ostatni raz w kościele byłem w lipcu w Zakopcu z ciekawości, a tak to nie mam ochoty stać i słuchać "podszywanych" klechów |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Z pewnoscia wiesz lepiej urodzil sie w PL i gadac po polsku nie umial? Zapewne no ale to jest natura ludzka kazdy wie wszystko najlepiej a tak w ogole to lekkie odchylenie od tematu wkroczylo. PS. skoro sa duzo lepsze kraje do emigracji to skad nagle tyle czarnych mord na rynku w stw? Wszyscy to rdzenni Polacy? A nawet jezeli urodzilo sie w Polsce to nie znaczy ze w kazdej chalupie ma dostac 5 zł bo na tym ten temat polega. Jak kaszubi, ślązacy czy lokalni romowie rozmawiają "po swojemu", to tez ich nie zrozumiesz, a wszyscy znają też Polski. Romowie żyją w Polsce co najmniej od 15-tego wieku. To, co prezentujesz to właśnie stereotypy bez znaczenia dla tematu. Oddzieliłbym tych, którzy pracują sprzedając na hali (nawet jeżeli przyjechali z Bułgarii) od naszych lokalnych meneli, żuli i żebraków i naciągaczy. Część z tych ostatnich pewnie rekrutuje się z naszej lokalnej społeczności romskiej. Ale daleki jestem od stwierdzenia rom=żebrak. Żadne generalizowanie nie jest dobre. Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
CYTAT jak się modlę to nie w kościele, rączek też nie składam. Ostatni raz w kościele byłem w lipcu w Zakopcu z ciekawości, a tak to nie mam ochoty stać i słuchać \"podszywanych\" klechów To po ch*j się modlisz, jak nienawidzisz ludzi?? |
|
|
|
|
CYTAT Z pewnoscia wiesz lepiej urodzil sie w PL i gadac po polsku nie umial? Zapewne no ale to jest natura ludzka kazdy wie wszystko najlepiej a tak w ogole to lekkie odchylenie od tematu wkroczylo. PS. skoro sa duzo lepsze kraje do emigracji to skad nagle tyle czarnych mord na rynku w stw? Wszyscy to rdzenni Polacy? A nawet jezeli urodzilo sie w Polsce to nie znaczy ze w kazdej chalupie ma dostac 5 zł bo na tym ten temat polega. CYTAT Jak kaszubi, ślązacy czy lokalni romowie rozmawiają \"po swojemu\", to tez ich nie zrozumiesz, a wszyscy znają też Polski. Romowie żyją w Polsce co najmniej od 15-tego wieku. To, co prezentujesz to właśnie stereotypy bez znaczenia dla tematu. Oddzieliłbym tych, którzy pracują sprzedając na hali (nawet jeżeli przyjechali z Bułgarii) od naszych lokalnych meneli, żuli i żebraków i naciągaczy. Część z tych ostatnich pewnie rekrutuje się z naszej lokalnej społeczności romskiej. Ale daleki jestem od stwierdzenia rom=żebrak. Żadne generalizowanie nie jest dobre Wybacz ale ten był czarny i nie umiał wypowiedziec polskich liter wiec ja sie nie bede zastanawiac czy to aby nie jest Rom z korzeniami rodziinnymi siegajacymi 15 wieku pochodzacy z Kaszub ktory przyjechal do Stalowej zebrac. Ja nie mam nic do Romow ani Bulgarow czy innych narodowosci przeziez Polacy tez emigruja np do Angli i walczymy o to aby nikt nie bral nas za bandytow i zlodzie wedlug stereotypow. Ale TEN "osobnik" przylazl do mnie po 5 zł. - to jest zwyczajne naciaganie bo byl zdrowy i zdolny do pracy. |
|
|
|
|
CYTAT Wybacz ale ten był czarny i nie umiał wypowiedziec polskich liter Żebractwo wiele rzeczy jest w stanie upozorować. Niech poniższy filmik będzie przykładem: CYTAT wiec ja sie nie bede zastanawiac czy to aby nie jest Rom z korzeniami rodziinnymi siegajacymi 15 wieku pochodzacy z Kaszub ktory przyjechal do Stalowej zebrac. Ja nie mam nic do Romow ani Bulgarow czy innych narodowosci przeziez Polacy tez emigruja np do Angli i walczymy o to aby nikt nie bral nas za bandytow i zlodzie wedlug stereotypow. Tak, za granicą też często Polacy padają ofiarą stereotypów, po czym przejeżdżają do Polski i sami myślą w tych kategoriach. CYTAT Ale TEN "osobnik" przylazl do mnie po 5 zł. - to jest zwyczajne naciaganie bo byl zdrowy i zdolny do pracy. I tutaj jeszcze raz powtórzę. Jak bardzo nie byłoby żebraka żal to NIE DAWAĆ! Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
Dokladnie nie dawac. Jak wygram milion w lotto to moze dam ale jak narazie na codzien nikt nie daje mi po 5 zl wiec nie widze powodu abym miala komukolwiek oddawac to na co pracuje.
|
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Tak swoją drogą byłem w Rumuni kilka lat temu, w jednym z większych miast. Nie spotkałem w tym mieście ani jednego żebraka i powiem szczerze, że paru rzeczy mogłaby się PL od nich nauczyć. Może w większych miastach jest tak jak piszesz ale opowiadał mi kiedyś kolega, który jeździł przez Rumunię tranzytem, że na trasie jest masa żebraków. Na bezczelnego łapią za klamki, jak ktoś jedzie z otwartym oknem to wieszają się chwytając za drzwi. Jak nic nie dostaną, to można zostać oplutym, stracić wycieraczkę albo nawet szybę. Omawiany problem pochodzi od Cyganów a nie od Rumunów. |
|
|
|
|
CYTAT Może w większych miastach jest tak jak piszesz ale opowiadał mi kiedyś kolega, który jeździł przez Rumunię tranzytem, że na trasie jest masa żebraków. Na bezczelnego łapią za klamki, jak ktoś jedzie z otwartym oknem to wieszają się chwytając za drzwi. Jak nic nie dostaną, to można zostać oplutym, stracić wycieraczkę albo nawet szybę. Przejeżdżałem jak mówisz tranzytem przez Rumunię i nic takiego jak opowiadał twój kolega nie widziałem. Na obwodnicy Bukaresztu gdzie się mocno korkuje są handlarze i chcą ci sprzedać wszystko ale nie ma żebraków. Jest za to masa bezpańskich psów. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Tak, Azorków w Rumunii od cholery, aczkolwiek w dużych miastach problem znikomy.
|
|
|
|
|
Swego czasu taki jeden rom z Niska , jeździł po Stalowej na wózku i żebrał, po czym późnym popołudniem wózek po pachę i wracał MKS-em do Niska.
Wyobraźcie sobie, że budzicie się rano i macie tylko to, za co podziękowaliście Bogu w modlitwie wieczorem.... |
|
|
|
|
cytat
Robisz pokazówę, słuchasz ewangelii, przyjmujesz komunię, udajesz wierzącego i oddanego Bogu. I w dalekiej dupie masz to, że Twój guru, Pan Chrystus, mawiał aby głodnych nakarmić, nagich przyodziać a potrzebujących wspierać CHŁOPIE O JAKIEJ POKAZUWIE TY GADASZ? CHODZIŁEM NA MSZE BO MIAŁEM TAKA POTRZEBĘ I TO MOJA SPRAWA A MÓJ GÓRO MAWIAŁ TAK JAK PISAŁEŚ BY NAKARMIĆ, PRZYODZIAĆ I WSPIERAĆ ALE TEN RUMUN -UDAWACZ ZADNYM Z NICH NIE BYŁ ZBIERAŁ TYLKO NA ALKOHOL I ŻEBRAŁ TAKA BYŁA MOJE REAKCJA NA TO CO WIDZIAŁEM I TYLE |
|
|
|
|
pod tesco bardzo często chodzi taki siwy zarośnięty pan z laseczką i zawsze prosi o pomoc ale żadnego problemu w tym nie widzę bo jak nie chcesz to nic nie dajesz. Bardziej mnie razi panoszenie się cyganów w swoich beemach na które oczywiście "ciężko i uczciwie" pracowali.....
|
|