|
|
|
kto sie wybiera do szkoly torus, jakie tam sa oplaty??
Moderowano przez: panna_pina Nie piszemy tematów WIELKIMI LITERAMI.
Poprawione. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szkoła jest Darmowa
|
|
|
|
|
nie maluj mi oczu! za szkole sie placi, bo pytalem!
|
|
|
|
|
No to jak pytales to nie zapytales ile? A swoja droga po co ten krzyk? Moze akurat wg kolegi szkola jest darmowa bo tak slyszal nikt nie jest nieomylny i wszechwiedzacy...
btw: po co zalozyles drugi temat? nie mogles zadac puytania o oplaty tutaj: http://stalo(...)d=703263 ? |
|
|
|
|
dzwonilem i wiem, ze sie placi i to nie malo ;/ ;/
|
|
|
|
|
No, to po jaką cholerę zakładasz temat. Pytasz o opłaty skoro załatwiłeś to jednym telefonem. Chciałeś się dowartościować?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jezeli dzwoniles i wiesz ze "nie mało" to imho znasz tą magiczną kwotę bo podali Ci przez telefon. Jaki sens ma Twoje pytanie "jakie tam sa oplaty" podaje odp-takie, o ktorych uslyszales przez telefon.
|
|
|
|
|
oto odp na wasze pytania obaj macie racje a oto jedno zdanie faq ze strony ck torus " Nauka zarówno w Liceum uzupełniającym, ogólnokształcącym jak i Szkołach policealnych jest bezpłatna. Kosztami obciążone są jedynie kursy oferowane przez Centrum Kształcenia TORUS "
|
|
|
|
|
Wystarczy w Googlach wpisać nazwę szkoły i już wszystko byś wiedział/a.
Nie wiem skąd wszyscy mają te wiadomości o tych "nie małych opłatach"... Informacje ze strony CK TORUS : CYTAT Opłaty 3. Ile wynosi czesne w szkołach oferowanych przez Centrum? Nauka zarówno w Liceum uzupełniającym, ogólnokształcącym jak i Szkołach policealnych jest bezpłatna. Kosztami obciążone są jedynie kursy oferowane przez Centrum Kształcenia TORUS. 4. Czy Centrum pobiera opłatę z tytułu tzw. „wpisowego”? Nie mamy tego rodzaju opłat. 5. Czy słuchacze płacą za egzaminy? W żadnym wypadku. Egzaminy nie są obciążone żadnymi dodatkowymi kosztami. Źródło - http://www.szkola-torus.pl/faq.html http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7027721 |
|
|
|
|
ok, luZZZZZZZzzZ ziomale
|
|
|
|
|
szkoła jednoroczna czyli kurs kosztuje 99 zł miesięcznie
|
|
|
|
|
A kto sie wybiera do liceum dla doroslych 3 letnie ?
|
|
|
|
|
Wiem, że szkoły medyczne są za 199 zł/m-c, Lo i ULO za darmo, policealne za darmo, jednoroczne nie wiem ile.
A kto jest po trzydziestce i idzie do uzupełniającego? |
|
|
|
|
Dużo osób wybiera się do Szkoły Torus na technika administracji? ;)
|
|
|
|
|
Ktoś wie gdzie można dostać zaświadczenie o braku przeciwwskazań do dalszej nauki? Bo w przychodniach należących do NZOZ Medyk osoby, które ukończyły 26 lat muszą płacić 30 zł za ten świstek.
|
|
|
|
|
Moja koleżanka jest po 30-tce i zarejestrowała się normalnie do swojego lekarza i dostała to zaświadczenie od ręki bez żadnej wpłaty..
|
|
|
|
|
Juta- pytanie tylko na jaki kierunek zapisala sie kolezanka. Tak jak piszesz taki zwykly lekarz wydaje zaswiadczenia, ale nie ma wszystkich uprawnien np. jezeli chodzi o szkoly medyczne i w rozpisce sa rozne odczynniki chemiczne.
|
|
|
|
|
No i masz.... zapłaciłam te trzydzieści złotych choć nikt mnie nie badał, a tu się dowiaduję, że inni dostali z Torusa skierowania na badania do ambulatorium i zrobiono im za darmo. No i dlaczego ja nie dostałam?
|
|
|
|
|
Szwagierka tam chciała się zapisać ale jak posprawdzała dokładniej ile i za co się płaci zwątpiła. To typowi naciągacze. Ciekawe jeszcze jak uczą.
|
|
|
|
|
CYTAT No i masz.... zapłaciłam te trzydzieści złotych choć nikt mnie nie badał, a tu się dowiaduję, że inni dostali z Torusa skierowania na badania do ambulatorium i zrobiono im za darmo. No i dlaczego ja nie dostałam? A ty myślisz że wszyscy badają? Te badania ZAWSZE są na odpi...dol więc nie ma się co dziwić Jeśli chodzi o skierowanie - może Pani sekretarka zapomniała CYTAT Szwagierka tam chciała się zapisać ale jak posprawdzała dokładniej ile i za co się płaci zwątpiła. To typowi naciągacze. Ciekawe jeszcze jak uczą. Ciekawe jak to sprawdziła dokładnie... ceny są takie jak i w innych prywatnych szkołach - powiedziałbym że nawet takie same jak OMEGA. Jak możesz to zapytaj tej twojej szwagierki coby podała argumenty dlaczego są naciągaczami bo nic konkretnego tu nie napisałaś // Ludzie sami idźcie i zbadajcie sprawę a nie od głupich ludzi - co sprawy nie potrafią porządnie załatwić - o opinię pytacie. Jeśli ktoś wybierałby się w Torus'ie na kierunek technik farmaceutyczny w II semestrze (luty) proszę o wiadomość - będzie razem raźniej |
|
|
|
|
CYTAT szkoła jednoroczna czyli kurs kosztuje 99 zł miesięcznie Dokładnie - dzisiaj dzwoniłem i taką samą odp. dostałem. CYTAT CYTAT No i masz.... zapłaciłam te trzydzieści złotych choć nikt mnie nie badał, a tu się dowiaduję, że inni dostali z Torusa skierowania na badania do ambulatorium i zrobiono im za darmo. No i dlaczego ja nie dostałam? A ty myślisz że wszyscy badają? Te badania ZAWSZE są na odpi...dol więc nie ma się co dziwić Jeśli chodzi o skierowanie - może Pani sekretarka zapomniała CYTAT Szwagierka tam chciała się zapisać ale jak posprawdzała dokładniej ile i za co się płaci zwątpiła. To typowi naciągacze. Ciekawe jeszcze jak uczą. Ciekawe jak to sprawdziła dokładnie... ceny są takie jak i w innych prywatnych szkołach - powiedziałbym że nawet takie same jak OMEGA. Jak możesz to zapytaj tej twojej szwagierki coby podała argumenty dlaczego są naciągaczami bo nic konkretnego tu nie napisałaś //DOBRA RADA// Ludzie sami idźcie i zbadajcie sprawę a nie od głupich ludzi - co sprawy nie potrafią porządnie załatwić - o opinię pytacie. Jeśli ktoś wybierałby się w Torus\'ie na kierunek technik farmaceutyczny w II semestrze (luty) proszę o wiadomość - będzie razem raźniej |
|
|
|
|
Oj wiem, że nie badają, bo to trzecie zaświadczenie, które odbieram i właśnie z racji tego, że nie kosztuje ich to wiele wysiłku, a pieniądze za samo przyjmowanie pacjentów dostają co miesiąc, to nie powinni już wymuszać opłat.
Poza tym ktoś z oddziału skarg i wniosków NFZ kazał mi złożyć pisemną skargę do wojewódzkiego ośrodka, bo uznał, że żądanie ode mnie zapłaty za takie zaświadczenie jest w myśl ustawy bezpodstawne. |
|
|
|
|
Ja z kolei pytałam się jak to jest ze szkołą jednoroczną o kierunku język angielski. Pani wysłała mi mejla, że za każdy miesiąc płaci się 99 zł a papier, który się otrzymuje nie daje możliwości aby uczyć np. w placówkach przedszkolnych lub szkolnych, czyli poza zdobytą wiedzą (chociaż ona też jest wątpliwa) taki papier do niczego się nie przydaje. Płacisz a niby nic nie masz. To już chyba lepiej zapisać się do szkoły językowej i zrobić kolejne stopnie (np. first certificate), które dają większe możliwości.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Uhm, no tak, bo te jednoroczne to są kursy u nich, a szkoły to tylko policealne i medyczne.
Taki kurs angielskiego na przykład to przyda się jedynie do cv albo jeśli ktoś na własny użytek potrzebuje się podszkolic, np. przed wyjazdem albo do maturki. |
|