NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
Gdzie sprawdzę kompresję silnika, kompresja silnika
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 19:25  
Witamumiech
Gdzie w Stw albo w okolicach sprawdzę kompresję silnika.
i jaka moze taka usługa kosztowac.
Z Góry dzięki:cwaniak:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 19:25  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 20:02  
Napisz jakie auto. Ja mierzyłem u Tabora koszt niewielki nie pamiętam ile, ale są modele któych może się nie podjąć żaden mechanik, przy próbie pomiaru kompresji kiedyś w peugeocie 205 konieczne było ściąganie głowicy bo urwało świece. Sprawdź na forum twojego modelu czy nie ma z tym problemu, w głupim patrolu 2.8 urywanie świec to normalka i co rusz trzeba się bawić w wyciąganie świecy

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 22:11  
CYTAT
Napisz jakie auto. Ja mierzyłem u Tabora koszt niewielki nie pamiętam ile, ale są modele któych może się nie podjąć żaden mechanik, przy próbie pomiaru kompresji kiedyś w peugeocie 205 konieczne było ściąganie głowicy bo urwało świece. Sprawdź na forum twojego modelu czy nie ma z tym problemu, w głupim patrolu 2.8 urywanie świec to normalka i co rusz trzeba się bawić w wyciąganie świecy

Post roku potluczony

Jak mogło "urwać świece" skoro żeby zmierzyć kompresję trzeba ją wykręcić ? mlotek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 22:17  
podczas wykręcania świeca może się urwać?? a przecież nie zmierzysz kompresji bez wykręconej świecy jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 22:19  
CYTAT
podczas wykręcania świeca może się urwać?? a przecież nie zmierzysz kompresji bez wykręconej świecy jezyk

Tabor polecony ----> post zaliczony jezyk

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 22:21  
a ja polecam kupić sobie manometr i z pomocą jakiegoś kolegi samemu zmierzyćjezyk (kolega potrzebny do kręcenia silnikiem bądź trzymania manometru)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 22:38  
CYTAT
a ja polecam kupić sobie manometr i z pomocą jakiegoś kolegi samemu zmierzyćjezyk (kolega potrzebny do kręcenia silnikiem bądź trzymania manometru)

Trochę droga impreza :cwaniak:

Na urządzenie do pomiaru kompresji w PB i D, trzeba wydać około 300 zł. Chyba taniej wyjdzie koledze podjechanie do Polserwisu i zapłacenie za pomiar ok

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 22:42  
CYTAT ("k-bix")
Jak mogło "urwać świece" skoro żeby zmierzyć kompresję trzeba ją wykręcić ? mlotek

Od tego jest mechanik - specjalista d/s pomiarów i analiz, K-bix.
Jaceku ty jesteś od efektywnego operowania kierownicą. a nie od gdybania...:cwaniak:

CYTAT ("Stecyk")
podczas wykręcania świeca może się urwać?? a przecież nie zmierzysz kompresji bez wykręconej świecy

Stecyk wykręcaj/wykrręcaj świecę - kluczem dynamometrycznym, nie urwiesz świecy...:cwaniak:

„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 23:07  
CYTAT

Od tego jest mechanik - specjalista d/s pomiarów i analiz, K-bix

Wystarczy nie być idiotą potluczony i nie udzielać odpowiedzi w postach o których nie masz zielonego pojęcia jezyk

Pozdro lamusie :cwaniak:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Sie 2012r. 23:28  
CYTAT
Na urządzenie do pomiaru kompresji w PB i D, trzeba wydać około 300 zł. Chyba taniej wyjdzie koledze podjechanie do Polserwisu i zapłacenie za pomiar ok

80 zł do benzyny. 100 zł Diesel.

Chyba nie dokonujemy pomiaru na obu wymienionych silnikach jednocześnie - zatem wystarczy wydanie kwoty do 100 zł i możemy sobie mierzyć kompresję do woli.

Ważne by pomiaru dokonać właściwie i właściwie zinterpretować wyniki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 07:39  
CYTAT

Chyba nie dokonujemy pomiaru na obu wymienionych silnikach jednocześnie - zatem wystarczy wydanie kwoty do 100 zł i możemy sobie mierzyć kompresję do woli.

najlepiej codziennie rano przed jedzeniem,

jak gość nie ma przyrządu to tym bardziej wiedzy jak go użyć, nawet jak wyczyta w googlach jak zmierzyć ciśnienie to sam nie usunie usteyrki, więc koło się zamyka i musi odwiedzic warsztatumiech w aucie z dobrym dostepem zmierzy za ok 50zł

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 07:42  
Najlepiej kupić automat za 100, zmierzyć, a gdy nie będzie potrzebny sprzedać za 75 ;)

Admin
Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 08:45  
Maniac dawno temu kolega pożyczył mi takowy manometr. Wsio było ok silnik ledwo kompresje trzymał, jak się okazało przyrząd poleciał na ziemię i trochę przekłamywał i wymiana pierścieni była zbędna.

Druga rzecz to jak widzę wiele razy zmieniałeś świece i zapewne nigdy nie ukręciłeś świecy, ani tymbardziej nigdy nie rozwaliłeś gwintu bo poprzednik dowalił 50 nm ekstra i gwint głowicy został na świecy.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 08:54  
CYTAT
Druga rzecz to jak widzę wiele razy zmieniałeś świece i zapewne nigdy nie ukręciłeś świecy, ani tymbardziej nigdy nie rozwaliłeś gwintu

Może nie wiele razy, ale kilka na pewno. Nigdy nie miałem przypadku ukręconego gwintu.

PS: Nikogo nie namawiam, sugeruję alternatywy.

Admin
Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 09:34  
CYTAT
Nigdy nie miałem przypadku ukręconego gwintu.

Ukręcony gwint nie jest czymś normalnym. To wynik jedynie zaniedbania i ignorancji "wkręcacza". Braku zrozumienia wykonywanych czynności.
Taka sytuacja NIGDY nie powinna mieć miejsca.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 09:46  
Sm zgadza się. Ale miałem przypadek w pandzie 1.1 gdzie aso poznań dokręciło o wiele za mocno świece i dopiero aso stalowa wola się podjęło wymiany za chorą kasę. Gdyby to był rzadki przypadek to wkładki do gwintów helicoil nie sprzedawałyby się tak dobrze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 29 Sie 2012r. 20:44  
CYTAT ("k-bix")
Wystarczy nie być idiotą potluczony i nie udzielać odpowiedzi w postach o których nie masz zielonego pojęcia jezyk Pozdro lamusie :cwaniak:

Zarzuciłeś mi idiotyzm, ja w odpowiedzi twierdzę, że jesteś de***em wśród sobie podobnych półgłówkowatych hord hien/pisarzy forumowych...:cwaniak:
Teraz mam małe pytanie:
Oprócz cytowanego manometru jakie jeszcze znasz, przyrządy do pomiaru ciśnienia...:cwaniak:
Czy z łaski swojej możesz wymienić...:cwaniak:

„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »