|
|
|
chodzi ktoś z was do zaocznej szkoły dla doroslych w szkole nr.12?
chciałabym się dowiedziec jka tam wygląda nauka, prowadzenie lekcji. zajecia odbywaja sie w formie wykladu? podania tematów do opracowania samodzielnego? jest wykaz ksiazek, i lektur? i jak wyglada sprawa egzaminów? i prowadzenia zeszytów? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
jesli chodzi ci o szkołe,,twoja-szkoła" wykłady sa prowadzone przez nauczycieli co dwa tyg.pod koniec semestrów oddaje sie prace kontrole pisane w domu,podawane sa tematy do prac i ma sie z 2tyg do oddania do sekretariatu-po sprawdzaniu jesli ma sie zaliczone to ok jesli nie zaliczone z danego przedmiotu dzwonia z sekretariatu i poprawiasz w domu jesli ok to pisze sie testy w klasie w danym dniu ustne i pisemne(naprawde ta szkoła jest banalna i uwierz na slowo nie chodziłam na wykłady a testy zdałam z ustnych tez nie ma problemu ze zdaniem z nauczycielami idzie sie dogadac)na wykładach mozesz siedziec nie pisac a słuchac>ale warto co nie co miec w zeszycie-zeszyt jest dla ciebie wiec mozesz miec jeden z wszystkich przedmiotów -))) wiekszy sie ma plus u nauczycieli jak sie chodzi na wykłady bo sie pUzniej nie doczepia ze sie nie chodziło i sie nic nie umie heheh>>>wykaz lektur jest podawany na pierwszych lub drÓgich wykladach z polskiego ale to co sie przerabia na wykładch wystarczy zupełnie by zdobyc nijaką wiedze by zaliczyc...ksiazek nie ma...jesli chodzi o mature szczerze powiedziawszy jesli sam sie nie przyłożysz w domu raczej z wiedzy z wykładów nie zaliczysz...nie da sie całego materiału przeprowdzic za mało godzin:-)ponoc powinno sie miec obecnosci wiecej niz połowe zjazdów z kazdego przedmiotu ale tak jak mówie (ponoć) by najmniej tak w sekretariacie mówia hehe jesli jakies pytania masz to pisz:-)pozdrawiam
|
|
|
|
|
pod koniec semestru pisze sie prace z kazdego przedmiotu? to sporo musi tego byc a jak z jezykam obcymi? jest jeden( angol) czy 2?
i mature mozna tylko z wosu zdawac? dalej chodzisz do tej szkoly, czy juz skonczyłas? |
|
|
|
|
heh przedmiotów nie jest tak duzo w pierwszym roku masz kilka na drugi sie zmianiaja niektóre albo w ciagu semestru dochodza i odchodza przedmioty.klasy sa podzielone w tamtym roku były 2pierwsze LO 3letnia,LU2letnia po zawodówce.ale że z tej klasy i z drógiej niechodziło połowe osób to je połaczyli w jedna klase...a jesli chodzi o jezyk to angielski(bynajmniej o innym nie słyszałam w tamtym roku)nie wiem jak jest z matura nadal uczeszczam"
|
|
|
|
|
Z tego co wiem zatrudniają tam nauczycieli, którzy uczą w gimnazjum. Jest tak dlatego, że wynajmują sale w budynku gimnazjum i mają taką umowę z dyrekcją. Ci nauczyciele nie są egzaminatorami egzaminów maturalnych i dlatego też wyniki matury (pierwszej w tej szkole właśnie w tym roku) wypadły kiepsko. Jeżeli chcesz mieć maturę, to Cię tam nie przygotują.
|
|
|
|
|
Sory, a jak maja przygotowac do matury jezeli poziom uczeszczajacych jest zerowy? Z pustego to i salomon wody nie naleje. To, ze nauczyciele sa z gimnazjum nie ma tu nic do rzeczy bo poziommatury podstawowej nie jest wcale na poziomie wyzszym niz gimnazjalny. Co to w ogole za debilne zaliczenia z jakimis piesmnymi pracami? W normalnej szkole sa oceny na ktore sie pracuje. Tutaj widocznie nie ma kto sie uczyc to i ostateczne wyniki matur zalosne.
|
|
|
|
|
Agnieszka, a napiszesz mi na czym skonczyliscie II klase, z polskiego i historii? z gory dziekuje
|
|
|
|
|
siemka tez do tej szkoly chodzilam w pierwszy dzien nauki odrazu matma i babka od matmy odrazu do tablicy brala ludzi po kolej, co do matury to sami mowia na wstepie ze jesli chce sie napisac mature to trzeba we wlasnym zakresie wiecej sie uczyc
|
|
Dołączył: 27 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Jaka jest idea chodzenia do tej szkoły? Tzn. po co?
Lubię ludzi konsekwentnych. |
|
|
|
|
W Stalowej Woli szkoła dla dorosłych w PSP 12 nie jest jedyną tego typu szkołą.
Istnieje jeszcze Centrum Kształcenia Torus, gdzie nauczyciele to wykwalifikowana kadra, która w większa części jest egzaminatorami. Podaję linka to strony www tam można się dowiedzieć czegoś więcej lub zwyczajnie zadzwonić do sekretariatu aby uzyskać szczegółowe informacje. http://www.szkol(...)ola.html >><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Jaka jest idea chodzenia do tej szkoły? Tzn. po co?
a no taka ze chyba lepiej miec wyksztalcenie srednie(nawet nie pelne bez matury) niz zawodowe czy gimnazjalne |
|
Dołączył: 27 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Ma to sens. Papier. Dziękuję za odpowiedź.
Lubię ludzi konsekwentnych. |
|
|
|
|
witam kiedy sa zapisy do tej szkoły 12 w jakie dni sa zajecia i czy za nia sie cos płaci???pozdrawiam
|
|
|
|
|
Jezeli chodzi o zapisy do szkoły Centrum Kształcenia TORUS to wiem że jeszcze trwają bo sam się zapisałem. A na dodatek zaoferowali mi darmową nauke języka obcego plus do tego ładne panie w sekretariacie. Pozdrawiam
|
|