|
|
|
Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się jaki sygnał będzie nadawany jeśli ktoś podpisze umowę z "Dianą" zamiast azartu?
Chodzi mi o to, czy będą nadawane darmowe programy cyfrowe do których jest potrzebny tuner DVB-T, czy wystarczy zwykły stary telewizor analogowy? Za rok czasu ma zniknąć sygnał analogowy, ale czy to tez dotyczy tv kablowych?.... ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Czy ktoś z Forumowiczów orientuje się jaki sygnał będzie nadawany jeśli ktoś podpisze umowę z \"Dianą\" zamiast azartu? Chodzi mi o to, czy będą nadawane darmowe programy cyfrowe do których jest potrzebny tuner DVB-T, czy wystarczy zwykły stary telewizor analogowy? Za rok czasu ma zniknąć sygnał analogowy, ale czy to tez dotyczy tv kablowych?.... Sygnał puszczony w azart będzie analogowy, tak jak teraz. Nie wiem jak diana, ale stella oprócz tych kanałów które są teraz w azarcie, będzie też dawać mux1 i mux 2 |
|
|
|
|
A czy dalej będzie obowiązywać rejonizacja czy obojętny jest rejon miasta i operator tv kablowej? np ze na ul. Poniatowskiego można bedzie podpisać umowe w "Stelli" a na ul. Siedlanowskiego z "Dianą"?
|
|
|
|
CYTAT A czy dalej będzie obowiązywać rejonizacja czy obojętny jest rejon miasta i operator tv kablowej? np ze na ul. Poniatowskiego można bedzie podpisać umowe w \"Stelli\" a na ul. Siedlanowskiego z \"Dianą\"? Sęk w tym że nie wiadomo, wszystko zależy od ilości osób, które się zadeklarują. Ojciec według rejonizacji ;) jest w łapkach Diany ale przez wrodzony przekór zgłosił akces do Stelli Według tego co mówiła pani ze Stelli, to sprawa ma się wyjaśnić do końca września |
|
|
|
|
Diana bedzie miała analog dopóki w polsce nie zostanie wyłaczony ten sygnał, PÓźniej kto to wie--na razie czeski film obiecują tylko podstawowe programy.To żenada bo multipleks jest nadawany za darmo.
|
|
|
|
|
CYTAT Diana bedzie miała analog dopóki w polsce nie zostanie wyłaczony ten sygnał, PÓźniej kto to wie--na razie czeski film obiecują tylko podstawowe programy.To żenada bo multipleks jest nadawany za darmo. Wiesz na 100%, że nie zamierzają tak jak Stella puścić równocześnie analogowych kanałów z azartu i dvb-t ? |
|
|
|
|
Dzwoniłem do diany na razie pani obiecala tylko kanaly podstawowe , za 2,50 we wtzesniu , lub w paxdzierniku gdy spółdzelnia im wysle wykaz bloków to sie beda zastanawiac na razie nic nie wiedzą. STELLA natomiast daje multiplex ale niestety z tego co widze jest rejonizacja.
|
|
|
|
|
CYTAT Dzwoniłem do diany na razie pani obiecala tylko kanaly podstawowe , za 2,50 we wtzesniu , lub w paxdzierniku gdy spółdzelnia im wysle wykaz bloków to sie beda zastanawiac na razie nic nie wiedzą. STELLA natomiast daje multiplex ale niestety z tego co widze jest rejonizacja. Jeśli sporo osób zapisze się do Stelli, to będzie im się opłacało pociągnąć kabel na teren Diany. Dwie pieczenie na jednym ogniu . Uderzysz w monopol ( tzw rejonizację ) i dostaniesz sygnał dvb-t, bez łachy ze strony Diany |
|
|
|
|
Cześć,
Podzielę się wiadomościami uzyskanymi dzisiaj w Stelli. Właściwie to potwierdzam wcześniej podane informacje tj, że Stella będzie oferować sygnał analogowy dla TVP 1, TVP 2, Polsat, TVN, Info Rzeszów, Info Stella. Dodatkowo, w odróżnieniu od Diany, zapewni oba multiplexy tj. MUX1 i MUX2. Jest też okazja na złamanie "rejonizacji" Diany w zakresie dostawy internetu. Poinformowano mnie, że Stella dokonując przyłaczy AZART będzie miała możliwość dostawy internetu oraz telefonii. Może to być ważna informacja wobec zmian właścicielskich w Dianie i różnych głosów odnośnie ew. zmiany cen internetu przez nowego operatora (Multimedia). Jak to ktoś już wyżej podniósł - liczy się liczba chętnych z danego bloku. Moje zapytanie dotyczyło wieżowców za Lidlem na ul. Poniatowskiego (os. Skarpa) - pracownik Stelli poinformował mnie, że tam ... już sygnał mają. Pozdrawiam Ps. Poproszę o opinie dot. jakości internetu w Stelli, jakości obsługi itd. |
|
|
|
|
Pytałem w spółdzielni czy można zainstalować antenę na dachu. Odpowiedzieli ze można , tylko trzeba to zrobić tak aby potem elewacja nie zaciekała. Dodatkowo potem do czynszu jest doliczane 5 zł miesięcznie za taka antenę.... Mieszkam w okolicach LIDLA i w STELLI zbierają na razie chętnych na swój kabel... tak że im nas więcej sie zapisze tym większe prawdopodobieństwo posiadania sygnału cyfrowego bez konieczności posiadania anteny..., a DIANA niech dalej klientów olewa.....
|
|
|
|
Witajcie odświeżam temat ale wczoraj przyszedłem z pracy włączam tv (ciągne z azartu analogową tv) a tu nic cyżby odcieli azart juz całkowicie pytam bo nie wiem. Mieszkam na porębach i chyba ide zaraz kupić dekoder do naziemniej telewizji cyfrowej :/
|
|
|
|
|
Tak, z tego gniazda od azartu juz nie będzie sygnału.
|
|
|
|
|
Mam z Diany TV analogową, po dostrojeniu telewizora odbieram dodatkowo 15 kanałów TV naziemnej cyfra w tym 1 TVP HD z MUX1 i MUX2.
|
|
|
|
|
Oczywiście Ci którzy mieli do tej pory kablówkę w wersji analogowej dalej taką mają plus kanały cyfrowe z pakietów naziemnych.
Kruger nie korzystał z kablówki lecz z gniazdka azartu - i tu niestety nic chyba już nie złapie - kanałów cyfrowych tym bardziej. Trzeba ewentualnie pomyśleć o swojej antence i dekoderze... |
|
|
|
|
Dokładnie korzystałem z gniazda azartu. A nie wiecie czasem jak przejde się do diany i podpiszę tą śmieszną umowe za 2,50zł/miesiąc to puszczą mi kanaly azartem czy kabelkami z diany tymi co lecą po klatce?
|
|