|
|
|
Nasz piękny stalowowolski basen ma bardzo bezsensowny regulamin. Dzisiaj chciałem się wybrać do Aquaparku, co się okazało w spodenkach produkowanych specjalnie do basenu (chodzi tu o szorty) nie można pływać. Co za żenada kto wymyślił tak głupi wymóg? W jakim Aquaparku nie byłem, w żadnym nie było takiego punktu regulaminowego. Rozumiem czepek, klapki to oczywiste, ale żeby mi jeszcze ktoś stawiał warunki w czym mam pływać to nie jest normalne. Jaka jest przyczyna tego wymogu na mosirze skoro w dużych miastach ludzie pływają w czym chcą? W ten sposób nigdy już nie wybiorę się na nasz piękny basen. Dziękuję za głupi wymóg. Dbajmy tak o klientów a nigdy nie będzie dużych zysków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Szczerze tez mnie to [moderowano], nie lubie jak mi cos du.. uciska, ale zarzadzajacy maja racje, prawda jest taka ze bez tego punktu, ludzie kapali by sie w krotkich spodenkach, szortach w ktorych [moderowano] na codzien, na zewnatrz, graja w nich w pilke, jezdza na rowerze, mielibysmy najzwyczajniej [moderowano] wode, jest przez to pare osob poszkodowanych ale troche zrozumienia tez sie nalezy :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Czepek też przeszkadza
|
|
|
|
|
a i te godziny kiedy można korzystać z basenu porażka
... |
|
|
|
|
Rozumiem wszyst, że ludzie mogą chodzić na basen w szortach w których wcześniej coś tam robili, ale pozsotaje pytanie dlaczego baseny w dużych miastach pozwalają pływać w czym chcesz bez jakich obcisłych gaci (co gniota w dupe) i dalej dobrze funkcjonują. Krzywda się nikomu nie dzieje, poza tym są filtry więc żadnego brudu nie powinno być nawet jeśli ktoś by nabrudził swoimi gaciami w których grał w piłkę.
|
|
|
|
|
Powód podobny dla którego obowiązuje czepek. Włosy z głowy tak samo zatykają filtr.
|
|
|
|
|
CYTAT Rozumiem wszyst, że ludzie mogą chodzić na basen w szortach w których wcześniej coś tam robili, ale pozsotaje pytanie dlaczego baseny w dużych miastach pozwalają pływać w czym chcesz bez jakich obcisłych gaci (co gniota w dupe) i dalej dobrze funkcjonują. Krzywda się nikomu nie dzieje, poza tym są filtry więc żadnego brudu nie powinno być nawet jeśli ktoś by nabrudził swoimi gaciami w których grał w piłkę. stalowa wola nie dorosla do takiego kredytu zaufania :] btw jak sa filtry to moze zacznijmy srac jak ryby, tez bedzie czysta woda iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Uwaga: Jakieś 8-10 lat temu udałem się do aquaparku w Krakowie. Wlazłem w spodenkach i bez czepka i nie naginałem wcale regulaminu tamtej pływalni.
Z szortami to jakiś piepszony mit, a zamiast czepka u pływających w cywilizowanym świecie stosuje się filtry w basenie. Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
Ja chyba rozumiem tych z Mosiru. Bo przeciez jak sie ma gacie szerokie ,a do tego fujare po kolana i popatrzy sie na czekolade ,to wtedy oszczedzaja dzieciom widoku.Ktos tam nie dba o klienta, przeciez nikt nie chce chodzic z golom d00pom tylko w normalnych gaciach, co to przeszkadza nie wiem. Może to dobre, te obcisle, dla podglądaczy homo.....Niezdrowo jest jajek sciskac, bo pozniej mozna nie miec dzieci
|
|
|
|
|
Kiedyś rozmawiałem ze znajomym, który wyjechał z PL gdzieś w drugiej połowie lat 90-tych. Podzielił się pewnym spostrzeżeniem przy okazji jednej z wizyt na starych śmieciach. Tam gdzie spędził ostatnie lata, nikt nie udaje się na pływanie w obcisłych, opinających klejnoty slipach... nikt poza gejami
Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
To tylko cieszyć się, że nie ma jak za czasów dyrektorstwa na MOSiR naszego ukochanego prezydenta Andrzeja. Nie wiem czy pamiętacie ale był zakaz wchodzenia dla dziewcząt w strojach dwuczęściowych. Niech by się tak którejś zerwało podczas pływania, coś strasznego, to golizna- taki był święty- żenujące. Teraz widać Grażynka ucywilizowała troche mościpana.
|
|
|
|
|
Byłem ostatnio w Sandomierzu na basenie. Czepka nie miałem, szorty na tyłku i nikomu to nie przeszkadzało. Po tym co czytam nie prędko pójde na Mosir, wole już te 30 km pojechac i mieć spokój.
|
|
|
|
|
co do czepków to po części mają rację, panie z długimi włosami powinny nosić czepki na basenie, ale panowie co mają krótkie włosy czy tez dzieci niekoniecznie. Co do przepisu dot. kąpielówek to nie jest przecież napisane że musicie chodzić w majtkach wciskających sie w tyłek. Są przecież krótkie szorty do pływania (dla tych co nie wiedzą o co chodzi to coś w rodzaju obciśniętych bokserek) przeciez w czymś takim tez można pływać.
|
|
|
|
|
Osobom z dlugimi wlosami wystarczy gumka. Nie znam tez racjonalnego wytlumaczenia dlaczego takie lub inne majtki tak, a spodenki nie.
Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
może i wystarczy gumka ale jak wiadomo wielu osobom włosy wypadają z takiej czy innej przyczyny i sądzę, że nie każdy chciałby pływając w basenie natknąć się na czyjeś włosy. A co do zakazu pływanie w spodenkach to doszły mnie słuchy, że jest to dla bezpieczeństwa. Np. przyjdzie ci taki jeden czy drugi kozak na basen w spodenkach i chce pokazać co to on nie jest, że umie pływać nurkować itp. i niech zanurkuje blisko takiego filtra, który swoją siłą wciągnie mu spodenki, to niestety ale on juz raczej nie wypłynie o własnych siłach na powierzchnie. Filtr przyciąga z ogromną siłą, a jeśli do tego w pobliżu znajdzie się niedoświadczona osoba, której wydaje się że wszytsko umie to może nie zachować zdrowego rozsądku i nie uwolnić się spod wody.
|
|
|
|
|
Maniac - nie jestem za prewencja, ale ktos musialby stac i tlumaczyc, ze w spodniach ktorych biegales na zewnatrz sie nie plywa i nalezy sie przebrac ;] chyba malo chodzisz na basen, ja od 15 lat teraz rzadziej, ale zdarzalo mi sie 5 dni w tygodniu, od czasu egzekwowania regulaminu(chociaz i tak niektorzy go omijaja nie wchodzac przed wejsciem do basenu pod prysznic i przeskakujac brodzik za drzwiami - brudasy jebane), bo to nie tylko spodenki, pierwszy raz jest czysto, jak yna zauwazyla nie musisz miec slipow, mozna kupic cos ala szorty i w takich smigam na basen w stalowej, jak jestem na innym basenie korzystam z luznych :]
odnosnie czepkow, to coraz rzadziej stosuje sie te nieprzepuszczajace stad wniosek ze raczej nie chodzi o to by wlosow nie zamoczyc :] kobiety bez czepkow jak najbardziej, ale jak widzialbym faceta z dlugimi prostymi wlosami spietymi gumka w pojemniku 25x15 metrow to scena jak z horroru ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
Najgorsze co pamiętam, to było jak nie chcieli wpuścić faceta bez czepka na basen a ewidentnie był łysy i po chemii;/
|
|
|
|
|
Witam,
Odnowię trochę temat... Był ktoś z Was w ostatnim czasie na basenie? Czepek nadal jest obowiązkowy? Ostatnio byłem grubo ponad rok temu. Wówczas, jak pamiętam, czepek był potrzebny. Jednak od tego czasu regulamin mógł się pozmieniać. |
|
|
|
|
Szczerze ? nie rozumiem w czym problem...
Byłem w kilku miastach i na basenach (nie aquaparkach) wszędzie był ten sam regulamin odnośnie przylegających kąpielówek i czepka (Basen Kraków AGH, Łańcut). W Aquaparkach, w tym w Krakowie na pewno jest wymóg braku kieszeni w spodenkach i czepków nie trzeba. Nie wiem czym dokładnie się róznią w tej kwestii Aquaparki od zwykłych basenów ale zauważyłem taką zależność. |
|
|
|
|
Tak, czepek jest obowiązkowy.
|
|