|
|
|
Witam,mam pytanie do dosc nieprzyjemnego tematu. Ktos sie orientuje gdzie najlepiej zglosic sie (chodzi mi oczywiscie o wskazanie jakiegos weterynarza,niekoniecznie to musi byc 'klinika') w celu uspania zwierzaka (kot) i jaki jest koszt takiego zabiegu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uśpić, czyli dokonać eutanazji może każdy lekarz weterynarii, ale coś mi nie gra w Twoim pytaniu.
W świetle Polskiego prawa eutanazji może być poddane zwierze nieuleczalnie chore, cierpiące lub agresywne i niebezpieczne dla człowieka. Skoro to kot, to agresja i niebezpieczeństwo dla człowieka raczej odpada. Skoro Twój kot jest nieuleczalnie chory i cierpi, to musiałaś być z nim u weterynarza i powinnaś wiedzieć o tym. Skoro pytasz to czy przypadkiem nie chcesz się pozbyć zdrowego kota, którego po prostu nie chcesz? Może bardziej humanitarnie byłoby zapytać o adopcję? Admin Poszukuję administratorów na pełen etat. Więcej info P.W. |
|
|
|
|
to ze weterynarz to oczywiste. Pytam o wskazanie jakiegos. Nie chce pozbyc sie zwierzaka,to ostatnia rzecz jaka przyszlaby do glowy. Kot jest juz stary i chory. Leczenie operacyjne odpadalo bo juz wtedy wiek dawal male szanse na przezycie..
|
|