~~stalowiak | |
|
|
W czwartek 29 stycznia 2009 roku o godzinie 9:00 zwołano Sesję Rady Miasta. Radni debatowali najgłośniej o budowie KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego.
Prezydent ubiega się także o budowę szkół wyższych, chcąc zrobić ze Stalowej Woli miasto studenckie. Plany obejmują budowę Politechniki, KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego oraz biblioteki. Cały koszt tego przedsięwzięcia wyniesie około 61 milinów złotych. Przedszkola chcą prywatyzować, bo za drogie dla miasta, szkoły niedoinwestowane, bo podobno nie ma kasy, a tu chcą budować uczelnie nie wiadomo po co?!? Okoliczne gminy wyremontowały szkoły, a w Stalowej zaledwie wymieniono kilka oken...brak słów!!!! Opamiętajcie się radni i panie prezydencie!!! Wszystko tłumaczycie brakiem pieniędzy, kryzysem to skąd macie na szkoły wyższe?!?! . |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~ASWQ | |
|
|
Oj, stalowiak, widze ze komplexy masz jakieś. Może więc to dla ciebie budują te szkoły wyższe, żebyś i ty se mgr przed nazwiskiem mógł dodać. Zrób najpierw jednak liceum i maturę, bo bez tego na ciecia cie najw. najmą do takiego KUL-u.
A poza tym kolego jeśli z tych milionów 70% to środki unijne to tylko głupi by nie brał. Prawda? Jak byś dostał twoją wymarzoną beemke nie za 100.000 tylko za 30.000 i to ganc noje z salonu to też byś tak wybrzydzał? Widać jednak, że jeśli tak pijesz do tych podstawówek, to chyba jeszcze tam kiblujesz ,jak ci przeszkadzają te niewymienione okna. |
|
|
~~ljkj | |
|
|
Bo szkoly wyzsze przekladaja sie na rozwoj miasta, a przedszkola przekladaja sie na ludzi, ktorzy chca jak najszybciej wyjechac z miasta bez perspektyw.
Miasta typu Poznan, albo Wroclaw nie budowaly swojego sukcesu na bazie przedszkoli. |
|
|
~~Werridetto | |
|
|
CYTAT W czwartek 29 stycznia 2009 roku o godzinie 9:00 zwołano Sesję Rady Miasta. Radni debatowali najgłośniej o budowie KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego.
Prezydent ubiega się także o budowę szkół wyższych, chcąc zrobić ze Stalowej Woli miasto studenckie. Plany obejmują budowę Politechniki, KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego oraz biblioteki. Cały koszt tego przedsięwzięcia wyniesie około 61 milinów złotych. Przedszkola chcą prywatyzować, bo za drogie dla miasta, szkoły niedoinwestowane, bo podobno nie ma kasy, a tu chcą budować uczelnie nie wiadomo po co?!? Okoliczne gminy wyremontowały szkoły, a w Stalowej zaledwie wymieniono kilka oken...brak słów!!!! Opamiętajcie się radni i panie prezydencie!!! Wszystko tłumaczycie brakiem pieniędzy, kryzysem to skąd macie na szkoły wyższe?!?! Sprawa jest prosta. Stalowa Wola potrzebuje zmian. Drogą jest referendum odwołujące i wybory prezydenta miasta. . |
|
|
|
|
|
Zgadzam się z ~~ljkj. Budowanie szkół wyższych przyciągnie do miasta studentów. Myślę, że było by to dobre dla miasta.
|
|
~~hate eternal | |
|
|
Nie! To sie okaze dopiero za pare lat! Teraz powinnismy budowac przedszkola, zeby ludzie mieli gdzie dzieci posylac i mogli rownoczesnie pracowac! Jak wy sie na gospodarce nie znacie! Do roboty lenie a nie uczelnie to, uczelnie tamto!
|
|
|
~~bezrobotny | |
|
|
Zajmijcie sie ludzmi ktorzy juz maja wykształcenie. Skonczylem w Krakowie jedna z lepszych uczelni w kraju, mam doswiadczenie za granica kilkuletnie a nie mogę znaleźć pracy.
Więc po co komus ta uczeknia w stw, nawet jak ja skonczy. Opamietajcie się |
|
|
~~132122133 | |
|
|
to po co wracałeś do stalowej woli
|
|
|
~~bolo | |
|
|
CYTAT Zajmijcie sie ludzmi ktorzy juz maja wykształcenie. Skonczylem w Krakowie jedna z lepszych uczelni w kraju, mam doswiadczenie za granica kilkuletnie a nie mogę znaleźć pracy. Więc po co komus ta uczeknia w stw, nawet jak ja skonczy. Opamietajcie się powinieneś zapisać się do lokalnej kliki, inaczej nie masz szans |
|
|
~~ja rst | |
|
|
CYTAT CYTAT Zajmijcie sie ludzmi ktorzy juz maja wykształcenie. Skonczylem w Krakowie jedna z lepszych uczelni w kraju, mam doswiadczenie za granica kilkuletnie a nie mogę znaleźć pracy. Więc po co komus ta uczeknia w stw, nawet jak ja skonczy. Opamietajcie się powinieneś zapisać się do lokalnej kliki, inaczej nie masz szans Odradzam zapisy do klik.....za plecami znajomych będziesz postrzegany jako.......Kur.( najstarszy zawód świata). |
|
|
~~stw | |
|
|
oczywiście, że budowa kolejnych uczelni jest niepotrzebna - kogo będzie kształcił KUL? - kolejnych bezrobotych nauczycieli?
lepiej wyremontować budynki szkół i przedszkoli i wybudować nowe, żeby dzieci miały europejskie warunki skoro jesteśmy w Europie, a nauczyciele niech nie będą europejskimi dziadami, to będzie mniej korepetycji!!!! |
|
|