NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
z sesji rady miasta,
~~stalowiak
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 14:44  
W czwartek 29 stycznia 2009 roku o godzinie 9:00 zwołano Sesję Rady Miasta. Radni debatowali najgłośniej o budowie KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego.
Prezydent ubiega się także o budowę szkół wyższych, chcąc zrobić ze Stalowej Woli miasto studenckie. Plany obejmują budowę Politechniki, KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego oraz biblioteki. Cały koszt tego przedsięwzięcia wyniesie około 61 milinów złotych.

Przedszkola chcą prywatyzować, bo za drogie dla miasta, szkoły niedoinwestowane, bo podobno nie ma kasy, a tu chcą budować uczelnie nie wiadomo po co?!?
Okoliczne gminy wyremontowały szkoły, a w Stalowej zaledwie wymieniono kilka oken...brak
słów!!!!
Opamiętajcie się radni i panie prezydencie!!! Wszystko tłumaczycie brakiem pieniędzy, kryzysem to skąd macie na szkoły wyższe?!?!

.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 14:44  

~~ASWQ
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 14:52  
Oj, stalowiak, widze ze komplexy masz jakieś. Może więc to dla ciebie budują te szkoły wyższe, żebyś i ty se mgr przed nazwiskiem mógł dodać. Zrób najpierw jednak liceum i maturę, bo bez tego na ciecia cie najw. najmą do takiego KUL-u.
A poza tym kolego jeśli z tych milionów 70% to środki unijne to tylko głupi by nie brał. Prawda?
Jak byś dostał twoją wymarzoną beemke nie za 100.000 tylko za 30.000 i to ganc noje z salonu to też byś tak wybrzydzał?
Widać jednak, że jeśli tak pijesz do tych podstawówek, to chyba jeszcze tam kiblujesz ,jak ci przeszkadzają te niewymienione okna. good

~~ljkj
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 14:53  
Bo szkoly wyzsze przekladaja sie na rozwoj miasta, a przedszkola przekladaja sie na ludzi, ktorzy chca jak najszybciej wyjechac z miasta bez perspektyw.

Miasta typu Poznan, albo Wroclaw nie budowaly swojego sukcesu na bazie przedszkoli.

~~Werridetto
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 15:03  
CYTAT
W czwartek 29 stycznia 2009 roku o godzinie 9:00 zwołano Sesję Rady Miasta. Radni debatowali najgłośniej o budowie KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego.
Prezydent ubiega się także o budowę szkół wyższych, chcąc zrobić ze Stalowej Woli miasto studenckie. Plany obejmują budowę Politechniki, KUL-u na ulicy Kwiatkowskiego oraz biblioteki. Cały koszt tego przedsięwzięcia wyniesie około 61 milinów złotych.

Przedszkola chcą prywatyzować, bo za drogie dla miasta, szkoły niedoinwestowane, bo podobno nie ma kasy, a tu chcą budować uczelnie nie wiadomo po co?!?
Okoliczne gminy wyremontowały szkoły, a w Stalowej zaledwie wymieniono kilka oken...brak
słów!!!!
Opamiętajcie się radni i panie prezydencie!!! Wszystko tłumaczycie brakiem pieniędzy, kryzysem to skąd macie na szkoły wyższe?!?!

Sprawa jest prosta. Stalowa Wola potrzebuje zmian. Drogą jest referendum odwołujące i wybory prezydenta miasta.

.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 15:32  
Zgadzam się z ~~ljkj. Budowanie szkół wyższych przyciągnie do miasta studentów. Myślę, że było by to dobre dla miasta.

Prywatna wiadomość 

~~hate eternal
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 15:56  
Nie! To sie okaze dopiero za pare lat! Teraz powinnismy budowac przedszkola, zeby ludzie mieli gdzie dzieci posylac i mogli rownoczesnie pracowac! Jak wy sie na gospodarce nie znacie! Do roboty lenie a nie uczelnie to, uczelnie tamto!

~~bezrobotny
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 17:34  
scianaZajmijcie sie ludzmi ktorzy juz maja wykształcenie. Skonczylem w Krakowie jedna z lepszych uczelni w kraju, mam doswiadczenie za granica kilkuletnie a nie mogę znaleźć pracy.
Więc po co komus ta uczeknia w stw, nawet jak ja skonczy. Opamietajcie się

~~132122133
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 17:56  
to po co wracałeś do stalowej woli co

~~bolo
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 20:00  
CYTAT
scianaZajmijcie sie ludzmi ktorzy juz maja wykształcenie. Skonczylem w Krakowie jedna z lepszych uczelni w kraju, mam doswiadczenie za granica kilkuletnie a nie mogę znaleźć pracy.

powinieneś zapisać się do lokalnej kliki, inaczej nie masz szanssciana

~~ja rst
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 20:10  
CYTAT
CYTAT

powinieneś zapisać się do lokalnej kliki, inaczej nie masz szanssciana

Odradzam zapisy do klik.....za plecami znajomych będziesz postrzegany jako.......Kur.( najstarszy zawód świata).

~~stw
ff
Wysłany: 31 Sty 2009r. 23:09  
oczywiście, że budowa kolejnych uczelni jest niepotrzebna - kogo będzie kształcił KUL? - kolejnych bezrobotych nauczycieli?
lepiej wyremontować budynki szkół i przedszkoli i wybudować nowe, żeby dzieci miały europejskie warunki skoro jesteśmy w Europie, a nauczyciele niech nie będą europejskimi dziadami, to będzie mniej korepetycji!!!!

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »