|
|
|
Czy ktoś z szanownego grona korzystał z dofinansowania do działalności gospodarczej i gdzie (rig czy pup)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Korzystał z PUP, co chcesz wiedzieć ?
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
Co powinienem wiedzieć?
|
|
|
|
|
To co powinieneś wiedzieć wyczytasz na stronach PUP, jak masz jakieś konkretne pytania, to pytaj.
Jak nic nie wiesz i nie wiesz co masz wiedzieć ... STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
czy po otrzymaniu dofinansowania można podjąć pracę w razie nie powodzenia działalności oraz jakie kwoty dofinansowań są przewidziane
|
|
|
|
|
Można uzyskac 20 000 zł albo 40 000 zł. Przez pierwsze dwa lata dzialanosci placisz mniejszy ZUS 300zł, ale PUP wymaga minium rok prowadzenia działalności.
|
|
|
|
|
Jeśli chodzi o PUP (a tu kasę chyba łatwiej zdobyć) to dofinansowanie w kwocie nie większej niż 20 tys. Warunek najważniejszy - co najmniej rok musisz prowadzić działalność a co za tym płacić składki ZUS.
Najpierw poczytaj na stronach PUP a później pytaj o szczegóły. Takie podstawowe rzeczy są na pewno opisane. No niestety trochę trzeba poczytać aby dostać jakąś kaskę |
|
|
|
|
a ma ktos doswiadczenie z RIG bo mi powiedziano ze kasa jest ale tylko na dzialalnosci na wsi a miasto odpada ????
|
|
|
|
|
chciałem się dowiedzieć jak to wygląda w praktyce czas oczekiwania na decyzję w RIG-u nie ma doradcy a PUP jeszcze nie pytałem a tak w ogóle urząd urzędem ,a rzeczywistość jest rzeczywistością
|
|