NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
1 2 3 »
Może coś o ciągarni,
ff
Wysłany: 10 Paź 2012r. 16:54  
Może czas już skończyć z wyzyskiem na ciągarni . Piszcie co o tym myślicie ,może już czas wysadzić co niektórych " dyrektorków" i pseudo kierowników z ich ciepłych posadek. Może już czas żeby skończyło się płacenie w ratach lub kiedyś tam . Zróbmy coś wreszcie z tymi pseudo pracodawcami .

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 10 Paź 2012r. 16:54  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Paź 2012r. 18:32  
pip a nie forum
Adres siedziby

39-400 Tarnobrzeg
Pl. B. Głowackiego 52
Dane kontaktowe

Telefon: 15 822-65-68
Fax: 15 822-82-15

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Paź 2012r. 20:33  

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem.

/Gabriel Garcia Marquez

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 15:17  
PIP już był i co z tego? Poprzednia wypłata na raty , w tym miesięcu nie wiadomo kiedy . Totalna porażka.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 15:35  
nad Pipem jako organ jest sąd pracy, proszę zebrać wszelkie raporty z kontroli i złożyć w sądzie, ewentualnie dla szybszego sukcesu w sądzie można ponowić kontrolę Pipu, co da podkładkę iż pracodawca notorycznie dopuszczał się naruszenia prawa pracowniczego do wynagrodzenia. Występując na drogę sądową trzeba liczyć się ze zwolneniem z pracy przez pracodawcę, tak zazwyczaj bywa, ale jak się da kutasom palec wezmą ręke!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 18:56  
Ten zakład to totalne dno. We wrześniu wypłata wypłacona w 3 ratach, w tym miesiącu zapowiedziane zostało ze ludzie dostaną swoje pieniądze może do 20 a może i nawet do 28 października, a wszystko to za przyzwoleniem PIP. Druga sprawa w tym zakładzie to BHP, pracownicy otrzymują ze strasznie dużym opóżnieniem (nawet rok) sorty odziezowe a na to natomiast zezwala zakładowy inspektor BHp

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 19:03  
... ja tu jestem kierownikiem szatni i co mi Pan zrobi ... uśmiech
na ciagarni się ciągnie druty i oto chodzi wszystkim, wiecej luzu good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 19:06  
CYTAT
... ja tu jestem kierownikiem szatni i co mi Pan zrobi ... uśmiech
na ciagarni się ciągnie druty i oto chodzi wszystkim, wiecej luzu good

Nie masz nic mądrego do powiedzenia w temacie to się wogóle nie odzywaj

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 19:33  
jako przedstawiciel klasy przedsiębiorców mogę zabrać głos taki, że według mnie pracodawca płaci wtedy kiedy ma a jak nie ma to nie płaci a jak się komuś nie podoba to zwalnianie ! U mnie w Firmie płacę wtedy kiedy mi się opłaca i nikt nie płacze z tego powodu a huciaki nic nie robia i kasę chcą !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Paź 2012r. 22:54  
Wiesz co ty [moderowano], jesteś takim samym [moderowano] jak właściciel ciągarni. Może powiem dzieciom ,że dam im jeść wtedy kiedy jasnie dupek pracodawca mi zapłaci a jak nie to niestety nie ma . Wydaje się wam że jesteście panami bo macie kasę ? Niestety nie ,bo to my zapieprzamy na to żebyście mogli się pławić w luksusach. Liczcie się z tym że to już niedługo . Pozdro dla dupków przy korycie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2012r. 05:26  
chytryPolscy pracodawcy mysla ,ze pod pretekstem kryzysu beda placic nam mniej to wyjda na tym. No niestety dla nich coraz wiecej mlodych ludzi ucieka zagranice , gdzie tam zakladaja rodziny i pozostaja. Spoleczenstwo sie starzeje tym samym , wasze emerytury beda coraz mniejsze , a wiek emerytalny coraz dluzszy . Po jakims czasie bedzie potrzeba wiecej kasy na opieke zdrowotna i to wy zaczniecie na to placic wiecej , nie my mlode pokolenie bo nas juz w kraju nie bedzie jezyk

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 12 Paź 2012r. 05:31  
CYTAT
jako przedstawiciel klasy przedsiębiorców mogę zabrać głos taki, że według mnie pracodawca płaci wtedy kiedy ma a jak nie ma to nie płaci a jak się komuś nie podoba to zwalnianie ! U mnie w Firmie płacę wtedy kiedy mi się opłaca i nikt nie płacze z tego powodu a huciaki nic nie robia i kasę chcą !

Dobre, jak byś tak płacił to po takiej wypłacie sam z żona i dzieciakami byś tyrałumiech
Powiedz cwaniaczku jak się twoja firma nazywa i gdzie się mieści, przecież to nie tajemnica.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2012r. 07:02  
dokładnie! takim [moderowano] jak TY powinni dać zakaz zakładania czego kolwiek! a nie mówiąc już o kierowaniu pracownikiem.

Moderowano przez: Kamil
Słowo obraźliwe.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2012r. 09:12  
Nie wierzę, że pracownicy tyrają a ty płacisz albo nie. Chyba że w twoim "przedsiębiorstwie" staż pracowniczy nie przekracza trzech miesięcy a oferowane usługi pozostawiają wiele do życzenia.
Cóż bywają tacy "przedsiębiorcy" i takie firmy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2012r. 12:49  
należy pamiętać iż w pracy szef jest szefem a za tak zwaną "bramą" już można wszystko umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Paź 2012r. 23:50  
CYTAT
jako przedstawiciel klasy przedsiębiorców mogę zabrać głos
taki, że według mnie pracodawca płaci wtedy kiedy ma a jak nie ma to nie płaci a jak się komuś nie podoba to zwalnianie ! U mnie w Firmie płacę wtedy kiedy mi się opłaca i nikt nie płacze z tego powodu a huciaki nic nie robia i kasę chcą !

Twoja firma to chyba "inko" co zarobi to na winko. To nie ty bez przerwy potrzebujesz do pracy fachowców za 5 zeta na godzine. Najlepiej żeby mieli jeszcze po 1,5 promila ,to się o kasę nie będą upominać .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Paź 2012r. 08:02  
Ja nikogo nie zmuszam ani nie wykorzystuje, płacę 10 zł dniówki za 9 godzin i według mnie jest to uczciwe. Sami załóżcie Firmę weźcie kredyt albo własne oszczędności i róbcie wypłaty nawet po 5 000 zł kto wam broni tylko później nie płaczcie że jesteście bankrutami ! Ja jako właściciel decyduje co i jak, powtarzam płacę tak jak chcę, nikogo nie trzymam na siłę , nie mam obozu pracy ! Zastanawiam się teraz czy nie obniżyć stawki jak tak dalej będzie, bo rynek pracy się powiększy po ciągarni chyba !

Moderowano przez: Kamil
Błędy ortograficzne.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Paź 2012r. 10:18  
hah 10 zł mlotek szkoncz ściemniać bo teraz to wymyśliłeś dniówkę chyba dla przedszkolaków a poza tym "powtażam" się pisze prze "rz" wiec widac jaki jestes inteligenty przedsiębiorca..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Paź 2012r. 10:38  
CYTAT
PIP już był i co z tego? Poprzednia wypłata na raty , w tym miesięcu nie wiadomo kiedy . Totalna porażka.

Czego oczekujesz kolego ? Skoro pracodawca nie ma to są dwie opcje:
- będzie płacił kiedy będzie miał - czyli jak teraz
- nie będzie płacił wogóle - jutro zakład będzie zamknięty i może być problem z zaległościami ...

Jest jescze tzrecia opcja. Dostajesz w ratach, nie pasuje Ci to. Zwalniasz się. Pracodawca płaci Ci zaległe i dowidzenia.

A Wy piszecie, że Wam źle, że nie dostajecie wypłat termnowo, że BHP leży, ale pracujecie tam, nie zowlniecie się. Po co ? Pzrecież nie ma przymusu pracy ...

STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Paź 2012r. 23:09  
CYTAT
CYTAT

Czego oczekujesz kolego ? Skoro pracodawca nie ma to są dwie opcje:
- będzie płacił kiedy będzie miał - czyli jak teraz
- nie będzie płacił wogóle - jutro zakład będzie zamknięty i może być problem z zaległościami ...

Jest jescze tzrecia opcja. Dostajesz w ratach, nie pasuje Ci to. Zwalniasz się. Pracodawca płaci Ci zaległe i dowidzenia.

A Wy piszecie, że Wam źle, że nie dostajecie wypłat termnowo, że BHP leży, ale pracujecie tam, nie zowlniecie się. Po co ? Pzrecież nie ma przymusu pracy ...

Według Ciebie najlepiej zamknąć mordę i się zwolnić ? Może jeszcze od razu za zaległą wypłatę kupić sobie sznur i na zawsze rozwiązać problem ? Gadasz tak samo jak oni którzy nie mają żadnych argumentów .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Paź 2012r. 23:25  
CYTAT
Ja nikogo nie zmuszam ani nie wykorzystuje, płacę 10 zł dniówki za 9 godzin i według mnie jest to uczciwe. Sami załóżcie Firmę weżcie kredyt albo własne oszczedności i róbcie wypłaty nawet po 5 000 zł kto wam broni tylko póżniej nie płaczcie że jesteście bankrutami ! Ja jako własciciel decyduje co i jak, powtażam płacę tak jak chcę, nikogo nie trzymam na siłe , nie mam obozu pracy ! Zastanawiam się teraz czy nie obnizyć stawki jak tak dalej będzie, bo rynek pracy się powiększy po ciagarni chyba !

Gratuluje obliczenia dniówki ,9 godzin za 10 złotych . Takich kamikadze to nawet na ciągarni nie ma . 230 złotych na miesiąc , to ja już wolę być bezrobotny . Nie oglądając takiego głąba dostanę prawie 3 razy tyle. Jeszcze raz gratuluje a na wzrost liczby desperatów bym tak nie liczył.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Paź 2012r. 09:32  
CYTAT
Według Ciebie najlepiej zamknąć mordę i się zwolnić ? Może jeszcze od razu za zaległą wypłatę kupić sobie sznur i na zawsze rozwiązać problem ? Gadasz tak samo jak oni którzy nie mają żadnych argumentów.

Skoro, nie pasuje Ci system wypłat jaki panuje obecnie - to po co męczyć się masz przez kolejne miesiące ?
To tak jak byś szedł prosto w kałużę i mówił, że Ci mokro. Omiń tą kałużę. Po prostu się zwolnij.

Jakie inne argumenty ? Brakowało Ci kiedyś na opłaty ? Tak samo im brakuje by Ciebie opłacić. Nie odczarujesz smutnej rzeczywistości. Albo się zwolnisz ... albo dalej będzie jak jest ... albo zakład padnie całkiem i nawet o zaległych wypłatach pomażysz.

STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 14 Paź 2012r. 10:57  
CYTAT
Ja nikogo nie zmuszam ani nie wykorzystuje, płacę 10 zł dniówki za 9 godzin i według mnie jest to uczciwe. Sami załóżcie Firmę weżcie kredyt albo własne oszczedności i róbcie wypłaty nawet po 5 000 zł kto wam broni tylko póżniej nie płaczcie że jesteście bankrutami ! Ja jako własciciel decyduje co i jak, powtażam płacę tak jak chcę, nikogo nie trzymam na siłe , nie mam obozu pracy ! Zastanawiam się teraz czy nie obnizyć stawki jak tak dalej będzie, bo rynek pracy się powiększy po ciagarni chyba !

Jesteś tak głupi, że nawet kłamać nie potrafisz. Szkoda na takiego pajaca czasu.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Paź 2012r. 21:59  
CYTAT
CYTAT
Według Ciebie najlepiej zamknąć mordę i się zwolnić ? Może jeszcze od razu za zaległą wypłatę kupić sobie sznur i na zawsze rozwiązać problem ? Gadasz tak samo jak oni którzy nie mają żadnych argumentów.

Skoro, nie pasuje Ci system wypłat jaki panuje obecnie - to po co męczyć się masz przez kolejne miesiące ?
To tak jak byś szedł prosto w kałużę i mówił, że Ci mokro. Omiń tą kałużę. Po prostu się zwolnij.

Jakie inne argumenty ? Brakowało Ci kiedyś na opłaty ? Tak samo im brakuje by Ciebie opłacić. Nie odczarujesz smutnej rzeczywistości. Albo się zwolnisz ... albo dalej będzie jak jest ... albo zakład padnie całkiem i nawet o zaległych wypłatach pomażysz.

Wiesz co ,zastanawiam się czy ty aby nie jesteś na usługach ciągarni ? Dlaczego za poprzedniego dyrektora wszystko było na czas i nawet premia była . Teraz to nawet koszule ciężko dostać . Co do rachunków to brakuje na nie co miesiąc i to nie tylko mi. A rowie tam dlatego , żeby uniknąć takiego mędrca jak ten co płaci 10 zł dniówki i żebyś kiedyś nie mówiła , że musisz utrzymywać jakiegoś nieroba. Tak się akurat składa ,że w Stalowej
Woli większość jest taka sama jak tene co się tu na forum udziela ,a wiem co mówię bo już spotkałem się z kilkoma. Ja tylko chce aby robotnik był traktowany tak jak należy a nie jak śmieć jakiś .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2012r. 13:01  
Ot polska codzienność, kogoś ugryźć, komuś dołożyć. Polak Polakowi wilkiem, cieszy nas czyjaś niedola, niepowodzenie. Łatwo powiedzieć pracowniom z ciągarni, że nie powinni godzić się z taką sytuacją, że powinni się zwolnić. Większość tych osób przepracowała w tym zakładzie kilkanaście lub kilkadziesiąt lat, to tzw "starzy pracownicy" i nie można dziwić się że boją się utraty pracy, bezrobocia, liczenia na łaskę znajomości przy zatrudnianiu. Polak Polakowi wilkiem, polski pracodawca polskiemu pracownikowi wilkiem i nie ma co zwalać wszystkiego na kryzys.

Prywatna wiadomość 

1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »