NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
« 1 2 3 »
Może coś o ciągarni,
ff
Wysłany: 15 Paź 2012r. 19:00  
Mamy już 15 a o wypłacie ani słychu. Do tego ludzie są okradani w żywe oczy. Na odcinkach z wypłaty widnieją określone kwoty składek np do ZUSU a w rzeczywistości są to sumy rzędu 3,4,5 zl. Są to kwoty o około 200 zl niższe niż powinny być

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 15 Paź 2012r. 19:00  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2012r. 19:18  
znajomy tam pracuje, mówił mi, że wypłata będzie moze na koniec miesiąca, zus-y nie płacone juz od dawna, a pracownicy płacą na solidarnosć aż miło smiech2 , pan S. przyjeżdza pogada i wyjeżdza a ludzie płacą składki smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Paź 2012r. 23:06  
CYTAT
Zwolniłeś się już ?

Dasz wiarę że jeszcze nie . Daj już spokój z tymi dobrymi radami bo mam wrażenie że jesteś umysłowo sprawna inaczej. Ciesz się że w życiu Ci się układa i obyś nigdy nie dowiedziała się co to znaczy .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 00:15  
Jeśli pada deszcz - pierwsze co robię to przed nim uciekam. Potem się suszę. Potem narzekam, że pada.

Natomiast Wy stoicie na tym deszczu i narzekacie, że mokniecie ! Hipokryzja !

Uważam, że dopóki nie złożycie wypowiedzenia nie macie prawa narzekać. W pełni akceptujecie zasady gry.

STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 08:03  
CYTAT
Jeśli pada deszcz - pierwsze co robię to przed nim uciekam. Potem się suszę. Potem narzekam, że pada.

Uważam, że dopóki nie złożycie wypowiedzenia nie macie prawa narzekać. W pełni akceptujecie zasady gry.

Uprzejmie informuje , że my właśnie nie akceptujemy tych zasad . Nasze umowy są skonstruowane całkiem inaczej . Nigdzie nie ma zapisu że pracodawca ma prawo płacić kiedy mu się podoba . Wypowiedzenie umowy i zwolnienie się to właśnie byłaby akceptacja a wręcz przyzwolenie na takie zachowanie . A tak na marginesie co Ty masz z tym deszczem i kałużami ? Czyżbyś nie lubiła jesieni ? (depresja ? ) .

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 08:16  
CYTAT

Dzieki ludziom twojego pokroju tacy pseudo biznesmeni funkcjonują. Doradzasz tutaj żeby zachować się jak tchórz, bo najlepiej jest schować głowę w piasek i uciec jak tchórz bez naglaśniania. Więcej takich "mądrych" ludzi jak TY i tak się rozpanoszą nowo bogaccy że nigdzie się nie będzie dało pracować

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 08:50  
Tak to jest kiedy właścicielem jest człowiek który wziął się nie wiadomo skąd i nie wiadomo jak nabył cały ten majątek a reszta począwszy od mistrzów a skończywszy na kierownikach i dyrektorze są osobami nie mającymi pojęcia o zarządzaniu zakładem i ludźmi im podległymi

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 10:23  
Taaa ...

Kontynuując dalszą dyskusję musiał bym Cie obrazić pewnym porównaniem - a tego nie chcę.

STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy.
Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 10:23  
CYTAT

.
CYTAT

Dzięki ludziom twojego pokroju tacy pseudo biznesmeni funkcjonują. Doradzasz tutaj żeby zachować się jak tchórz, bo najlepiej jest schować głowę w piasek i uciec jak tchórz bez nagłaśniania. Więcej takich \"mądrych\" ludzi jak TY i tak się rozpanoszą nowo bogaccy że nigdzie się nie będzie dało pracować [/cytat]

I tu się mylisz , to własnie przez takich ludzi jak ty tacy biznesmeni mogą funkcjonować, wygląda to tak : zapłacę kiedy chce, ile chce a jelenie i tak będą robić, czy wy nie rozumiecie ze większość firm ma kredyty i inne zobowiązania i w momencie wszego zwolnienia nie maja kim pracować a co za tym idze z czego spłacać kredytów i zobowiązań , wiec im zależy na tym żeby mieć pracowników, ale po co maja przestrzegać umów i kodeksu pracy jak wieśniaków do roboty nie brakuje , wy to tylko na forum narzekacie i po kątach a jak szef idzie to głowa nisko i morda w kubeł bo się boicie ze was zwolni. Zrozumcie wreszcie ze godząc się na coraz gorsze warunki psujecie sami sobie rynek pracy i nigdy nie będzie lepiej. I nie piszcie mi tutaj ze rachunki trzeba płacić i dzieciom dać jest, każdy płaci nawet ten smieszny biznesmen.

Moderowano przez: Kamil
Błędy ortograficzne poprawione 34.

Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Paź 2012r. 18:18  
Moderowano przez: Jacek
Starczy ci prowokowania. Za następne masz 20%

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Paź 2012r. 10:41  
Do LOP uwierz mi że nie wszyscy są tam wieśniakami jak ich nazywasz i nie wszyscy trzymają mordę w kuble . Widzę ,że ty też trzymasz ich stronę . Wezmą się i za was dobrze zarabiających już nie długo ciekaw jestem co powiesz jak twój chlebodawca postawi Cię przed wyborem tniemy albo zwalniamy . Tylko wtedy nie płacz jak Ci źle . Widzę że wypowiadają się tu ludzie wszechwiedzący i nieomylni jak obecny dyrektor który już raz zakład w trąbe puścił , ale jak to mówią do trzech razy sztuka .

Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 17 Paź 2012r. 14:21  
CYTAT
Do LOP uwierz mi że nie wszyscy są tam wieśniakami jak ich nazywasz i nie wszyscy trzymają mordę w kuble . Widzę ,że ty też trzymasz ich stronę . Wezmą się i za was dobrze zarabiających już nie długo ciekaw jestem co powiesz jak twój chlebodawca postawi Cię przed wyborem tniemy albo zwalniamy . Tylko wtedy nie płacz jak Ci źle . Widzę że wypowiadają się tu ludzie wszechwiedzący i nieomylni jak obecny dyrektor który już raz zakład w trąbe puścił , ale jak to mówią do trzech razy sztuka .

Nie trzymam niczyjej strony, stwierdzam tylko fakt, sam pracowałem w różnych pseudo firmach i jak mi nie pasilo to rezygnowalem. Z tego co mi wiadomo to w Polsce nie ma przymusu pracy , jak ci nie pasoje to sie nie robi i tyle.

Nigdy nie prowadź dyskusji z debilem... najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 10:32  
CYTAT
CYTAT

Nie trzymam niczyjej strony, stwierdzam tylko fakt, sam pracowałem w różnych pseudo firmach i jak mi nie pasilo to rezygnowalem. Z tego co mi wiadomo to w Polsce nie ma przymusu pracy , jak ci nie pasoje to sie nie robi i tyle.

Wiesz co LOP ja jednak zastosuje się do twojego motta . Masz bezwzględnie rację . Pozdrawiam.

Prywatna wiadomość 

LOP
LOP
ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 10:53  
CYTAT
CYTAT
CYTAT

Wiesz co LOP ja jednak zastosuje się do twojego motta . Masz bezwzględnie rację . Pozdrawiam.

Norma - brak argumentów to trzeba zaczać obrażać.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 16:29  
HSW Zakład Ciagarnia upadłośc likwidacyjna z dniem wczorajszym, syndyk Adam Lipecki, ten sam co na Z2,
już działa, 240 osób zasili już niedługo PUP !
Wypłaty nadal nie ma !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 16:38  
Uuuuu, wielka szkoda. W latach 2006-2011 z nimi handlowałem i w 2010 na jesieni już były zatory płatnicze ale szkoda że ogłosza upadłość. Przejmie ktoś kumaty i zacznie przynosić zyski

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 17:00  
a ile w takim razie utopiłeś na Ciągarni do wczoraj ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 17:44  
W Ciagarni Nie Zwolnia 240 Osob..
Majac 2 Hale Produkcyjne Hala H5 Bedzie Dzialala Na Moj Rozum Dalej
...Bo Praca i Klienci Tam Sa...
Natomiast Hala Produkcyjna H6 Po Zdecydowanym Obnizkom Zamowien przez Klientow< I Wycofaniu SIe Wiele Z NIch ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 17:46  
następna w kolejności będzie Sprężynownia bo właścicielem była Ciagarnia !

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 17:49  
CYTAT
Uuuuu, wielka szkoda. W latach 2006-2011 z nimi handlowałem i w 2010 na jesieni już były zatory płatnicze ale szkoda że ogłosza upadłość. Przejmie ktoś kumaty i zacznie przynosić zyski

W Ciagarni Nie Zwolnia 240 Osob..
Majac 2 Hale Produkcyjne Hala H5 Bedzie Dzialala Na Moj Rozum Dalej
...Bo Praca i Klienci Tam Sa...
Natomiast Hala Produkcyjna H6 Po Zdecydowanym Obnizkom Zamowien przez Klientow< I Wycofaniu SIe Wiele Z NIch ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Paź 2012r. 17:51  
CYTAT
następna w kolejności będzie Sprężynownia bo właścicielem była Ciagarnia !

Gdy pracowałemn w poprzedniej firmie zmieniliśmy sposób płatności na przedpłatę i sporo firm tak zrobiło. Także firma w której pracowałem nie utopiła nic.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2012r. 10:26  
Wiesz LOP ,w żadnym wypadku nie mam zamiaru Cię obrażać . Jeśli poczułeś się urażony to przepraszam.
Ja tylko zacytowałem Twoje motto , może powinieneś go zmienić. Tak na marginesie to problem pracować czy nie rozwiąże się sam . Ciągarnia ogłosiła upadłość co zresztą przy tym zarządzaniu było kwestią czasu . To chyba wszystko w tym temacie . Narka.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2012r. 17:08  
nie do końca koniec tematu, jest syndyk ten sam co na Z2 i ma zwolnić 100 osób, więc ja się pytam jakim prawem i co dalej będzie z Ciągarnią i Sprężynownią ?? Jak żyć ??
Niech ktoś wypowie się z Z2 jak u nich było i jak jest teraz z tym syndykiem ??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2012r. 17:56  
wie ktos kiedy wkoncu zostanie zaplacona wyplata za wrzesien?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Paź 2012r. 19:04  
wie napewno syndyk, zwróć się do niego! Wypłaty będą z FGŚS a to musi troche potrwać, muszą pójść listy płac, fundusz zatwierdzi i będą wypłaty, początkiem listopada będziecie mieli !
Fundusz płaci tylko gołą pensje: bez nagród, premii, socjalnego, jubileuszy i innych dodatków. To wszystko jak macie wchodzi do II grupy wierzytelności czyli płatne na samym końcu czyli w praktyce już nie dostaniecie !

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »