|
|
|
witam, czy któraś z Was robiła badania hormonalne prywatnie? ile kosztują i gdzie je wykonać? Chodzi głównie o progesteron, prolaktyna i TSH.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Witam, ja te 3 badania robiłam w Probe na Alejach. Za całość zapłaciłam 76 zł. Po 20-parę złotych za jedno. Ceny są mniej więcej takie same w laboratoriach. Taniej nieco może być w Diagnostyce na KEN, ale trzeba iść jak najwcześniej, gdyż na te badania pobierana jest krew bodajże do godz. 10. W Probe wyniki tego samego dnia, w Diagnostyce tylko TSH będzie tego samego dnia. Pozdrawiam
Oczywiście na czczo wszystko! |
|
|
|
|
polecam probe. dokładnych cen nie pamiętam, ale za te 3 to chyba w 60zł się zmieścisz.
o, nie zauważyłam odp wyżej. no to trochę drożej niż mi się wydawało. |
|
|
|
|
Diagnostyka. Szybko, tanio.
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT Diagnostyka. Szybko, tanio. przedziurawiona żyła i krwiak gratis. Odradzam diagnostyke. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
A ja polecam Bardzo miła obsługa.
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
a w wynikach są zaznaczone jakieś normy itp? żeby można było je odczytać czy są prawidłowe?
i w jakich dniach cyklu najlepiej wykonać te badania? |
|
|
|
|
CYTAT a w wynikach są zaznaczone jakieś normy itp? żeby można było je odczytać czy są prawidłowe? i w jakich dniach cyklu najlepiej wykonać te badania? Tak, są normy. A co do dnia cyklu, to chyba tylko progesteron wychodzi inaczej. Ale jeśli pójdziesz z wynikami do ginekologa, to on z pewnością zapyta o termin ostatniej miesiączki i będzie wiedział, czy na dany dzień cyklu progesteron jest w normie. W moim przypadku tak było. Byłam wtedy przed miesiączką. |
|
|
|
|
Wiem, że prolaktynę musisz robić w odpowiednim dniu cyklu żeby wyszedł jak najbardziej wiarygodny. Info znajdzie w necie, skoro lekarz Ci o tym nie powiedział. Resztę też warto sprawdzić w necie
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
dziękuje za wszystkie odpowiedz
|
|