~~nnn | |
|
|
szkoły i przedszkola w stalówce wymagają remontów, doposażenia, rozbudowy, a nasi radni i pan prezydent chcą fundować uczelniom nowe siedziby!!!!
Skandal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! brak miejsc w przedszkolach, drugie zmiany w szkołach, a tu takie prezenty, dla kogo?!? i po co?!? |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~do nnn | |
|
|
nie ma miejsca w przedszkolu dla mojego dziecka, a oni o co i kogo chca dbać? szykuja stołki na uczelniach? Skandal!!!
|
|
|
~~aaa | |
|
|
dorwal sie jakis idiota do forum bo ma male dziecko ktore niedlugo pojdzie do szkoly i caly czas narzeka... czlowieku, nie narzekaj, fakt, tej kasy dla KULu mogloby nie byc, ale oddzial Politechniki Rzeszowskiej powinien powstac i to powazny z powaznymi wykladowcami zeby ludzie chcieli sie tutaj uczyc.
|
|
|
~~lkjlkj | |
|
|
Nie wiem czy jest sens pakowac wiecej kasy w gimnazja i nizej. Jest znacznie lepiej niz np. 5 lat temu, ale nie idealnie, a szkoly "powszechne" maja to do siebie, ze dosc szybko sie zuzywaja i ogolnie to takie worki bez dna... ktore nie bardzo przekladaja sie na zysk lub jakosc ksztalcenia. Wazniejsze jest szkolnictwo srednie, kiedy dzieci sa w stanie pojac, ze toaleta nie sluzy do demolowania i szkolnictwo wyzsze.
|
|
|
~~mama | |
|
|
ale żeby szkoły średnie i uczelnie miały kogo kształcić to dzieci najpierw muszą uczyć się w przedszkolu, szkole podstawowej i gimnazjum - jeszcze się taki nie urodził,żeby studiować bez wcześniejszej nauki
nieprawdaż?!? nieremontowane szkoły, w których niejednokrotnie jest zimno z powodu oszczędności w ogrzewaniu, brak wyposażenia jak na miarę 21 wieku, zbyt liczne klasy, kiepske wynagrodzenia nauczycieli... a w przedszkolach nie lepiej - szare, bure, ponure - i na dodatek brak miejsc... brak słów... przecież te uczelnie mają swoje siedziby, to raczej chodzi o nowe stołki?!? |
|
|
|
|
|
AAA Ty zapewne jeszcze nie masz małego dziecka albo stać Cię na opiekunkę. Też bym chciała, żeby najpierw moje dziecko mogło bez problemu pójść do przedszkola.
Poza tym to, że się ma małe dziecko i chce się je posłać do przedszkola i się o tym mówi to wcale nie oznacza, że się jest idiotą. Co do szkół to jeszcze pamiętam jak na lekcjach musiałam siedzieć w kurtce, czapce i szaliku, bo zimno było w szkole. |
|
~~aaa | |
|
|
wy nie potraficie zrozumiec, ze protestujac przeciw budowaniu politechniki w stalowej woli nie dajecie szansy na rozwoj miasta, niedlugo bedziecie mieszkac w drugim Nisku. przez takie osoby jak wy, ktore chca dobrze tylko dla siebie miasto moze sie cofnac. na szczescie mamy dobrego prezydenta i ten potrafi podjac racjonalne decyzje. jesli checie miec szkoly i sprzet w szkolach jak to sie ktos wyrazil wyzej 'na miare XXI wieku' (popularny dzisiaj zwrot) to za niego zaplaccie, albo oddajcie dzieci do elitarnych szkol.
|
|
|
~~;lkljklj | |
|
|
Sorry, sorry - wy chcecie takie male dzieci posylac do szkoly?!?!? Gdzie sa obroncy szesciolatkow? Przeciez wtedy trzeba sie bawic i zajmowac czas rodzicom!
|
|
|
|
|
|
Nie do szkoły tylko do przedszkola. Poza tym, żeby mieć za co żyć muszę pracować. A żeby iść do pracy to muszę zapewnić opiekę dziecku. Ponadto w przedszkolu dziecko przebywa z rówieśnikami. W domu tylko z dorosłymi. Nie chcę robić z dziecka starego maleńkiego. Poza tym skoro włodarz nie umie zadbać o swoich to w jaki sposób będzie dbał o przyjezdnych?
Jakby było mnie stać na wysyłanie dziecka do elitarnych, płatnych szkół to by mnie nie obchodziło jakie i dla kogo będą tu szkoły i czy jest tu wystarczająco dużo przedszkoli. Rozumiesz? I ja nie protestuje przeciwko budowie politechniki czy czegokolwiek innego, bo oczywiście niech miasto się rozwija. Tylko skoro miasto chce przyciągać nowych mieszkańców, a oni później będą mieli tu pozostać i zakładać rodziny to niby gdzie będą posyłać swoje dzieci skoro w przedszkolach brak miejsc? Bardzo chętnie siedziałabym ze swoim dzieckiem w domu, bawiła się z nim, chodziła na spacery, powoli przez zabawę uczyła... Tylko, że za to nikt mi nie zapłaci. A jak nikt mi za to nie zapłaci to nie będę miała za co żyć. |
|
~~mama | |
|
|
popieram wally w 100% , a radni i pan prezydent niech się opamiętają!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
~~nieprawda | |
|
|
|
|
|