NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »
Problem z włosami po ciąży,
ff
Wysłany: 30 Paź 2012r. 19:03  
Witam. Po ciąży zaczeły bardzo przetłuszczać mi się włosy. Żadne szampony niestety nie pomagają, dlatego może jakaś młoda mama miała podobny problem i coś poradzi. Może jakieś dobre domowe sposoby lub cudowny preparat?umiech

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 30 Paź 2012r. 19:03  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2012r. 07:25  
ja mam ten sam problem niestety i takze nic nie działa poprostu zakup sobie dobry szampon do włosów przetłuszczających i często myj

bzzzzzz
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2012r. 08:45  
Mam ten sam problem przed ciąża miałam piękne naturalne loki, a teraz proste druty przetłuszczajace sie ;/ dobry szampon i mycie codziennie niestety :( ciesz sie ze ci jeszcze nie wchodza bo u mnie do tego pelna wanna wlosowumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2012r. 09:16  
Niestety zmiany hormonalne po ciąży to norma. Mnie też wypadały włosy po porodzie, niemal garściami. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, zdrowo się odżywiać. Wszystko wróci do normy.

Wstrząśnięta, niezmieszana...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2012r. 11:24  
Ja również mam problem z przetłuszczającymi się włosami ale to od zawsze na to rady nie ma tylko mycie ale po ciąży właśnie doszło okropne wypadanie włosów rożne środki testowałam od lekarza do lekarza ale zaczęłam używać szamponu Dermena dostępny w aptekach choć ja osobiście na allegro kupuje połowa ceny jest super przeciw wypadaniu i na porost włosa po 2 tygodniach widać efekty warto zawsze na jesieni robię sobie taka kuracje i nie plącze już przy czesaniu włosów po myciu ze garściami je wyciągam.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 31 Paź 2012r. 13:16  
miałam straszny problem z wypadającymi włosami co prawda nie po ciąży bo dziecka jeszcze nie mam ale każde mycie głowy to zatkany prysznic także wypadały mi starsznie i w aptece dostałam L'biotica Biovax - intesywnie regenerująca maseczka, do włosów słabych ze skłonnoscią do wypadania umiech i używałam ją raz w tygodniu na niej niby pisze ze trzymać 5 minut ale nieraz nawet godzine trzymałam juz po miesiącu było o wiele lepiej umiech no i świetnie się po niej układają włosy wiem że jest też z tej firmy szampon ale nie uzywałam umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 1 Lis 2012r. 16:05  
nafta kosmetyczna+olejek rycynowy+zółtko = super maseczka - stosować raz w tygodniu juz po pierwszym uzyciu widac efekty - polecam umiech

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zdrowie i uroda »