NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »
Noc zakupów w City Parku,
ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 12:26  
Czy na tej "nocy zakupów" naprawde będą niższe ceny? wiecie o co tu chodzi, opłaca się wybrać ?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 12:26  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 12:58  
KIEDY JEST TA NOC ZAKUPÓW

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 13:30  
CYTAT
KIEDY JEST TA NOC ZAKUPÓW

Dzisiaj od 17.30 do 22.00.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 14:14  
Według tego co pisali na fb , to rabaty mają być w :

BDB - BIELIZNA - 15% Rabatu na wszystko przy zakupach na min. 20 PLN, oraz 40% na stroje kompielowe (2 - częściowe damskie) {RABATY NIE SUMUJĄ SIĘ}

TOP-SECRET - 20% i 50% na Kurtki

MRÓWKA -20% na wszystko

RESERVED -20%

REPORTER YOUNG -30%

Pzdr

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 16:36  
mohito tez 20 % a reserved bardziej sie oplca kupon rabatowy wydrukowac 25 % umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 16:56  
ja tam bym nie powiedziała, że będą takie zniżki jak mówią. Ostatnim razem gdy była noc zakupów to tuz przed tym podnieśli ceny (przynajmniej obuwia) tak, że po przecenie rzeczy kosztowały tyle co przed nocą zakupów. Jak dla mnie to jest po prostu chwyt marketingowy, kilka rzeczy przecenią, a resztę zrobią tak że wyjdzie normalna cena. tylko po to żeby wyprzedać jak najwięcej.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 17:29  
Jak już pisałam w poprzednim temacie, który został usunięty, celem takiej "nocy" jest wyprzedanie wszystkich "zwałów", które zostały po lecie i jesieni. Są to rzeczy 10000 razy przeglądane, poprute, zabrudzone.
A ceny, fakt faktem, złudnie niższe smiech2

Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 17:36  
CYTAT
Jak już pisałam w poprzednim temacie, który został usunięty, celem takiej \"nocy\" jest wyprzedanie wszystkich \"zwałów\", które zostały po lecie i jesieni. Są to rzeczy 10000 razy przeglądane, poprute, zabrudzone.

potwierdzam, norma

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 18:07  
CYTAT
Jak już pisałam w poprzednim temacie, który został usunięty, celem takiej \"nocy\" jest wyprzedanie wszystkich \"zwałów\", które zostały po lecie i jesieni. Są to rzeczy 10000 razy przeglądane, poprute, zabrudzone.

I az o całe 20-30% obniżna szok nic tylko kupować

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 8 Lis 2012r. 19:16  
Szkoda czasu. Obniżki nie są wcale duże, na zwykłych wyprzedażach często są większe. Poza tym tłok niesamowity, kilkadziesiąt minut w kolejce do przymierzalni :] Co kto lubi.

Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 9 Lis 2012r. 11:06  
I ktoś się na to nabiera co
Teraz t-shirt wisi za 79,- , a w zaczarowaną noc będzie wisiał za ile zapytanie
Np. za 69,- , a stara cena na metce w magiczny sposób pojawi się w kwocie 89-99,- ..i w taki sposób mamy promocje 20-30% , a realną tylko 10% na ciuch który wart jest maxymalnie 30zeta.

Kto się boi Gargamela, niechaj zaraz idzie spać !!!
Prywatna wiadomość 

no1
no1
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Lis 2012r. 12:43  
Mam znajomego projektanta - wyprodukowanie przeciętnego ciucha, to nie więcej jak parę złociszy. Oczywiście dochodzi koszt projektantów, ale potem przy produkcji to już bajka...

Jeśli chodzi o te promocje, to wynika to z głupiego prawa, jakie uzurpują sobie sieciówki. Przykład:
Reserved w Stalowej Woli ma bluzkę za 80zł. Robi przecenę o 30%. Cena promocyjna nie wynosi jednak 56zł, tylko jak słusznie zauważył Gargamel, promocja liczona jest od ceny wyższej. Czyli dla przykładu na tej samej bluzce, która przed nocą zakupów kosztowała 80zł widnieje promocja: skreślone 100zł i nowa cena (100zł - 30%) 70zł.

Z czego to wynika? Ano z tego, że sklep sieciowy typu Reserved ma prawo policzyć każdą obniżkę od ceny ze swojego sklepu w dowolnym mieście w kraju. Czyli najpierw ustala sobie cenę (na stalowowolską kieszeń) na poziomie 80zł, a potem np. robi obniżkę z ceny "warszawskiej".

Oczywiście jest to tylko przykład (ceny w Reserved w Warszawie wcale nie muszą być wyższe niż w Stalówce), jednak takie praktyki są stosowane od dawna - czytałem o tym i niestety sam wielokrotnie się przekonałem i to właśnie w City Park'u.

Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Lis 2012r. 14:38  
ta noc zakupów to jedna wielka ściema!!! Wynajem powierzchni w CP kosztuje nie mało, więc pseudopromocja w postaci nocy zakupów ma na celu zwiększenie sprzedaży przy czym sklep nie może sobie pozwolić na stratę w wysokości obniżki - 40 - 50 % bo odeszliby z torbami ! 2 rzecz - CP już nie jest tak oblegany jak kiedyś więc sklepy nawet gdyby była ta promocja z 1 takiej nocy nie utrzymają się !! Polecam w CP przymierzyć i kupić ten sam rozmiar na allegro !! taniej oraz z możliwością 100 % zwrotu

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »