NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
« 1 2
Nowy obóz pracy w Stalowej Woli, Security Plus
Ostrzeżenia: 60%
ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 12:36  
CYTAT

A jak Ty kolego idziesz do sklepu, bo kupujesz farbę - to nie szukasz gdzie taniej ? Kupujesz tam, gdzie najdrożej ?
To się kolego nazywa wolny rynek. A Ty, jak każdy masz wolny wybór.
Ja kupuję tam gdzie najtaniej i cieszę się, że więcej zostało dla mnie.

Kolego czytaj ze zrozumieniem. Osobiście popieram takich przedsiębiorców którzy znajdują frajerów bo to ludzie sami są sobie winni temu, że pracują 5 dni za free, a później dostają kopa. Sam gdybym miał swój biznes to najniższe stanowiska opierałbym na stażystach itd (chociaż jestem przeciwny stażom, bo skoro mogę optymalizować koszty to dlaczego nie?) umiech

Kiedyś było mi żal Polaków, ale dochodzę do wniosku że nasz naród jest po prostu głupi i lubi być dymany więc to nie gwałt na narodzie, a stosunek przy zgodzie obu stron umiech

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 12:36  

Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 13:09  
Tak, Polacy to naród który lubi być dymany, może sobie ponarzekać jak mu ciężko. Niejeden z tych co to czyta jutro albo pojutrze pójdzie tam pracować, bo ruch tam jak na marszałkowskiej w Warszawie: pół godziny szkolenia i następny, następny wy....ny

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 14:28  
CYTAT
CYTAT
jedynie zyskujesz pewność siebie i satysfakcję jak patrzysz w oczy kurwie podczas jej porażki.

Weź lusterko. Spójrz w nie. Powinienieś tam ujrzeć ową kurwę.

Nie pasuje. Spadówa. Zakłaszasz własną firmę. Czy to nie jest proste ?
A Ty jak pada deszcz, stoisz mokniesz, mówisz jak Ci źle, bo musisz moknąć, ale się nie schowasz ... żenujące.

CYTAT
Jeżeli znajdę naiwniaka którego mogę wydymać na kasę to dlaczego nie? Więcej dla mnie.

A jak Ty kolego idziesz do sklepu, bo kupujesz farbę - to nie szukasz gdzie taniej ? Kupujesz tam, gdzie najdrożej ?

jak wychodzisz z założenia że warto oszukiwać owych ludzi i sam to robisz to jesteś zwykła szmatą i ścierwem

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 14:46  
CYTAT

Cieszysz się, a być może własnie zostałeś wydymany(na jakości itd.) i jesteś szczęśliwy w swej nieświadomości umiech

Państwo w pewien sposób powinno dbać o obywateli - pracodawca nie powinien mieć prawa sporządzania takich umów aby ktoś, kto przyszedł do pracy nie został za nią wynagrodzony. Żyjemy w UE, a nie krajach trzeciego świata.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:02  
CYTAT
jak wychodzisz z założenia że warto oszukiwać owych ludzi i sam to robisz to jesteś zwykła szmatą i ścierwem

Życie to nie bajka, nie głaszcze nikogo po jajkach. A dwa to jak oszukiwać? Umawiamy się na 5 dni okresu próbnego a Ty się zgodziłeś to w czym problem? Obie strony zaakceptowały umowę. Wpisujemy na umowę 1 zł/h brutto i ja podpisujesz to w czym problem? Mogłeś powiedzieć nie zgadzam się chcę więcej...

CYTAT
Cieszysz się, a być może własnie zostałeś wydymany(na jakości itd.) i jesteś szczęśliwy w swej nieświadomości umiech

Państwo w pewien sposób powinno dbać o obywateli - pracodawca nie powinien mieć prawa sporządzania takich umów aby ktoś, kto przyszedł do pracy nie został za nią wynagrodzony. Żyjemy w UE, a nie krajach trzeciego świata.

Skoro nie jestem świadomy, że zapłaciłem np. 5 zł za loda który był dobry ale powinien kosztować 2 zł ze względu na niską jakość półproduktów to .. brawa dla producenta, bo potrafi zrobić biznes. Gorzej jeżeli lód był niedobry, bo w takim wypadku nie kupię drugi raz tego samego i powiem znajomym o marnej jakości. Nawet małpa się uczy na błędach.

Kiedy w końcu ludzie zrozumieją, że państwo nie jest od myślenia za swoich obywateli. Przepisy prawa pracy są ogólnodostępne w internecie, w wersjach drukowanych itd. można sobie przeczytać, przyswoić, popytać na forach prawnych czy nawet prawników którzy przy kościele mają dyżury. Tylko trzeba chcieć. Ludzie nie myślą co pokazuje np. sprawa Amber Gold. Przez głupotę i chciwość stracili kupę kasy, a później z postawą taką jak Twoja chcą aby im odszkodowania z budżetu płacić...czysty idiotyzm.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:25  
CYTAT

Życie to nie bajka, nie głaszcze nikogo po jajkach. A dwa to jak oszukiwać? Umawiamy się na 5 dni okresu próbnego a Ty się zgodziłeś to w czym problem? Obie strony zaakceptowały umowę. Wpisujemy na umowę 1 zł/h brutto i ja podpisujesz to w czym problem? Mogłeś powiedzieć nie zgadzam się chcę więcej...

Przecież nikt tam nie idzie pracować tylko te 5 dni ale liczy,że zostanie zatrudniony. Taki pracodawca co 5 dni może rozstawać się z "wyszkolonymi" kandydatami zwalniając ich z błahych powodów,więc o co to zahacza? chyba nie o uczciwość. Tacy pracodawcy powinni znikać z rynku pracy.

CYTAT
Skoro nie jestem świadomy, że zapłaciłem np. 5 zł za loda który był dobry ale powinien kosztować 2 zł ze względu na niską jakość półproduktów to .. brawa dla producenta, bo potrafi zrobić biznes. Gorzej jeżeli lód był niedobry, bo w takim wypadku nie kupię drugi raz tego samego i powiem znajomym o marnej jakości. Nawet małpa się uczy na błędach.

Jak dla Ciebie priorytetem egzystencji jest tylko zrobienie biznesu to sprzedaj nerkę. Biznes pierwsza klasa, zero wkładu i czysty zysk.

CYTAT
Kiedy w końcu ludzie zrozumieją, że państwo nie jest od myślenia za swoich obywateli. Przepisy prawa pracy są ogólnodostępne w internecie, w wersjach drukowanych itd. można sobie przeczytać, przyswoić, popytać na forach prawnych czy nawet prawników którzy przy kościele mają dyżury. Tylko trzeba chcieć. Ludzie nie myślą co pokazuje np. sprawa Amber Gold. Przez głupotę i chciwość stracili kupę kasy, a później z postawą taką jak Twoja chcą aby im odszkodowania z budżetu płacić...czysty idiotyzm.

Przepisy prawa itd. to tylko teoria, a prawnicy,adwokaci i sądy żyją z tej teorii, w praktyce już tak kolorowo nie jest.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:36  
CYTAT
Przecież nikt tam nie idzie pracować tylko te 5 dni ale liczy,że zostanie zatrudniony. Taki pracodawca co 5 dni może rozstawać się z "wyszkolonymi" kandydatami zwalniając ich z błahych powodów,więc o co to zahacza? chyba nie o uczciwość. Tacy pracodawcy powinni znikać z rynku pracy.

To zamiast ujadać. Załóż swoją firmę. Zrób im konkurencję. Zostaną bez pracowników, bo wszyscy pójdą pracować do Ciebie. Znikną. Proste ?

CYTAT
Jak dla Ciebie priorytetem egzystencji jest tylko zrobienie biznesu to sprzedaj nerkę. Biznes pierwsza klasa, zero wkładu i czysty zysk.

Jeśli ktoś chce ... Dlaczego nie ? Jego decyzja. Jego biznes. Nie mieszaj się w to.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:39  
PIP i niema co tu dyskutować.
Po co filozofujecie?
Jest prawo. Niema miejsca na filozofie.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:49  
CYTAT

To zamiast ujadać. Załóż swoją firmę. Zrób im konkurencję. Zostaną bez pracowników, bo wszyscy pójdą pracować do Ciebie. Znikną. Proste

Odreagowujesz jakąś "promocje" ? ;)

CYTAT

Jeśli ktoś chce ... Dlaczego nie ? Jego decyzja. Jego biznes. Nie mieszaj się w to.[/cytat]

Jeśli podroby będzie miał z własnego ujęcia to nie ma problemu umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:51  
CYTAT
PIP i niema co tu dyskutować.
Po co filozofujecie?
Jest prawo. Niema miejsca na filozofie.

Powiedz ile razy z tego korzystałeś ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:54  
CYTAT

Nawet w ekonomii ma swoją nazwę - short term profit, ale to nie dla mnie umiech

Moja nerka - moja sprawa. Byle bym później z płaczem nie przychodził że państwo mi winne nerkę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Cze 2014r. 15:57  
Wybacz, nie mam czasu na dyskusję z tobą.

socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny
Prywatna wiadomość 

« 1 2

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »