|
|
|
Witam Czy ma ktos inernet z cyfrowego polsatu?? Czy opłaca sie go kupic i czy 4gb to duzo czy malo na korzystanie z internetu na miesiac?? Prosze doradzcie!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To bardzo malo.
Co najmiej 12gb bo inaczej internet,bo inaczej nawet zapomnij o graniu online czy pobieraniu czegokolwiek. I na koniec miesiaca transferowa susza. |
|
|
|
|
4 Gb to jeden film miniHD albo 5 filmów divix
|
|
|
|
|
A po co wymieniać ile filmów możemy ściągnąć. Ja ze znajomym przez 10 min testowaliśmy internet z Polsatu próbując wchodzić na jakieś stronki. Okazało się że zasięg bardzo marny (testowaliśmy w mniejszej miejscowości koło Niska) więc żadna ze stronek się dobrze nie załadowała. Programik pokazał że wykorzystaliśmy 4MB (jedna setna twojego miesięcznego transferu). Sam sobie odpowiedz czy 4GB to dużo
|
|
|
|
|
posiadam orange fri dom nie zacina nie wiesza sie strony w miare smigaja wada to ograniczenie 3Gb za 50 zł w tym 20 zł przelewaja na tel
|
|
|
|
|
orange jest do bani... sory ale nie podoba mi sie ich polityka no chyba,ze reklamy z sercem i rozumiem ;). Co do cyfrowego polsatu to oni teraz połączyli się z plusem (jeden właściciel) i w związku z tym mają całkiem niezłe łącze i zasięg... Pytasz czy 4GB to duż...ehh to zależy od tego co chcesz robić na kompie, bo jeśli zamierzasz cały czas grać i ściągać filmy to transferu może nie starczyć..
Pozdrawiam, Farciara. Nie żałować niczego - to początek wszelkiej wiedzy. |
|
|
|
|
ja mam blueconnect 7gb i starcza mi spokojnie na cały miesiąc, w nocy mam ściąganie bez limitu
|
|
|
|
|
Po 1-wsze żaden mobilny internet na dzień dzisiejszy nie dorówna stacjonarnemu(ograniczenie w ilości pobieranych /wysyłanych danych) .
Po 2-gie jak już musisz mieć internet a nie masz możliwości podłączenia stacjonarnego to zastanów się jak będziesz z niego korzystał (przeglądanie stron ,poczta ,słuchanie muzyki czy chcesz "zdzierać" co popadnie) bo ceny zaczynają się już od 15zł/miesiąc za 1Gb, chociaż jest możliwość np . kupić kartę orange bez abonamentu z 6Gb z ważnością konta 12 miesięcy za ~35 zł. A wracając do tematu nie wiem jak polshmat chodzi ale ja jako dodatkowy mobilny używam orange i t-mobile i jak dla mnie spisują się dobrze. Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|
|
|
|
rogerst w pełni się zgadzam z punktem 1 i 2 Twojej wypowiedzi ale mam jedno małe pytanie jak Ci się sprawuje tmobile? Masz zasięg wszystko dobrze chodzi? Nie wiesza się?
Pozdrawiam, Farciara. Nie żałować niczego - to początek wszelkiej wiedzy. |
|
|
|
|
Jak pisałem używam mobilnego jako dodatkowy i jak na razie nie zauważyłem jakiś niedogodności .Z tym ,że korzystam wtedy tylko do przeglądania, poczty lub ściągnięcia małych plików i w tym przypadku nie mam zastrzeżeń.Nie wiem jak to się spisuje jako główny gdyż nie używałem tego jako substytut stacjonarnego.
Dyskusja z fanatykami i ślepymi wyznawcami jest bezsensowna. |
|