NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
Chodzi mi o Licea w Stalowej Woli, A dokładniej o progi punktowe i które liceua najbardzeij popieracie
ff
Wysłany: 21 Gru 2012r. 20:54  
CHodzi mi o to jaki jest próg punktowy w liceum imKEN i SLO najbardziej interesowałbym mnie profil mat-geo i jakąszkołe polecacie?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 21 Gru 2012r. 20:54  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Gru 2012r. 21:51  
Z Twoją obecną wiedzą na temat pisowni w j. polskim ?
Najwyżej mogę polecić powtórzenie gimnazjum.

A jeśli mowa o progach to praktycznie ich już nie ma.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Gru 2012r. 00:17  
Dziecko drogie,
Naprawdę łatwiej było Ci się zarejestrować na forum, żeby dodać post i czekać na wątpliwej jakości odpowiedzi innych użytkowników niż wejść na strony internetowe szkół, które Cię interesują, ściągnąć sobie jakies pliki odnośnie rekruracji, kryteria, poczytać? W przypadku telefonu procedura bardzo podobna - też wchodzisz na stronę, tam masz zapewne zakładkę 'kontakt', znajdziesz numer - dzwonisz, pytasz.

hmmm... Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze, przemyśl to.

-narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Gru 2012r. 13:18  
CYTAT
... przemyśl to.

Nie wymagasz zbyt wiele od dzisiejszej młodzieży? smiech2

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Gru 2012r. 13:26  
heheee, wiesz, kiedyś wydawało mi się, że myślenie nie boli, ale im częściej czytam wpisy przypadkowych ludzi w internecie tym większe zaczynam mieć wątpliwości...
pozdrawiamumiech

-narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa...
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Gru 2012r. 13:41  
Tu nie o ból chodzi. Myślenie wymaga jakiegoś tam niewielkiego nawet wysiłku i przede wszystkim zaangażowania. To nie to samo co chwycić tel i puścić esa do kumpeli. Jeśli chodzi o edukację byłem ostatnio świadkiem wielu przerażających sytuacji. Boję się, bo mówią, że ja dziś pracuję na starszych ludzi. I że to dzisiejsza młodzież będzie pracować na mnie... trzeba się zatem szykować na wyjątkowo nędzne czasy :( A końca świata nie widać :]

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Gru 2012r. 14:08  
Można przypuszczać, że jakiś proces pseudo-myślowy miał tu miejsce. Pojawił się konkretny problem do rozwiązania i dziewcze wydedukowało, że, wg jej miary, to będzie najlepszy sposób jego rozwiązaniasmiech2
Co prawda zbytnią bystrością nie zgrzeszyła, przez co Twoje obawy są, niestety, uzasadnione;/
Fakt jest faktem - szkoła myślenia nie uczy, na pewno nie samodzielnego...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Gru 2012r. 14:50  
CYTAT
jakąszkołe polecacie?

Nie wydaje mi się aby L.O. było dobrym pomysłem.
Nie ma po nim żadnych perspektyw jak tylko dalej uczyć się, studia dla mgr(tych u nas dostatek) ,studium 2 - letnie aby zdobyć zawód. I po tym czasie nie wiadomo czy będziesz mieć pracę.
Wybierając jakąś szkołę, która daje zawód + matura zawsze można później zrobić studia, a w wypadku nieprzewidzianych różnych perypetii życiowych masz już zawód w ręku.
Niestety czasy dzisiaj są trudne a to co piszę znam z autopsji .

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem.

/Gabriel Garcia Marquez

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Sty 2013r. 12:01  
Popieram powyższą wypowiedź koleżanki. Jestem po ogólniaku i okazuje się, że do niczego się nie nadaję, bo nie mam żadnych kwalifikacji. Kierunki studiów w stw mnie nie interesują, a nie mam kasy, żeby wyjechać i utrzymać się w innym mieście lub opłacić studia zaoczne. Ogólniak jest tylko dla tych, którzy mogą uczyć się dalej.
Ja robię teraz policealną szkołę zaocznie, a gdybym skończyła technikum, miałabym i maturę i średnie i zawód już dziś.
Technikum daje największe możliwości, najszersze perspektywy.

Dodam jeszcze, że osobom, które studiują na kierunkach zbliżonych do kierunku ukończonego technikum, jest na studiach o wiele łatwiej, ale to opcja dla tych, którzy wiedzą co chcą robić, co ich interesuje. Poza tym, zawsze można mieć dwa zawody -jeden z tytułem technik, drugi z tytułem magister.
Dzisiaj największe szanse na zdobycie zatrudnienia mają specjaliści w konkretnych dziedzinach.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Sty 2013r. 12:25  
CYTAT
Dodam jeszcze, że osobom, które studiują na kierunkach zbliżonych do kierunku ukończonego technikum, jest na studiach o wiele łatwiej(...)

Dobrze mówisz, jestem po ogólniaku i na studniach inżynierskich było mi o wiele ciężej niż kolegom z technikum. Ale.
Technikum w Stalowej cieszyło się kiedyś bardzo dobrym poziomem. Dzisiaj spadło na psy. Technikum musi być dobre, żeby na studiach móc jako tako wyjść ponad poziom. Znam wiele osób, które ukończyły technikum w Stalowej już nie za czasów jego świetności i niestety, na studia się nie dostali, mimo chęci, albo wytrzymali tam do pierwszej sesji...

Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Sty 2013r. 12:52  
Gdybym mogła cofnąć czas pewnie wybrałabym technikum. Zawód jest, matura jest, a bardziej ambitni mogą iść na studia. Niestety bardzo często młodość = głupota.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 23 Sty 2013r. 13:10  
Bo do technikum to idzie się do niska... otwiera wiele miejsc edukacja w tamtej placówce - pracodawca mając wybór ktoś po technikum ze stalowej a niska wybiera tych z niska.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »