|
|
|
Jestem od dziś nowym użytkownikiem systemu android możecie polecić jakieś ciekawe aplikacje gry itp..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sklep play i darmowe aplikacje.
Patrzę w system i najcześciej używana aplikacja to facebook, druga latarka, trzecia gg. Latarka nie raz uratowała sytuacje np z kluczami itp "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Wiem że na sklep play jest tego multum ale pytam o jakieś sprawdzone i ciekawe aplikacje i gry.
|
|
|
|
|
Podstawowe ktore chyba kazdy użytkownik androida powinien miec na swoim smartfonie .
3G WATCHDOG....licznik danych sciaganych i wysylanych przez siec Advanced Task Killer ...zamyka działajace w tle apliakcje . mozesz sobie wybrac które maja dziłac w tle a ktore nie . Battery Booster Lite lub Batteryminder ..pokazuje dokładnie stan naładowania baterii .posiada ustawienia które pozawalaja zaoszczedzic energie w baterii . Menedżer Plików ( dokładnie tak wpisz a google play ) ..jaka nazwa wskazuje jest to apliakcja pozwalajaca na dostep do różnych plików w Twoim telefonie AirDroid..palkacaj pozawlajaca na przesylaenie plikow z telfonu na komputer i w odwrotnie ( musisz miec WiFi w domu ) Camera360 for Android ..aplikacja pozwalajaca lepiej wykorzystac aparat w Twoim telefonie Adobe Reader...do obsługi plikow PDF..moze bardzo dobrze sluzyc jako czytnik ebookow Dolphin Browser ..najlepsza przegladarka na androida ..ewentualnie mozna google chrome gdyz jest prostsza w obsłudze i bardziej przejrzysta dla nowego uzytkownika Endomondo...jesli biegasz , jezdzisz na rowerze itp ..aplikacja zapisuje Twoja trase ( potem mozesz zobaczyc ja na komuterze w domu..pokazuje predkosc .itp itp Evernote..zawansowany notes MX Player..jak nazwa wskazuje sluzy do odtwarzanai filmów , czyta tez napisy w filmach TVN Meteo..pogoda TuneIn radio..setki odbieranych stacji radiowych ( oczywiscie przez internet wiec włacz przed tem WiFi ) BOX..lub inna chmura.. GG ezPDF Reader ..wedłog mnie najlepsza apliakcja do ebooków..płatna ale mozna na sieci poszuakc bezpłatnej instalki No i oczywiscie Angry Birds lub Bad Piggies ( gry ) |
|
|
|
|
I własnie o to mi chodziło thx a gdzie mogę znaleźć aplikacje swype bo na sklep play nie mogę zlokalizować :/
|
|
|
|
|
Moze dlatego ze masz wersje androida która nie obsługuje tej apliakcji..wiec w sklepie nie znajdziesz . Szukaj na encie instalki
|
|
|
|
|
Obecnie posiadam Cyanogen mod7
|
|
|
|
|
Cyanogen mod7 to nie jest wersja androida tylko nakładka na androida .
|
|
|
|
|
Latarka to jak dla mnie rzecz obowiązkowa, jest pomocna w wielu sytuacjach.
Oprócz tego: Google+/Facebook - społeczności Chrome/Opera Mobile - przeglądarka internetowa. Ja używam tej drugiej, bo może kompresować strony internetowe, co jest pomocne przy łączeniu się z internetem poprzez operatora gsm. RealCalc - zaawansowany kalkulator Dic-o słownik angielsko polski listonic - program do robienia listy zakupow astro file - manager plikow youtube al voice recorder - dyktafon gmail stoper/timer google reader - czytnik rss ivona teqt to speach - syntezator mowy qq player - odtwarzacz filmow data counter widget - zlicza ilosc pobranych danych angry birds star wars - chyba najlepsza gra z calej serii dropbox/dysk google - dysk w chmurze gauge battery widget - pokazuje stan baterii Kingsoft Office - darmowy pakiet office z mozliwoscia edycji plikow |
|
|
|
|
Racja..zapomniałem o latarce . Naprawde przydatna sprawa .
Należy też w spomniec o tym iż w google maps mamy prawdziwa anwigacje samochodowa ( moze nie wszyscy o tym wiedza ) . Co prawda pobiera ona dane internetowe ale sa to znikome dane a działa nawigacja naprawde dobrze . Do nawigacji sportowej polecam trekabuddy . |
|
|
|
|
Ja polecam
Call Recorder aplikacja nagrywa wszystkie rozmowy i zapisuje w folderach wg daty. Wielokrotnie pozwoliła mi odzyskać pamięć z poprzedniego dnia po urwanym filmie. Nie wspomnę że nie trzeba spamiętywać pewnych rzeczy podawanych w trakcie rozmowy. Dla mnie bajer. Vault- pozwala ukryć wybrane pliki i zastrzec dostęp do nich hasłem Lookout- w wersji darmowej pozwala po zgubieniu telefonu namierzyć go z dowolnej przeglądarki z rózną dokładnością, czasami nawet do 10m. Co lepsze pozwala zdalnie uruchomić zajegłośny alarm dżwiekowy i wizualny na telefonie. W wersji płatnej można zdalnie zablokować tel, a nawet wyczyścić dane żeby ich znalazca nie wykorzystał przeciw nam. Where is my water? Gra która zdobyła kupę nagród, w wersji bezpłatnej kilka poziomów na zachętę, wersja płatna ok 3zł. Kupa zabawy. |
|