NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »
1 2 »
Praca za granica D.Charewicz, ..
ff
Wysłany: 4 Sty 2013r. 08:18  
witam czy jedzie ktos w tym roku za posrednictwem tej firmy ? ja wlasnie rozmyslam taka opcje i jestem ciekaw czy ktos jeszcze w tym roku wyrusza tam

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Sty 2013r. 08:18  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2013r. 08:29  
a coto za praca ?może się podepne?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Sty 2013r. 14:21  
a ja wyruszam ,jezdze tam od kilku lat,jak jestes robotny i byles to wiesz jak jestumiech))

Prywatna wiadomość 

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/stalowem/stalowemiasto.pl/pub/edytor/xcode_forum.php on line 285
ff
Wysłany: 8 Sty 2013r. 10:30  
lisica w tym roku takze jedziesz? bo chcialbym w piatek pojechac i sie zapisac na wyjazd.. moze napisala bys na priv co nieco o tym wyjezdzie z jej biura? tu moj email shaokan91_(at)_o2.pl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sty 2013r. 14:27  
A ile można tam wyciągnąć miesięcznie?? Bo na ich stronie pisze że stawka minimalna to 6.10GBP/h Dodam że już byłem w belgi na zbiorach i wiem o co chodzi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sty 2013r. 17:06  
Podajcie stronę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sty 2013r. 19:13  
http://www.pracujzagranica.com/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sty 2013r. 22:19  
witam wszystkich praca jak praca na pewno ciezka. moze ktos wie cos o warunkach mieszkaniowych podobno roi sie tam od szczurowwykrzyknik

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2013r. 12:54  
CYTAT
A ile można tam wyciągnąć miesięcznie?? Bo na ich stronie pisze że stawka minimalna to 6.10GBP/h Dodam że już byłem w belgi na zbiorach i wiem o co chodzi.

W UK, od 1 października 2012r stawka minimalna, wynosi 6.19f.

Zależy jaką umowe dostajecie poprzez tą firmą, czy Polska umowa coś w rodzaju delegacji, to ok. Ale jeżeli dostajecie umowę angielską z wyżej wymienioną stawką to jest to nie zgodne z prawem.

https://www.gov.u(...)ge-rates

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2013r. 14:30  
wszystko jest zgodne co ty gadasz? masz najnisza krajowa ale masz tez norme do wyrobienia jak to zawsze jest na zbiorach,jesli wyrobisz wiecej niz norma to moze ci na godzine wyjsc nawet 10Ł lub wiecej,jesli zas nie wyrobisz normy to i tak i tak 6,19 musi pracodawca zapłacic,ale wiecznie nie bedzie dopłacał takze beda szkolenia porpawiajace wydajnosc lub jesli nie pomorze to zwolnienie takiej osoby,i nie rob ludziom wody z mózgu ze cos jest nie zgodne

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2013r. 15:18  
CYTAT
wszystko jest zgodne co ty gadasz? masz najnisza krajowa ale masz tez norme do wyrobienia jak to zawsze jest na zbiorach,jesli wyrobisz wiecej niz norma to moze ci na godzine wyjsc nawet 10Ł lub wiecej,jesli zas nie wyrobisz normy to i tak i tak 6,19 musi pracodawca zapłacic,ale wiecznie nie bedzie dopłacał takze beda szkolenia porpawiajace wydajnosc lub jesli nie pomorze to zwolnienie takiej osoby,i nie rob ludziom wody z mózgu ze cos jest nie zgodne

Fajnie by było jak byś czytał za zrozumieniem. Odpowiem Ci jak czternastolatkowi, ktoś wyżej napisał, że na tej stronie jest napisane 6.10 funta za godzine pracy. Ja napisałem jak jest z minimalną płacą w UK. Każdy bonus, przynajmniej w wiekszości firm w UK, jest poprostu dopłacany, czyli np. na payslipie pisze, basic rate + jakaś tam kwota za ponad norme.

A Ty tutaj napisałeś, że może więcej wyjść, owszem może wyjśc więcej, jeżeli pracujesz na akord. Proste zrobisz dniowkę 200f podzielisz na 8 godzin pracy i masz wynik.

Pozdrawiam i czytaj kolego ze zrozumieniem, bo wyrwałeś się tutaj z wielkim oburzeniem, a ja miałem na celu tylko uprzedzić ludzi jakie jest prawo w UK.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sty 2013r. 15:36  
a czy ta Pani to tylko organizuje wyjazdy do Anglii na ta farmę, czy jeszcze do pracy do innych krajów?? jeśli tak to gdzie???

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Sty 2013r. 23:15  
CYTAT
witam wszystkich praca jak praca na pewno ciezka. moze ktos wie cos o warunkach mieszkaniowych podobno roi sie tam od szczurowwykrzyknik

bylam tam w 2010 i szybko znalazlam lepsza prace.niestety warunki mieszkalne okropne...i do tego jakies kropki i schodzenie z pola po dwoch godzinach pracy:( na youtube niejedna osoba dala filmik.teraz slyszalam ze sa karawany a nie baraki wiec moze i lepiej jest...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 18 Sty 2013r. 16:25  
mam pytanie czy oni organizuja wyjazdy ze stalowej woli i czy trzeba znac jezyk czy jest tam moze polski opiekun i w jakich miesiacach odbywaja sie wyjazdy dzieki za odp

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Sty 2013r. 01:15  
tak,wyjazdy organizuja ze Stalowej Woli POLONIĄ.(ja musialam zaplacic tu w Polsce polowe biletu) a reszte zwrocili mi.Nie,nie musisz znac jezyka angielskiego poniewaz opiekunami sa polacy,mni.Karolina,Bartek,supervasion Marek...tam sa w razie czego tłumacze wiec bez obaw...umiecha tak propo to czy bylo znowu w Sezamie spotkanie?czy mieliscie te smieszne testy na szybkosc????

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Sty 2013r. 11:34  
jak sie mozna zapisac na te wyjazdy, kiedy sa dokladnie i do jakiego kraju aha i czy ds to tylko oferty rolnicze czy takze na produkcji/magazynie?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Sty 2013r. 12:05  
Ja juz od stycznia zapisany , podobno w lutym maja dzwonic do wybranych osob by potwierdzic spotkanie ktore ma sie odbyc w marcu.. jakby ktos sie jeszcze wybieral to piszcie na moje gg 561282

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Sty 2013r. 15:42  
Jeśli nie boisz sie ciężkiej roboty i nie patrzysz jak zarobić a sie nie orobić to jest miejsce dla Ciebie. Przyznam ze kilka lat temu nie było tam za ciekawie, lecz teraz z tego co wiem od moich znajomych co jeżdzą co rok to jest teraz całkowicie inaczej dzięki m.i.n nowym karawanom. Bylem na sheeplands farm 3 razy i pojechałbym kolejny raz gdyby nie ciężka sytuacja rodzinna. Tak jak napisałem wyżej jeśli chcesz pracować i potrafisz żyć oszczędnie to zarobisz ( nie mam na myśli tutaj życia na zupkach z tesco za 9 pików tylko chodzi mi o %% - znam kilku kumpli co wracali po sezonie z długami bo tak procenty ich poniosły )Pozdrawiam Wszystkich z Hall Hunter Partnership ! ;) Nidgy nie zapomne jak Bułgar udawał konia haha ! Bra Bra ! ;) a to takie tylko wspomnienie jezyk BEZ ODBIORU ! ;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2013r. 18:31  
Ta Pani nie odbiera telefonu i nie ma jej w biurze , wtedy kiedy powinno być czynne, ktoś wie co się z nią dzieje?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2013r. 20:45  
sheeplands farm - tu jest stronka tej farmy http://www.hallh(...)ing.aspx
aplikacje można złożyć przez ich strone lub skorzystać z posrednictwa
http://www.conco(...)to_apply
na tej stronce jest firma z rzeszowa która pośredniczy
http://www.polwf.pl/?page_id=42
jechać osobiście albo złożyć aplikacje przez neta.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Sty 2013r. 20:51  
o tu macie jeszcze info
http://www.conco(...)tion.pdf

a tu aplikacje którą należy odesłać na maila
http://www.conco(...)form.doc

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 3 Marz 2013r. 21:58  
Można wiedzieć ile zarobiliście mniej więcej na czysto na miesiąc??

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Marz 2013r. 18:03  
Witam, czy wiecie już kiedy jest spotkanie rekrutacyjne?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Marz 2013r. 17:34  
czy ktoś wie jak wygladają te spotkania?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 19 Kwie 2013r. 11:56  
Witam i jak byl ktos na tym spotkaniu ? jak poszlo ? dali wam juz terminy wyjazdow ?

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Praca »