|
|
|
Witam. Wie ktoś coś o nowym gabinecie weterynaryjnym który otwiera się w poniedziałek 7 stycznia obok apteki na Hutniczej? zależałoby mi na opini kto tam pracuję, jakieś informację na temat weterynarza który tam bedzie urzędował, poniewał weterynarze w Stalowej Woli średnio dobrą opinią się cieszą moim zdaniem.
Pani Montusiewicz - niezbyt. Sposób bycia i podejścię do psów jest nie zbyt. Kama ( P. Żrodłowska ) - uśmierciła moje 2 świnki morskie oraz suczkę. Anvet - niby dobra, wszystko wie a gdy chciałbym zlecić jej jakieś badania to ona twierdzi że nie ma takiej potrzeby lub jednemu pieskowi daje pakiet jeśli chodzi o wściekliznę a drugiemu zaledwie tylko szczepionkę a różnica w ich wieku to 2 miesiące. P. Oręziak - szuka tylko kasy i robi z igły widły. Pytam o tego nowego Weta ponieważ może wkońcu to ktoś konkretny będzie. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polecam Anvent
|
|
|
|
|
piknik 1938,
zamiast reklamować to idź w poniedziałek i dowiedz się wszystkiego osobiście widzę, że masz dużą łatwość w ocenianiu innych, szkoda tylko, że jest to ocena dość powierzchowna, no i oczywiście wszyscy są "be" życzę Ci abyś Ty nigdy nie zostawał poddany takiej ocenie mój ranking jest trochę inny, wedłg mnie Montusiewicz, Krępa, Oręziakowie (kolejność alfabetyczna) to jedyni weyterynarze w Stalowej, którzy mają wiedzę w temacie a co do robienia wideł z igły, to ostatnio syn mojego znajomego był pod opieką pediatry, a jak pani doktor po tygodniu zdecydowała się zrobić widły z igły i wykonała badania krwi, to chłopak wylądował w klinice w Warszawie z ciężkimi powikłaniami |
|
|
|
|
Dobry weterynarz to taki, który wyleczy naszego psa, kota czy świnkę morską.Podejście do zwierzęcia i opiekuna też się liczy i tutaj na pewno polecać trzeba p.K.Oręziak.
Każdy weterynarz zarabia na zwierzętach, prowadzą działalność gospodarczą, są sklepy.Najlepiej zaopatrzony i najtańszy jest ten w Kamie.Gdzie najdrożej? Sprawdźcie.Podobnie jak ceny za usługi weterynaryjne.Wystarczy zadzwonić i zapytać o cenę szczepionek,badań krwi...itd.Koleżanka dzwoniła, najtaniej wyszło u...Oręziaków.Albo więc doszli do wniosku, że było u nich za drogo, albo inni podnieśli ceny. Jest też Katarzyna Dziura, ma gabinet tam, gdzie kiedyś przyjmował Popowicz.Ktoś tam był? |
|
|
|
|
CYTAT Jest też Katarzyna Dziura, ma gabinet tam, gdzie kiedyś przyjmował Popowicz.Ktoś tam był? Ten "gabinet" to mówi sam za siebie
|
|
|
|
|
Mam łatwość w ocenie ludzi ponieważ miałem już 3 psy przed tymi dwoma, 2 świnki morskie, 2 myszy i jednego szczura.
Ostatnią moją suczkę uśmiercili w kamie podając lek wywołujący cukrzycę, potem kroplówki co tydzień, zastrzyki codziennie więc jakieś tam jednek pojęcie mam i to nie jest roczne doświadczenie moje z weterynarzami ze Stalowej. W przypadku jednej świnki pani w kamie powiedziała że nic jej nie jest a nie zdąrzyłem wrocić wieczorem do domu z pracy a ona już leżała sztywna. Znam przypadek też mojej drugiej suczki ktora była sterylizowana i nie do końca wszystko jej usuneli, potem urojona ciążą, pilnowanie maskotek zwykłych bo pomyślałą że to jej i spora agresja przy tym, następnie guzy na "piersiach' i śmierć. Więc wiem coś o tym. Anvet jest w miarę dobry ale traktujmy wszystkie psy tak samo. Lisek jeśli Ty porównujesz chłopaka do zwierzęcie to chyba nie ma o czym rozmawiać.... Pies Ci nie powie co go boli a człowiek jednak tak. To nie jest żadna reklama nowego gabinetu tylko zapytanie oraz ocena już istniejących kilka lat w Stalowej Weterynarzy. A co do sklepów to jednak prowadziłem sklep dla zwierząt i wiem co ile kosztuje. Nie ważne gdzie on był ale jeśli u mnie Spaniel mogł kosztować 18zł za kg a gdzie indziej 20zł Albo Mini adult z Royala 20.50zł a gdzie indziej 26zł no to chyba mówimy tu o nabijaniu kabzy bo i tak ja na tym zarabiałem a inni? chcieli się tylko nachapać. Nie bede pisał co u kogo za ile bo już dość tych ocen i nie na tym to polega. |
|
|
|
|
Piknik fascynujące. Mimo to ja polecam panią Oręziak, dzięki robieniu z igły widły piesek jest zdrowy i w porę zapobiegliśmy powikłaniom.
USg i reszta pierwsza klasa polecam "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Piknik1938 teraz na jakim zwięrzęciu będziesz testował nowego weta z hutniczej, zamiast od razu mu wybrać to co najlepsze?
|
|
|
|
|
Nie fascynujące tylko prawda w oczy kole. Ja szukam specjalisty któremu będę mogł powierzyć zdrowie moich 2 psów. Znam kupe ludzi którzy przenieśli się z Kamy do Anvetu a Ci ludzie mieszkają na Zatorzu więc jednak na białe trochę jest dalej więc coś w tym musi być.
|
|
|
|
|
Kama i Anvet to ten sam marny poziom.
Moja rodzina błędy obu tych lecznic naprawiała u Oręziaka. A poszli do tych tańszych bo u Oręziaka za drogo. Wyszło tak, że musieli zapłacić i tu i tam, a i nerwów więcej. Ale tak to jest jak w anvecie USG robią dłonią, a w kamie pani doktor śmieje się ze starego wieku psa i podaje tylko leki od bólu. |
|
|
|
|
Mi pani w Kamie tak psa leczyła że potem kopaliśmy dołek... Dlatego kama odpada całkowicie.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Kama na Anvet ???
zamienił stryjek siekierkę na kijek albo mówiąc jeszcze inaczej : z deszczu pod rynnę |
|
|
|
|
Wybacz Jacek w sumie, trochę się uniosłem ale jeśli sobie przypominam o moich poprzednich zwierzakach to mnie po prostu krew zalewa. U Oręziaka nigdy nie byłem ale słyszałem tylko opinie. No nie wiem pożyjemy zobaczymy. Wczesniej mieszkałem na Zatorzu to chodziłem i tak do Anvetu a teraz mam zdecydowanie bliżej bo jakieś 2-3 minuty drogi. Będzie widać i może przejdę się sam na Hutniczą sprawdzić nowy Gabinet. I potwierdzam słowa Dedka bo i tak było w moim przypadku z przed kilku lat. Piesek już jest starszy, kiedyś musi "umrzeć" mogę podać zastrzyk przecibolowy i tak wyszło na to że dostałem dla niej tabletki Rimadyl. Więc podejście trochę koszmarne.
|
|
|
|
|
słuchaj kama jest dobra by zaszczepić, powiem ci uczestniczyłem w usg szczeniaka niedawno u oręziaków i byłem w szoku. Cena relatywnie mała a pies przebadany gruntownie i wiemy że jest z nim wsio ok. Można zaczipować za friko, odrobaczyli, zaszczepili
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT P. Oręziak - szuka tylko kasy i robi z igły widły. U Oręziaka nigdy nie byłem ale słyszałem tylko opinie. myślałem, że jestes poważnym gościem, a tu... tak jak pisałem, nie życzę Ci, aby ktoś kiedykolwiek wystawiał Ci taką opinię, na podstawie takich argumentów zresztą, szkoda klawiatury na Ciebie |
|
|
|
|
Nie szkoda klawiatury tylko miałem 2 znajomych akurat krórzy mieszkają na Centralnym i bywali u w/w Pana więc rok temu na pewno tam było drogo a z tymi widłami nie będę już pisał bo nie będę kogoś oczerniał. Jest demokracja i każdy ma prawo wyrazić swoją opinie na forum publicznym. Więc oszczędź tego wszystkim... Nie mam w tym przypadku doświadczenia ale raczej opinie wiarygodnych świadków.
|
|
|
|
|
Miałam do czynienia z Oręziakiem,zapłaciłam kupę kasy za badania-miała mieć na drugi dzień operację na ropomacicze-pojechałam do Lublina na Akademię Weterynaryjną-diagnoza-rak trzustki-i po co było kroić
|
|
|
|
|
warto !
on przynajmniej szuka, a to ,że sie pomylił... rozumiem, że Ty jesteś nieomylna moi sąsiedzi ostatnio wrócili z psem z kliniki w lublinie, bo chcieli skonsultować leczenie i dowiedzieli się, że niepotzrebnie sie fatygowali bo ich lekarz (Oręziak) wykonał bardzo dobrą robotę jak widzisz bywa różnie pirania, nie majstruj przy postach, bo ciężko na nie odpowiadać |
|
|
|
|
to p.Oręziakowi się można pomylić a innym nie....zdecydowanie nie polecam Montusiewicz do pobierania krwi.Kota staruszka garbatego pakowała do worka,mnie wyprosiła z gabinetu-a pan który go trzymał mówił że jak tyle lat żyje nie widział takiego traktowania zwierząt.
|
|
|
|
|
Ja z moim pieskiem chodze do Oreziakow i jestem zadowolona, nie uwazam zeby bylo tam jakos bardzo drogo. Piesek byl tam kastrowany, pozatym przeszedl kilka innych zabiegow i zawsze bylam zadowolona, zawsze mial dobra opieke i w ogole. Chociaz moj piesek nie nalezy do najgrzecznieszcyh;) zarowno Pani jak i Pan Oreziak zawsze wykazywali sie cierpliwoscia Moim zdaniem nikt tam nie robi z igly widly tylko robia co do nich nalezy i juz. Uwazam, ze jak ma sie psa to trzeba sie liczyc z pewnymi wydatkami.
|
|
|
|
|
Też tak uważam-za te same badania u p Oreziaków zapłaciłabym dużo mniej-sprawdziłam telefonicznie.Na leczenie nigdy nie żałowałam pieniędzy.Nie lubię tylko złych diagnoz.
|
|
|
|
|
Wystarczy wejść do tematu Dr. Greta Skrzypek i poczytać trochę. Tam jest parę opini na temat. P. Oręziaka. I nikt mi ni będzie cisnął tutaj za wyrażanie swoich opini. Widać nie tylko Moi znajomi mieli ekscesy z w/w panem. Zapraszam do lektury
Nie mogłem już edytować. Więc zapraszam: http://stalo(...)d=712404 |
|
|
|
|
Piknik1938, co chcesz ludziom udowodnić? Oręziaki to też zwykli ludzie, którzy popełniają błędy i pomyłki. Jako lekarze mają swoje wady i zalety. Prawda jest jednak taka, że na tle innych lekarzy w St.Woli wypadają nie źle. A to dlatego, że inni weterynarze w naszym mieście są poniżej dna. I dlatego tak łatwo się wybili. Gorzej by im było gdyby przed ich debiutem był w stalowej, choć jeden dobrze wyposażony gabinet z lekarzem, który chce leczyć.
Cena u Oręziaków zawsze będzie wysoka, choćby z tego powodu, że jako małżeństwo pracują tam razem, inaczej by było gdyby jedno z nich miało inny zawód i osobny dochód. Zatrudniają kilku pracowników. W lecznicy cały dzień świeci się światło nawet w lipcu w upał. Sama lecznica: jej wyposażenie i budowa to na pewno ładna suma, która została zainwestowana. I teraz trzeba to nazbierać od ludzi. |
|
|
|
|
Piknik,
dziwny jesteś, nie byłeś, nie widziałeś, ale wiesz najlepiej powiedz, co Ci Oręziak zrobił, że tak na niego siadłeś mie nie raz uratował zwierzaka, a Tobie ??? |
|
|
|
|
Piknik1938 jak tam z tym gabinetem na hutniczej,byłeś,sprawdzałeś?Jakie podejście ma do zwierzaków?
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|