NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Wydarzenia »
Napad w stalowce,
Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 11 Sty 2013r. 19:23  
Czy dziś był napad na Bank Spółdzielczy na Popiełuszki?
Bo we fraku sfyszałem jak kasjerki gadały.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sty 2013r. 19:23  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sty 2013r. 19:44  
był, kolo 17:30 widziałam policje pod bankiem
ktoś może wie coś wiecej?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sty 2013r. 21:37  
napadł był ale gość uciekł, kasjerka włonczyla alarmchytry

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Sty 2013r. 22:07  
To ten co nie dostał wypłaty jeden dzień z firmy. *Nadszedł CZAS* na napad?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2013r. 17:50  
www.sztafeta.pl

Nie wiem, kto pisze scenariusz mojego życia, ale widzę że ma ogromne poczucie humoru.... :D
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 12 Sty 2013r. 18:44  
CYTAT

Czy prawdą jest, że firma X przekazała pracowników firmie Y bez wypowiedzenia umowy??
Czy prawdą jest, że firma Y nie podpisała nowej umowy z pracownikami
Pracują tak podobno od grudnia.
Czy prawdą jest, że żadna z firm nie wypłaciła ludziom pieniędzy za przepracowany miesiąc?

Czy jest to zgodne z prawem?

A czy to ten człowiek to się okaże.
W każdym razie widać, że społeczeństwo stalowowolskie ubożeje coraz bardzie.
Być może , że był to desperat, który nie ma za co żyć i w kradzieży widział ratunek dla siebie i możliwe, że dla rodziny....

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem.

/Gabriel Garcia Marquez

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2013r. 07:44  
CYTAT

W każdym razie widać, że społeczeństwo stalowowolskie ubożeje coraz bardzie.
Być może , że był to desperat, który nie ma za co żyć i w kradzieży widział ratunek dla siebie i możliwe, że dla rodziny....

Nie wiem czy społeczeństwo stalowowolskie ubożeje tak bardzo,że biedni muszą okradać banki.
Tak się składa,że około pół godziny wcześniej był napad na jeden z banków w Rzeszowie ,gdzie skradziono ok.30.000 zł.
Jak widać nasze miasto wojewódzkie jest też biedne,ale ma sprawniejszych fizycznie i bardziej inteligentnych złodziei.good

Nic nie usprawiedliwia sprawcy napadu.Sytuacja materialna jego rodziny nie może upoważniać go do grożenia innej osobie(w tym wypadku kasjerce),która przecież też ma rodzinę.sciana
A gdyby zrobił jej krzywdę?
Co powiedziałabyś gdyby ochrona czy policja, odstrzeliła łeb złodziejowi widząc w jego ręku broń,a która potem okazałaby się straszakiem?Żaden policjant nie pytałby się złodzieja czy to prawdziwy gnat, czy podróba z odpustu.ok
A gdybyś była w tym czasie w banku i widziała napastnika z bronią wymierzoną w siebie oraz inne osoby,popierałabyś jego postępowanie?chytry

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 13 Sty 2013r. 08:30  
moyra3, Bardzo łatwo usprawiedliwiasz bandytę.

"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2013r. 09:22  
Firma przejmująca drugą firmę przejmuje ją razem z pracownikami, biorąc na siebie wszelkie zobowiązania wynikające wobec pracowników, a ewentualne wypowiedzenie pracy przez pracodawce lub pracownika reguluje kodeks pracy. Przykładowo, jeżeli pracownik ma umowe na czas nieokreślony to pracodawca musi uzasadnić powód zwolnienia jak i zachować odpowiedni okres wypowiedzenia.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2013r. 10:29  
CYTAT
jusek
Co powiedziałabyś gdyby ochrona czy policja, odstrzeliła łeb złodziejowi widząc w jego ręku broń,a która potem okazałaby się straszakiem?Żaden policjant nie pytałby się złodzieja czy to prawdziwy gnat, czy podróba z odpustu.ok
A gdybyś była w tym czasie w banku i widziała napastnika z bronią wymierzoną w siebie oraz inne osoby,popierałabyś jego postępowanie?

CYTAT
Andrzejek
moyra3, Bardzo łatwo usprawiedliwiasz bandytę.

Zrozumiałe jest, że jusek wszystko przeinacza....jak zwykle
ale Ty Andrzejek tak wszystko wiedzący i krytykujący wszystkich nie doczytałeś mojej prostej wypowiedzi i czytając juska wypowiedź do końca się z nim zgadzasz??
CYTAT
matylda

Nie usprawiedliwiam człowieka...ale zastanawiam się dlaczego tak się stało...Co tak naprawdę go do tego zmusiło?
Czy tak samo powinien być osądzony człowiek, który napadnie dla czystego zysku, dla kasy(np.aby kupić sobie lepszy samochód) jak człowiek napadający z głodu lub ze zmartwienia o byt rodziny?
Bo jeżeli tak to np. człowiek kradnący w sklepie bułkę czy podjadający owoce (to też jest kradzież pieniędzy ze sklepu) powinien być tak samo osądzony jak człowiek kradnący pieniądze z kasy bez użycia broni.
Najprościej jest kogoś ocenić nie znając ani jego ani tego dlaczego tak postąpił i co go do tego skłoniło.
Najwygodniej od razu powiedzieć, że to kawał h**a .
Nie bronię dziada, ale też od razu nie skazuję za najgorsze przestępstwo...w prawie jest coś takiego jak okoliczności łagodzące....lub też działanie w afekcie.
Poczekajmy , dowiedzmy się dlaczego tak się stało, nie osądzajmy zbyt wcześnie ...

Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem,

ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem.

/Gabriel Garcia Marquez

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2013r. 13:08  
@Moyra
Kiedy już okaże się kim jest sprawca, daj dobry Panie aby kierował jego postępowaniem głód, a nie chęć czystego zysku.placze
Wówczas Ty,kierując się głębokim poczuciem zwykłej ludzkiej solidarności,wesprzesz go finansowo,jak teraz moralnie.sciana

Idą Twoim tokiem rozumowania,głód usprawiedliwia wszystko.Można kogoś zabić dla kilku groszy, aby się nażreć.Tylko kanibal nie gardzi innym człowiekiem.

Twoje stwierdzenie,że sprawca napadu mógł działać w...afekcie jest mistrzostwem.chytry
Wziął broń,obserwował teren,a potem wszedł do banku, gdzie nagle zdenerwował się np.podwyżką cen kukurydzy w USA i postanowił napaść na kasjerkę...zaklopotany
Powinnaś zostać adwokatem.ok
Podejrzewam ,że potrafiłabyś obronić każdego-np.jakieś dzieciaki zabiłyby swoich rodziców(za brak lajka na fejsie dla Biebera),a Ty,wystąpiłabyś do Sądu o ich uniewinnienie jako że są ...sierotami?

Co do sprawcy napadu-Nigdy nie pomyślałem, że jest to kawał hooya.
Dla mnie jest całym chu...
Wielki mi "bohater",który zamaskowany grozi bronią kobiecie.Wstydzi się swojej mordy?co

SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Sty 2013r. 14:41  
@matylda
Widzę, że bardzo łatwo przychodzi Ci zrobić z człowieka, który całe życie uczciwie pracuje pospolitego bandytę. Popłakałem się prawie ze śmiechu, widząc twój post (chociaż to raczej był płacz nad Tobą), bardzo łatwo przychodzi Ci oceniać ludzi, których wcale nie znasz i to jest straszne, co się dzieję z Polakami. Ja, opisując stosunek wielu pracodawców w stosunku do pracowników, chciałem wywołać dyskusję, to zrobiono ze mnie złodzieja.
Robisz ze mnie złodzieja, a tak na prawdę pracując na czarno, sama nim jesteś, okradając własne państwo, a przecież może zatrudnić się u Chińczyka i być fair w stosunku do reszty Narodu. Czytając sam post potrafisz wywnioskować ile zarabiam, może zamiast pracować na czarno za 600 PLN zatrudnij się w Policji, jako ekspert czytania między wierszami i znawca, co autor miał na myśli.
Bardzo przykro, że muszę to napisać, ale widocznie zarabiasz za dużo, skoro masz pieniądze na Internet, w którym obrażasz nieznane sobie osoby, nazywając je złodziejami. (Jest mi bardzo przykro z tego powodu, że musiałem użyć takich słów, ale nikt uczciwie pracującego przez całe życie człowieka nie będzie nazywał złodziejem).

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Wydarzenia »