|
|
|
Mój laptop wydaje takie dźwięki jakby niedługo miał "umrzeć". Zapewne czyszczenie by pomogło, jednak jak obejrzałam sobie filmiki na YouTube to raczej mogę sobie nie poradzić. Gdzie oddać niedrogo na przeczyszczenie komputer?? Pomóżcie!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podłączam się.
Ile czeka się na takie przeczyszczenie? Robią gdzieś w soboty? Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
czestochowianka i nessie -> prv
|
|
|
|
|
polecam AND Computers http://www.andcomputers.pl/ oddawałam do nich swój komputer bo też wymagał różnych zabiegów. Zrobili go profesjonalnie i w rozsądnej cenie. Komputer do dziś chodzi bez problemów.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Co wy chłopów nie macie - przecież to czyśzczenie to nic innego jak wykrecenie wiatraka i kilku śrubek oraz usunięcie kurzu z radiatora i łopatek . Cała operacja to kilka minut warta góra 4 piwa .
|
|
|
|
|
Powiem Ci kolo1, że może i mamy chłopów ale te chłopy to teraz nic nie warte z wszystkim maja problem Jednym słowem ... gdzie Ci mężczyźni ..... itd.
|
|
|
|
|
Kolo 1 przestawiłeś chyba instrukcję do czyszczenia kompa stacjonarnego, temat dotyczy raczej laptopów. Ja osobiście czyściłem sobie acera - niestety aby dostać się do wiatraków musiałem zdemontować prawie całego lapka na części.
Napiszcie ile takie czyszczenie kosztowało w polecanych przez Was punktach... |
|
|
|
|
Jak lapek wydaje dźwięki to samo czyszczenie nie pomoże. Padł wiatraczek. Koszt od 20 zł w górę (za wiatraczek) w zależności od modelu lapka.
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
Cena wyczyszczenia laptopa zalezy od modelu lapka. Ja chcialem oddac mojego hp paviliona do czyszczenia w and computers. W moim przypadku powiedzili mi za to 100 zl bo zeby dostac sie do wentylatorka trzeba rozebrac caly laptop. Wiec obejrzalem na YT jak rozebrac go i sam to zrobilem. A teraz srednio raz na miesiac odkurzam sobie go przez kazda mozliwa dziure. |
|
|
|
|
Witam, ja polecam zrywpol w rozwadowie. Kiedys za czyszczenie płacilem około 50zł, wiec cena przystepna a usługa dobrze wykonana. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
przy okazji gruntownego czyszczenia ( czyli rozbierania lapka ) radzę pamiętać o wymianie termopadów i nałożeniu nowej pasty termo przewodzącej koszt stosunkowo niewielki a śpimy spokojnie nie martwiąc się o zbytnie przegrzewanie procesora czy grafiki, niestety często jest to ignorowane z niewiedzy serwisantów lub chęci cięcia kosztów, zapominając o cenie późniejszego reballingu.
przyzwoita cena kompleksowej usługi to 100 - 150 zł (czyszczenie, nowa pasta na procesor i termopad do grafiki) |
|
|
|
|
Czestmir co ty masz za laptopa jeśli trzeba go rozebrać na części żeby się do wiatraka dostać .Tommi dał sam radę więc chyba można samemu sobie pomóc . Większośc normalnych laptopów maja od spodu kilka klapek poprzykręcanych wkrętami - są pod nimi DDR- ki , dysk , karta sieciowa , no i wiatraczek ) do tych wymiennych elementów laptopa jest prosty dostęp i nie trzeba wcale rozbierać go na cześci pierwsze . Jesli hałasuje wiatraczek to najczęstsza przyczyną jest właśnie kusz który osadzając się utrudnia chłodzenie radiatorów procesora .Wystarczy odkecić wiatraczek który jest na 3 -4 wkrętach pędzelkiem usunąć kusz z radiatora i wiatraczka i po problemie . Nie wiem jaki jest sens zdejmowanie radiatora z procesora i czemu ma ono służyć jeśli chodzi o proces czyszczenia .
|
|
|
|
|
Ja wyczyszczę jak ktoś chętny robiłem to nie raz i nie jeden komputer złożyłem ;)
Po Prostu ja http://www.maxmodels.pl/vinix.html Usługi fotograficzne: -Chrzciny -Imprezy Okolicznościowe -Osiemnastki -Sesje zdjęciowe (Wyłącznie Pań) Kontakt PW ;) Zapraszam. |
|
|
|
|
CYTAT Czestmir co ty masz za laptopa jeśli trzeba go rozebrać na części żeby się do wiatraka dostać . A jednego z tych http://www.youtube.com/watch?v=zA8b0_KF_nE&feature=related CYTAT Jesli hałasuje wiatraczek to najczęstsza przyczyną jest właśnie kusz który osadzając się utrudnia chłodzenie radiatorów procesora . . Sam piszesz że kurz utrudnia chłodzenie i zadajesz głupie pytanie... CYTAT Nie wiem jaki jest sens zdejmowanie radiatora z procesora i czemu ma ono służyć jeśli chodzi o proces czyszczenia . W tym całym czyszczeniu chodzi głównie o to aby była lepsza wentylacja/chłodzenie - i tu bardzo pomaga wymiana pasty termoprzewodzącej na procku i grafie |
|
|
|
|
Przez łapki przewineło mi sie sporo laptopów i w ani jednym nie było łatwego dostępu do wentylatora. Wymiana pasty jest zalecana zawsze gdy mamy możliwość demontażu układu chłodzenia. Po 2 latach robi się z niej twardy glut który zamiast przewodzić ciepło izoluje je przez co wzrasta temp. w laptopie a to powoduje większe obroty wentylatora i głośniejszą pracę. Termopady po tym czasie też dobrze nie wyglądają przeważnie się wykruszają. Koszt ziarenka pasty i 2ch termopadów 1cm x 1cm to jakieś 5 zł także nie ma się nad czym rozwodzić tylko wymieniać kiedy się tylko da. Laptop dłużej pożyje, temp. spadnie jakieś 5 - 10 st. C.
|
|
|
|
|
CYTAT Większośc normalnych laptopów maja od spodu kilka klapek poprzykręcanych wkrętami - są pod nimi DDR- ki , dysk , karta sieciowa , no i wiatraczek ) do tych wymiennych elementów laptopa jest prosty dostęp i nie trzeba wcale rozbierać go na cześci pierwsze . No nie do konca, tak jak napisalem ja musialem swoj rozebrac na czesci pierwsze bo w innym wypadku nie moglbym sie dobra do wiatraczka |
|
|
|
|
CYTAT Przez łapki przewineło mi sie sporo laptopów i w ani jednym nie było łatwego dostępu do wentylatora ... Widać miałeś pecha lub trafiają ci się same stare egzemplarze |
|
|
|
|
CYTAT Widać miałeś pecha lub trafiają ci się same stare egzemplarze Kolo daruj sobie już komentarze - nic ciekawego nie wnoszą... |
|
|
|
|
a nie wystarczy wydmuchac sprezonym powietrzem i nie trzeba nic rozkrecac wtedy ja tak robie i jakos lapek dziala bez zadnych problemow
czasami tu bywam |
|
|
|
|
Moje posty nic nie wnoszą Czestmir , a Twoje .
Tu dla przykladu mój laptop Acera Aspire który ma bezproblemowy dostęp Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
Witam.
Proponuję zanieść komputer do ZRYWPOLU w Rozwadowie. Robią dobrze i niedrogo. |
|
|
|
|
Dzastinka86 kogo polecasz? Jeśli możesz to daj namiary na priv,będę wdzięczna,mam ten sam problem z laptopem trzeba go wyczyścić.A ten Zrywpol to gdzie się dokładnie znajduje?
|
|
|
|
|
Zrywpol jest vis-à-vis "Przytulnej"
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|