|
|
|
Ludzie znacie jakieś biuro w stalowej albo wiecie jak się rozliczyć z pracy za granicą (Holandia)?? Jakie dokumenty będą mi potrzebne?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie masz większych problemów
Może jeszcze powiesz, że te $ dostawałaś do ręki > |
|
|
|
|
nie na konto bankowe. Jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia, po prostu się nie odzywaj. Bo nabijanie sobie ilości postów głupimi wypowiedziami nic ci nie da.
dla nie wtajemniczonych chodzi mi o zwrot podatku |
|
|
|
|
CYTAT dla nie wtajemniczonych chodzi mi o zwrot podatku Polecam firmę Euro-Tax , specjalizują się właśnie zwrotem podatku z Holandii. Powodzenia |
|
|
|
|
Ja sie rozliczalam w biurze rachunkowym w mostostalu..
|
|
|
|
|
nie wiecie ile takie coś kosztuje, jakie dokumenty są wymagane?
|
|
|
|
|
CYTAT nie wiecie ile takie coś kosztuje, jakie dokumenty są wymagane? Przede wszystkim musisz mieć kartę podatkową Jaaropgaaf. |
|
|
|
|
Jarograf i ksero dowodu z pewnoscią wystarczy. Co do kosztów wydaje mi się że bedą to koszta rzędu 200, 250 zł
|
|
|
|
|
ja się niedawno rozliczalam z podatku z belgii i zapłacilam 20 zl na poniatowskiego niedaleko banku bgz,pani bardzo fajna,na drugi dzien bylo gotowe,a jesli chodzi co bylo potrzebne do tego moj nip,dane to wiadomo i kwoty jakie sie zarobilo.nie wiem czy dostales wezwanie ze skarbowki bo mi własnie takie przyszlo i tam spisalam sobie te kwoty choc panie w Skarbówce nie powiem zeby słuzyly pomoca,jednym słowem olewaja,trzeba sie samemu o wszystko upominac bo wysylaja do pracodawcy po te dane a one wszystko maja wypisane
|
|
|
|
|
[cytat]ja się niedawno rozliczalam z podatku z belgii i zapłacilam 20 zl na poniatowskiego niedaleko banku bgz,pani bardzo fajna,na drugi dzien bylo gotowe,a jesli chodzi co bylo potrzebne do tego moj nip,dane to wiadomo i kwoty jakie sie zarobilo.nie wiem czy dostales wezwanie ze skarbowki bo mi własnie takie przyszlo i tam spisalam sobie te kwoty choc panie w Skarbówce nie powiem zeby słuzyly pomoca,jednym słowem olewaja,trzeba sie samemu o wszystko upominac bo wysylaja do pracodawcy po te dane a one wszystko maja wypisane[/cytat/
Przyszło Tobie wezwanie w celu wyjaśnienia nie rozliczonego podatku a Samancie chodzi o zwrot nadpłaconego podatku w Holandii. To są dwie różne sprawy . |
|
|
|
|
Tez poszkuje firmy ktora zajmuje sie odzyskiwaniem zwrotu podatku za prace z Belgii. W Pl juz wszystko rozliczone. Dowiedzialam sie jedynie ze w Sandomierzu jest jakas firma co sie tym zajmuje, ale jestem ciekawa czy w Stalowej tez jest jakas.
|
|