|
|
|
jak wyglądały wasze rozmowy kwalifikacyjne w naszym mieście ( galerie, pawilony)?? jakie wy mieliście najczęściej zadawane pytania? a może jakieś dziwne pytnia? chodzi głównie o osobę bez doświadczenia która szuka pracy, wybiera się na rozmowę kwalifikacyjna lub ma ja za sobą i zdobyła pierwsza prace.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mi sie wydaje ze panna predzej znajdzie prace niz mezatka.
No bo wiadomo jak mezatka to i moze byc i dziecko w drodze w niedlugim czasie Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
oczywiście, bo dzieci się obrączką robi.
|
|
|
|
|
[cytat]Mi sie wydaje ze panna predzej znajdzie prace niz mezatka.
No bo wiadomo jak mezatka to i moze byc i dziecko w drodze w niedlugim czasie[/cy może nie ma obowiązków takich jak zona ( matka), ale przecież panna tez może w ciąże zajść, ślub może być już zaplanowany a po ślubie dzidziuś albo może zaliczyć wpadkę. Są też mamy, które przez macierzyństwo nauczyły się większej cierpliwości i zorganizowania, a opieka nad dzieckiem i codzienne obowiązki spowodowały, że bardziej będzie jej zależało na pracy ponieważ ma do utrzymania wspólnie z mężem dom, dziecko, a poza tym będzie chciała kontaktu z ludźmi i oderwać się od codziennych obowiązków związanych z domem i dzieckiem, |
|
|
|
|
ale nie taki był temat:0 czy ktoś ma przed sobą rozmowę kwalifikacyjną lub ma ją już za sobą i zdobył pierwszą pracę ( mowa o osobach, które nie były jeszcze zatrudnione)
|
|
|
|
|
nie wiem czy pomogę, bo niby całkiem niedawno to przechodziłam, ale ja starałam się o pracę w bankach i innych instytucjach finansowych. tak czy siak pytania były bardzo typowe, czyli mocne i słabe strony, coś o sobie, plany na przyszłośc (gdzie siebie widzę za 5 lat np.), co wiem o branży i firmie, dlaczego zdecydowałam się aplikowac na to konkretne staowisko itd. + scenki sytuacyjne.
|
|
|
|
|
Zajrzyj na pracuj.pl- tam znajdziesz pytania które najczęściej są zadawane na rozmowach.
|
|
|
|
|
A ja się spotkałam z takim:
Podaj rozwiązanie(a) równania: x^+4=0 |
|
|
|
|
Chyba Ci zabrakło np 2 przy daszku, albo daszek Ci się pojawił przypadkiem.
|
|
|
|
|
CYTAT A ja się spotkałam z takim: Podaj rozwiązanie(a) równania: x^+4=0 a co oznacza "^" ? Bo wg mnie potęgę, której tu nie ma Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
potęgę - drugiego stopnia.
x^ = x^2 - taki skrócony zapis. |
|
|
|
|
Potęga może być n-tego stopnia, w domyśle się nigdy jej nie zapisuje w ten sposób ^ oznacza podniesienie CZEGOŚ
A skoro się z takim spotkałaś, to mam nadzieję, że bez problemu Cię przyjęli? Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Jak najbardziej się zapisuje, gdy mamy ograniczone mozliwości formatowania tekstu.
CYTAT A skoro się z takim spotkałaś, to mam nadzieję, że bez problemu Cię przyjęli? Nie, bo to ja je zadawałam |
|
|
|
|
Oczywiście, że się zapisuje z ww przez Ciebie powodu, ale ^ oznacza, tak jak napisałam wcześniej, podniesienie jakiejś liczby a do potęgi n, więc poprawny zapis powinien wyglądać a^n.
Zdradź nam, gdzie takie rozmowy są? Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
CYTAT Oczywiście, że się zapisuje z ww przez Ciebie powodu, ale ^ oznacza, tak jak napisałam wcześniej, podniesienie jakiejś liczby a do potęgi n, więc poprawny zapis powinien wyglądać a^n. Oczywiście, ale przyjmuje się powszechnie, że zapis a^ = a^2. CYTAT W każdym bądź razie, mam nadzieję, że ta osoba się dostała smiech2 Zdradź nam, gdzie takie rozmowy są? Mały zakład produkcyjny el. głównie ze stali. Osoby, której zadano to pytanie kandydowały na tzw. sekretarkę. Byłam zaskoczona - zaskoczeniem kandytakek Matematyka alternatywna momentami powstawała |
|
|
|
|
Dobrze, nie będziemy się kłócić, mam nadzieję, że zrozumiały polecenie
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Oczywiście, że się nie przyjmuje.
Daszek to daszek, liczba po daszku to taki kulawy zapis potęgi. Np x^5 oznacza x do potęgi piątej. |
|
|
|
|
W zapisie na kartce wyglądało to jednoznacznie
Ubaw po pachy, z powstałej twórczości |
|
|
|
|
Ogólnie można się nieźle ubawić patrząc na to co ludzie robią z równaniami kwadratowymi Szczególnie jak rozwiązują coś co nie jest rozwiązywalne w liczbach rzeczywistych.
|
|
|
|
|
CYTAT Szczególnie jak rozwiązują coś co nie jest rozwiązywalne w liczbach rzeczywistych. A no |
|
|
|
|
A tyle fajnych rzeczy można wyliczyć Ostatnio spotkałam się np. z ujemnym polem Ale nie o tym temat.
Zapraszam do dyskusji Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
ja zawsze pytam o doświadczenie i wykształcenie choć to nie zawsze idzie w parze
Awwf |
|
|
|
|
CYTAT ja zawsze pytam o doświadczenie i wykształcenie choć to nie zawsze idzie w parze to nie jest to oczywiste po przeczytaniu CV? Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
http://praca.wp.pl/title,7-najtrudniejszych-pytan-na-rozmowie-kwalifikacyjnej,wid,15289055,wiadomosc.html
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
http://praca.wp.pl/title,7-najtrudniejszych-pytan-na-rozmowie-kwalifikacyjnej,wid,15289055,wiadomosc.html
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|