|
|
|
Witajcie
Powiedzcie mi jakie polecanie wino słodkie? Chodzi mi o nazwy. Przedział cenowy rożny, od tańszych (ale nie chodzi mi o jabole i tego typu podobne, żeby nie było) po droższe. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
La Torina z Biedronki 13 zł, rewelacyjne lepsze to czerwone niz białe;)
|
|
|
|
|
słodkie?ohida choć o gustach się nie rozmawia i nie dyskutuje..
sa na necie rankingii win,poszperaj,poczytaj,bywa ,że w przystępnej cenie można coś "ustrzelić" wyśmienitego ale zdecydowanie wolę nutę półwytrawną i wytrawną. |
|
|
|
|
Tylko wytrawne!!!!! czerwone zimą,białe latem,różowe dla mnie to wynalazek.
|
|
|
|
|
Umiecie czytac, stalowianka91 pyta o slodkie wina.
|
|
|
|
|
witaj jak wino na słodko to polecam mogen david concord;) bardzo dobre wino likierowe koszt od 19 do 23 zl napweno dostepne w tesco i fracu ;)
|
|
|
|
|
Osobiście lubię tylko wytrawne lub ewentualnie półwytrawne a ze słodkich tylko Porto.
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
CYTAT Umiecie czytac, stalowianka91 pyta o slodkie wina. Dzięki Ok dzięki za opinie, przetestuje ;) |
|
|
|
|
El Sol cenowo nie drogie a dobre, tylko nie wiem czy jest słodkie bo takiego nie lubie.
|
|
|
|
|
CYTAT El Sol cenowo nie drogie a dobre, tylko nie wiem czy jest słodkie bo takiego nie lubie. Jak się okaże słodkie to juz nie będzie Ci smakowało? Powinny być na forum dodatkowe punkty za logicznosc wypowiedzi dostalabys 100 Stalowianka91, spróbuj Volcan de Fuertigo Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
wypijam butelke za butelką,roso Monte z biedry
to niby takie winko do jedzonka,ale jakoś mi dobrze wchodzi |
|
|
|
|
Ja lubię wino półsłodkie, czerwone Kadarka z czerwoną różą. Kosztuje do 15 zł.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Witosha białe i czerwone, ok 16 zł w tesco, albo Coast of River, różowe, w podobnej cenie. Bardzo dobre, polecam
|
|
|
|
|
Fragolino ;)
niestety trudno dostępne w Stalowej Woli |
|
|
|
|
Fresco i Carlo rossi
|
|
|
|
|
z bardziej markowych polecam Weingut Brundlmayer Langenloiser Steinmassel czy jakoś tak dokładnie nazwy nie pamiętam, smak brzoskwinia / mandarynka chociaż wińska nie lubie to akurat smakuje!! cena jak na polske to ok 120 zł, produkowane w Austrii ale czy tu kupimy oryginał czy zlewki nie wiem....
|
|
Dołączył: 23 Cze 2009r. Skąd: Stalowa Wola, Bielin Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Wedlug mnie najlepsze wina slodkie- Kijafa, Casis, Caneli, Cin Cin
|
|
|
|
|
Porto Bordoaux - w Tesco około 40zł.
|
|
|
|
|
Jak dla mnie to zdecydowanie wytrawne lub półwytrawne, najlepiej gruzińskie Badagoni. Bardzo dobre. Występuje też chyba w wersji półsłodkiej, możesz poszperać w jakichś światach alkoholi, bo nie wiem czy w marketach znajdziesz. Cena do 40zł.
Jeśli coś łagodniejszego to polecam Imiglykosa półsłodkiego, dostaniesz go np. we Frac'u albo Kauflandzie. Tylko czerwone. Jak ktoś wyżej napisał - białe na ciepłe dni, czerwone - na zimne, a różowe do klozetu, bo to nie wino. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Dziękuję bardzo za wszystkie propozycje, oczywiście wyprubuje tylko słodkie.
Pozdrawiam :-) CYTAT Jak dla mnie to zdecydowanie wytrawne lub półwytrawne, najlepiej gruzińskie Badagoni. Bardzo dobre. Występuje też chyba w wersji półsłodkiej, możesz poszperać w jakichś światach alkoholi, bo nie wiem czy w marketach znajdziesz. Cena do 40zł.
Jeśli coś łagodniejszego to polecam Imiglykosa półsłodkiego, dostaniesz go np. we Frac\'u albo Kauflandzie. Tylko czerwone. Jak ktoś wyżej napisał - białe na ciepłe dni, czerwone - na zimne, a różowe do klozetu, bo to nie wino. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Amarena
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
Ciociosan - ziołowe
|
|
|
|
|
Jako że wypróbowałem setki win zanim znalazłem swoje ulubione podziele się z wami swoim wyborem. Wypijam 2-3 i rano wstaje bez żadnego kaca ani problemów z żołądkiem. ( nie codziennie )
Roche Mazet - Sauvignon Link do etykietki: http://www.vins-(...)tbox.jpg Jedyny problem w tym że mieszkam we francji i w polsce pewnie ciężko będzie załatwić, ale może przez internet lub w świecie alkoholi mają, polecam |
|
|
|
|
carlo rosi ;)
|
|
|
|
|
A próbowałaś może różowe winko Vezzolano Malvasia di Castelnuovo Don Bosco? Nie wiem czy gdzieś w sklepie je znajdziesz, ja w kazdym razie kupuję na stronce wina.com.pl Dla mnie jedno z lepszych win, jakie piłam Polecam!
|
|