NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »
1 2 »
Jakiego sklepu brakuje Wam w Stalowej Woli?,
ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:21  
Proszę o jakieś podpowiedzi , z jakimi artykułami bądź konkretne marki.

Moderowano przez: panna_pina
NIE piszemy wielkimi literami.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:21  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:31  
Na moje oko to w STW brakuje tylko MCDONALDA.

W Mielcu jest i sporo ludzi przebywa w nim. Tylko ze w Mielcu nie ma az tyle barow jak kebab, pizeria, nalesnikarnia.

Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:47  
Dla mnie Maca może nie być, plastikowe żarcie... nie czaję tego fenomenu, ani w tych "barach" smacznie, ani przyjemnie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:47  
Stradivarius, River Island;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:50  
Tak naprawde, to przydalby sie Media Markt, ale to raczej nierealne (zbyt male miasto). Ceny w stalowowolskich sklepach AGD-RTV sa zbyt wysokie. Czasami - owszem, da sie cos kupic po w miare racjonalnych cenach, ale ogolnie nie jest z tym najlepiej.

Mogliby chociaz otworzyc sklep z sieci Saturn w Rzeszowie ;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 19:58  
no tak trzeba się liczyć ze stalowa małe miasto tak naprawdę i wiele sklepów nie ma przyszłości, myślałam coś na temat sklepu odzieżowego w sumie tylko na tym sie skupiłam moze to i moj błąd bo moze tak naprawde jest na cos z innej beczki zapotrzebowanie?

Prywatna wiadomość 

no1
no1
ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 20:18  
RetroMan - Saturn oraz Media Markt to tak naprawdę jedno i to samo, więc cenowo nic by Ci to w Rzeszowie nie zmieniło.

Poza tym ceny w sklepach AGD/RTV są zawsze wyższe niż na allegro. Dlatego te duże sieciówki zaczęły otwierać sklepy internetowe - nawet Saturn, który w swoich dotychczasowych kampaniach reklamowych tak ostro wojował z kupowaniem w sieci (slogan "nie daj się www wkręcić").

Fakt, że Media Expert chyba przoduje w cenach z kosmosu, aczkolwiek nie uważam, by większa konkurencja wiele w tym temacie zmieniła, jeśli już - to raczej nieznacznie. Tym bardziej, że większość sieciówek ma ceny narzucone z centrali.

Mi osobiście najbardziej brakuje w o kolicy Aquaparku, bo najbliższy jest chyba w Krakowie. No ale koszt takiej inwestycji, to już nie kilkadziesiąt tysięcy złotych...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 20:35  
CYTAT
RetroMan - Saturn oraz Media Markt to tak naprawdę jedno i to samo, więc cenowo nic by Ci to w Rzeszowie nie zmieniło.

Poza tym ceny w sklepach AGD/RTV są zawsze wyższe niż na allegro. Dlatego te duże sieciówki zaczęły otwierać sklepy internetowe - nawet Saturn, który w swoich dotychczasowych kampaniach reklamowych tak ostro wojował z kupowaniem w sieci (slogan \"nie daj się www wkręcić\").

Fakt, że Media Expert chyba przoduje w cenach z kosmosu, aczkolwiek nie uważam, by większa konkurencja wiele w tym temacie zmieniła, jeśli już - to raczej nieznacznie. Tym bardziej, że większość sieciówek ma ceny narzucone z centrali.

Mi osobiście najbardziej brakuje w o kolicy Aquaparku, bo najbliższy jest chyba w Krakowie. No ale koszt takiej inwestycji, to już nie kilkadziesiąt tysięcy złotych...

Tak, wiem. Jednak zawsze lepiej miec pod reka Media Markt niz taki Media Expert, gdzie wybor jest zaden, a ceny - jak sam stwierdziles z kosmosu. Avans jest pod tym katem nie lepszy. Jedynie jako tako Mix Electronics jest w miare. Pozostale, mniejsze sklepiki istnieja nie wiem nawet jak...

Sklepow z odzieza jest u nas dostatek, tak samo jak aptek, pizzeri. Stalowa sie kurczy i to jest jej problemem. Kapital stad ucieka, a nie przychodzi. Jeszcze tak ok. 15-20 lat i bedzie naprawde nieciekawie, a juz obecnie nie jest dobrze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 4 Lut 2013r. 23:23  
Szczerze mowiac to duzo u nas brakuje ;D

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 00:05  
CYTAT
no tak trzeba się liczyć ze stalowa małe miasto tak naprawdę i wiele sklepów nie ma przyszłości, myślałam coś na temat sklepu odzieżowego w sumie tylko na tym sie skupiłam moze to i moj błąd bo moze tak naprawde jest na cos z innej beczki zapotrzebowanie?

A któras z wymienionych przezemnie marek nie chodzila Ci po głowie? Jedna sieciówka jaka jest reserved w stalowej to za mało. Nie wymieniam croppa i house bo to marka bardziej dziecieco/młodziezowa.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 00:24  
jakiego sklepu brakuje w Stalowej Woli?????????mmmmmmmmmmmmm
takiego zeby dawali cos za darmo

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 10:02  
Nie wiem, bo właśnie jade na zakupy do Rzeszowa umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 12:01  
Bershka C&A Calzedonia Carry Douglas Gino Rossi H&M Home & You KappAhl Lavard Massimo Dutti NewYorker Ochnik Pull & Bear Stradivarius ZARA good

Wymieniać dalej? :cwaniak:

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 12:08  
liczyłam na te odpowiedzi umiech tylko wiele z tych sklepów nie zajmuje sie franczyzą ktorra mnie interesuje, no i stalowa wola- niewielkie miasto gdzie może być cięzko utrzymac sklep z towarem z wyższej półki. no ale to nic przeanalizuje kazdy z podanych sklepów ;D dziekuje za pomoc umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 12:09  
nie bez powodu w/w sklepy znajdują się tylko w dużych miastach. w takich jak stalowa wola zwyczajnie nie opłaca się ich otwierac, bo jest zbyt mało ludzi, których byłoby stac na zakupy tam.
też bym je chciała miec pod ręką, ale wiem, że marne szanse.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 12:17  
Preety Girl, Orsay,C&A

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 12:47  
H&M !!!!!!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 13:07  
Media Markt to kupa jakich mało, Saturn zresztą podobnie. Jeden pies który sklep, to samo Media Experty, Electronixy zmiksowane itp. Nic nie przebije takich sklepów internetowych jak Mega Market (sieć grupy DOMEX, czyli właściciela M. Expert, ale znacznie tańszy), Neo24 itp.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 14:04  
PullandBear H M

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 15:40  
Niestety na jakąkolwiek branżę w St.W. nie spojrzymy to problem jest ten sam. Jest sklep ale wybór jest w nim ograniczony.
W takiej sytuacji żaden nowy sklep nie ma wielkich szans. Klienci muszą mieć w danej branży pełny wybór asortymentu i na poważne zakupy pojadą do większych miast, a ponieważ u nas nie będą kupowali to wybór z czasem będzie jeszcze mniejszy... Padaka...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 19:29  
obniżyć koszta dla przesyłek pocztowych ewentualnie otworzyć dobrą konkurencję - inpost odpada - by handel rozkwitł ale ten sieciowy, w tym przypadku kupując buty 50% taniej jak w sklepie zdarza się że płacimy krocie wymieniając je na mniejsze/większe wysyłkowo podczas pomyłki , zaniżone ceny jak kiedyś 6,50 paczka z tego co pamiętam do 2kg dawała komfort finansowy na wymianę, a tak dupa! dużo ludzi idzie do sklepu i kupuje rzeczy z zaj... narzuconą marżą. Sam po znajomości kupowałem pralke w jednym z marketów sieciowych, z 1899 dostałem 600 zł upustu, zakup po cenie bez prowizji, w internecie tą samą pralkę znalazłem jeszcze o stówke taniej no ale przy takim ciężarze to już kurier i koszta ciuut wyższe!!Dlatego wszystko co się da tylko kupuję w necie, dla mnie mogłoby nie być tych mediaekspertów i tej reszty wyzyskiwaczy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 19:41  
to prawda, ja cały sprzęt agd oraz rtv kupowałam w sklepie internetowym. zaoszczędziłam co najmniej 1000zł w porównaniu do cen stalowowolskich.

w ogóle w tym momencie poza odzieżą i spożywką wszystkie zakupy robię przez internet.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Lut 2013r. 20:44  
Biedronki,

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Marz 2013r. 23:04  
CYTAT

Poza tym ceny w sklepach AGD/RTV są zawsze wyższe niż na allegro. Dlatego te duże sieciówki zaczęły otwierać sklepy internetowe - nawet Saturn, który w swoich dotychczasowych kampaniach reklamowych tak ostro wojował z kupowaniem w sieci (slogan \"nie daj się www wkręcić\").

Masz racje saturna chyba że jest a ja nie wiem gdzie:p

Prywatna wiadomość 

no1
no1
ff
Wysłany: 20 Marz 2013r. 23:43  
CYTAT
obniżyć koszta dla przesyłek pocztowych ewentualnie otworzyć dobrą konkurencję - inpost odpada - by handel rozkwitł ale ten sieciowy, w tym przypadku kupując buty 50% taniej jak w sklepie zdarza się że płacimy krocie wymieniając je na mniejsze/większe wysyłkowo podczas pomyłki , zaniżone ceny jak kiedyś 6,50 paczka z tego co pamiętam do 2kg dawała komfort finansowy na wymianę, a tak dupa! dużo ludzi idzie do sklepu i kupuje rzeczy z zaj... narzuconą marżą. Sam po znajomości kupowałem pralke w jednym z marketów sieciowych, z 1899 dostałem 600 zł upustu, zakup po cenie bez prowizji, w internecie tą samą pralkę znalazłem jeszcze o stówke taniej no ale przy takim ciężarze to już kurier i koszta ciuut wyższe!!Dlatego wszystko co się da tylko kupuję w necie, dla mnie mogłoby nie być tych mediaekspertów i tej reszty wyzyskiwaczy.

Racja... z perspektywy konsumenta. Z perspektywy sklepu - to nie wyzyskiwanie, ale utrzymywanie się na rynku... wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego sklepu, samego budynku, parkingu, pracowników itd.? Te ceny muszą być takie, a nie inne, bo inaczej sklepy by poupadały. Co nie zmienia faktu, że bardziej kumaci kupują w sieci, a w sieciówkach tylko oglądają towar...

CYTAT
Masz racje saturna chyba że jest a ja nie wiem gdzie:p

Pisz po polsku, bo nie rozumiem.

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »