~~pracownik | |
|
|
może napiszemy coś pozytywnego o prywatnych pracodawcach (jeśli tacy są i na to zasługują)?!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~specjalista | |
|
|
KŁOSOWSKI
HAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAH |
|
|
~~pracownik | |
|
|
tylko nazwisko to zamało, trzeba to jeszcze uzasadnić!
|
|
|
~~Starosta | |
|
|
Według mnie godnym polecenia pracodawcą jest firma EUROMETAL. Żeby się tam dostać do noszenia paczek potrzeba mieć ukończoną szkołę średnią oraz 4 z matury z matematyki !! Tam pracują tylko najlepsi. Sami ich spytajcie.
|
|
|
~~pracownik | |
|
|
kwalifikacje pracowników są istotne, ale nie o to tu chodzi - chcemy poznać najlepszych prywatnych pracodawców, tzn. takich , którzy dbając o interes firmy, pamiętają, że pracownik to człowiek, dzięki któremu firma się rozwija, przynosi zyski...wszystkim!
|
|
|
~~adam | |
|
|
chcemy poznać najlepszych prywatnychpracodawców[/cytat]
Ty kolego jeszcze się łudzisz, że tacy pracodawcy jeszcze istnieją??? Ja straciłem już dawno nawet nadzieje, że tacy się urodzą.ATS miał ładne motto na swoich ogłoszeniach jak poszukiwał pracowników ale to były puste słowa "na sukces przedsiębiorstwa składa się suma sukcesów jego pracowników" co oczywiście jest prawdą ale pracodawcy szybko o tym zapominają niestety. |
|
|
~~darekty | |
|
|
sugeruje zostać pracodawcą, aż jestem ciekawy jakimi bylibyści pracodawcami! krytykować najłatwiej jest kogoś, ale na siebie spojrzeć to już nie bardzo :( pozdrawiam
|
|
|
~~kljklj | |
|
|
Bo najlepiej jest na panstwowym, bo jak jest wszystkich to jest niczyje i mozna spokojnie krasc i czy sie stoi czy sie lezy...
Dodatkowo w zakladach "panstwowych" jest tak, ze sukces zakladu mierzy sie w ilosci wypitego alkocholu przed poludniem! |
|
|
~~ktos | |
|
|
Popieram sami zostańcie pracodawcami a zobaczycie jak to jet. ja zatrudniam 20 osób i z dnia na dzień jest coraz gorzej - coraz wiecej rządacie a g... od siebie dajecie. I już nawet w sądach sie z was śmieją
Zostań prywaciażem a sam zobaczysz jak to jest |
|
|
~~pracodawca | |
|
|
CYTAT Popieram sami zostańcie pracodawcami a zobaczycie jak to jet. ja zatrudniam 20 osób i z dnia na dzień jest coraz gorzej - coraz wiecej rządacie a g... od siebie dajecie. I już nawet w sądach sie z was śmieją Zostań prywaciażem a sam zobaczysz jak to jest popieram w 100% |
|
|
~~nnn | |
|
|
czy w Stalówce nie prywatnych pracodawców z autorytetem, takich co załuguja na szacunek?
czyżby chęć zysku była jedynym motorem działań lokalnych prywatnych przedsiębiorców? krzyki, poniżanie, wyzysk, zamordyzm to jedyne atuty? może jednak znajdą się dobre przykłady?!? |
|
|
~~pawek | |
|
|
witam ja w sumie nie narzekam na moja prace a pracuje u prywatnego przedsiebiorcy, moj szef moge przyznac jest wporzadku i nie tylko ja tak twierdze w sumie to w tamtym roku mialem az 5 pracodawców ale niestety za prace tez trzeba miec pieniadze a za najnizsza krajowa to nie za bardzo idzie wyzyc. W krakowie jak pracowalem na lotnisku balice jako parkingowy to dostawalem 1200 zl takze ja jestem zadowolony z mojego pracodawcy.
|
|
|
~~nnn | |
|
|
do pawek
to powiedz nam jak on się nazywa, albo firma i jak wyglądu tu praca i zarobki |
|
|
~~domino | |
|
|
a może pracodawców nie stać na większe pensje dla pracowników bo sam ma wielkie koszty utrzymania firmy i pracowników! dlaczego nikt z was nie widzi, że pracownik wychodzi z założenia: DUŻO ZAROBIĆ ALE CZASAMI SIE NIE OROBIĆ! Nie rozumie, jednej rzeczy, wszyscy wymagają nie dając nic od siebie - ale najłatwiej krytykować wszystkich wokoło, pozdrawiam
|
|
|
~~ljklj | |
|
|
Prywatny pracodawca, ktory nie jest zorientowany na zysk nie ma szansy na rynku. W przypadku zakladow panstwowych mozna liczyc na jakies dotacje albo wsparcie od strony tworcow prawa, ale w przypadku wolnego rynku jezeli ktos kaleczy poprostu wypada i musi zaczynac od poczatku.
|
|
|
~~pawek | |
|
|
to powiedz nam jak on się nazywa, albo firma i jak wyglądu tu praca i zarobki[/cytat]
hehe danych mojego szefa nie podam bo to jest zabronione ani nazwy firmy bo tez nie chce robic reklamy a praca wyglada nastepujaco praca od poniedzialek - piatek od 8 do 16 w soboty od 8 do 13 czasami troszke dluzej bo klienci sa wiec trzeba jestem sam na sklepie bo szef ma inne sprawy do zalatwienia, natomiast co do samej pracy to trzeba towar przyjac zrobic zamowienia poukladac ogolnie normalna praca a co do zarobkow to sa one wporzadku oczywiscie trzeba tez miec pojecie co sie sprzedaje i umiec doradzic klientowi bo niekiedy tak jest ze i jednego i drugiego sie nie potrafi a zarobic sie chce |
|
|
~~nnn | |
|
|
czy oprócz firmy w której pracuje pawek nie ma innej do pochwalenia,
a swoją drogą niejedna firma prywatna w Stalówce korzysta z publicznych pieniędzy /np PEFRON/ i jak tam jest? |
|
|
~~Stalówek | |
|
|
nie bee reklamował nazwy firmy ale ja nie narzekam.zależy jaka przyjmiemy pensje i za co sie ja dostaje.moja praca fizyczna na magazynie,1 zmiana,półtora roku srednia około 1900-2000 na rekę.soboty sporadycznie pracujące.firma prywatna to chyb nie jest zle.wczesniej przez 4 lata na magazynie w innej firmie(koncernie notowanym w pierwszej 20 na gieldzie!)na stanowisku brygadzisty,3 zmiany n tygodniu,sobota co druga pracujaca i srednia z tych 4 lat mialem gorsza niz w obecnej firmie.jak komus nie pasuje,nie bedzie pracowal.droga wolna,Warszawka czeka.w budowlance i remontowkach full roboty.jak sie czlowiek ustawi 500 dniowka.u kogos np. u pana Klozinskiego zalezy od ''umiejetnosci''.trybliwy gosc 20 na reke napewno dostanie.ja jestem minimalista hehhe.po prostu nie chce sie ruszac z domu.teraz jest rodzina.za kawalera to jeszcze ale teraz swiety spokój,luzik,zadnej pogoni za kasa.nie ma ze cos kosztem czegos.sa rzeczy wazne i wazniejsze a rodzine zawsze postawie na pierwszym miejscu.
|
|
|
~~olgaaaa | |
|
|
ja pracowałam u p.Drewicza na K.E.N-3 umowy o prace w ciągu 6 miesiecy,zarobki 650 zł za m-c i na koniec brak świadectwa pracy!!!!kolezanka w 3 m-cu ciązy zwolniona bo nie chciała podnosic ciężkich pudeł z towarem!!!!ten pan ma też na hali swoją budkę i hurtownie obok halmaru!!!polecam szczególnie jak chcesz być nikim!!!!!!
|
|
|
~~pracownik | |
|
|
mimo wszystko czekamy na informacje o prywatnych pracodawcach, którzy są OK
|
|
|
~~domino | |
|
|
CYTAT czy oprócz firmy w której pracuje pawek nie ma innej do pochwalenia, a swoją drogą niejedna firma prywatna w Stalówce korzysta z publicznych pieniędzy /np PEFRON/ i jak tam jest? i co z tego, że korzysta z publicznych pieniędzy? (z PEFRONU - może 0,1% pracodawców) znowy wszyscy wyliczają komuś a siebie nie widzą? żałosne!!! otwierajcie pokrzywdzeni pracownicy swoje firmy i walczcie o tytuł stalowowolskiego pracodawce roku życze powodzenia |
|
|
~~malinka | |
|
|
CYTAT czy oprócz firmy w której pracuje pawek nie ma innej do pochwalenia, a swoją drogą niejedna firma prywatna w Stalówce korzysta z publicznych pieniędzy /np PEFRON/ i jak tam jest? PFRON - Państwowy Fundusz Rehabilitacji...to tak na marginesie |
|
|
~~pracownik | |
|
|
CYTAT Prywatny pracodawca, ktory nie jest zorientowany na zysk nie ma szansy na rynku. W przypadku zakladow panstwowych mozna liczyc na jakies dotacje albo wsparcie od strony tworcow prawa, ale w przypadku wolnego rynku jezeli ktos kaleczy poprostu wypada i musi zaczynac od poczatku. Nikt nikomu niczego nie wypomina, ale jak widać z ww wypowiedzi, niektórzy prywatni pracodawcy sadzą,że tylko państwowe zakłady korzystają z publicznych pieniędzy, a to nieprawda. |
|
|
|
|
|
zeby dobry byl pracodawca to pracownik tez musi byc dobry, wszystko dziala w dwie strony
|
|
~~domino | |
|
|
co wy zaczynacie chrzanic na temat, ze pracodawcy koszrystaja z panstwowych pieniedzy? i co z tego ze moze niktorzy korzystaja? zdajcie sobie sprawe ze tylko niewielka czesc pracodawcow moze skorzystac z dofinansowac od panstwa! nie czepiajcie sie ze pracodawcy z czegos korzystaja i zacznijmy moze inny watek, a mianowicie: wezmy sie do uczciwej i rzetelnej pracy u naszych szefow, a jak oni dzieki nam wiecej zarobia to i my zarobimy wiecej!
|
|
|