NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »
Czasopisma chemiczne ,
ff
Wysłany: 20 Lut 2013r. 22:32  
Witam serdecznie. Zakładam ten temat aby zapytać czy ktoś w Stalowej lub okolicach nie ma na "zbyciu" zalegających czasopism chemicznych? Ewentualnie jakies rady czy w naszym miescie mozna znaleźć jakis porzadny kiosk ktory sprowadza tego typu czasopisma? Wiem, ze mogę zamowic przez internet ale najpierw interesuje mnie "obczajenie" jak dokladnie wyglada dane czasopismo ponieważ taki jeden numer to koszt kilkudziesięciu zlotychumiech

Dodam tylko ze moga byc w jezyku ang;)

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Lut 2013r. 22:32  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 20 Lut 2013r. 23:32  
Może zaglądnij do empika lub spytaj w którejś księgarnicool girl

" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... "
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2013r. 10:34  
Tematyka ogólna czy interesuje Cię coś konkretnego?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2013r. 19:37  
Ogolna;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2013r. 21:53  
jesli do pracy mgr to pędz do biblioteki!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Lut 2013r. 22:15  
CYTAT
jesli do pracy mgr to pędz do biblioteki!

No to zablysnelas ze az mnie scielo z nog i kolor mojego nadmanganianu z koloru fioletowego zrobił się beżowy... Wyobraz sobie ze poszukuje ich aby poszerzac swoja wiedze i zainteresowania. W biliotece owszem są i to najnowsze numery ale chciałbym mieć kilka takich pozychji w domu do poczytania do poduszki aby moc kiedys do nich siegac. Wiec biblioteka to nie wszytko...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 22 Lut 2013r. 16:35  
goga24 dobrze Ci odpwiedział/a, idź do biblioteki i se najpierw zrób to co chciałeś/łaś czyli obczaj i pomacaj a potem podejmiesz decyzję co Ci się podobało a co nie. Od razu koloru zmieniać nie trzeba

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lut 2013r. 12:46  
CYTAT
ale chciałbym mieć kilka takich pozychji w domu do poczytania do poduszki aby moc kiedys do nich siegac

Wymyślono już coś takiego jak... ksero. Słyszałeś o tym wynalazku?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lut 2013r. 13:11  
Z calym szacunkiem ale wiekszych debilizmow jak tu nie czytałem.
Biblioteka- jest bylem i intyeresuje mnie najbardziej pozycja "chemia w szkole" dlatego zakladam temat aby zapytac czy ktos ma COKOLWIEK. Co do ksero wybacz ale dla mnie ksiazki kserowane sa bez wartosci. Wiec juz dziekuje za wszystkie rady bo kazda kolejna jest coraz glupsza. Nie dziwi mnie to. Czego sie mozna bylo spodziewac? Piszcie dalej o kebabach w tej kwestii wiece wszystko na kazdy inny powazny temat nie uzyska sie tu odpowiedzi.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lut 2013r. 13:22  
A czy ty sam wiesz czego chcesz?
Biblioteka - nie
Internet - nie
Ksero - bez wartości.

Sam sobie napi8sz książkę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lut 2013r. 16:32  
Ja też nie lubię kserowanych rzeczy, wole w pierwotnej postaci. Takie czasopisma nie są tanie, więc kolega/koleżanka pyta po prostu czy nie ma ktoś na zbyciu. Czy to tak ciężko zrozumieć? Poza tym tego nie czyta się tak jak "Show" czy inne "Party", zostawia się dla siebie, żeby kiedyś do tego wrócić i przypomnieć pewne informacje, więc biblioteka odpada.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lut 2013r. 20:46  
CYTAT
Ja też nie lubię kserowanych rzeczy, wole w pierwotnej postaci

Każdy woli - to normalne.
Z toku dyskusji wynika, że nadmanganianowi chodzi o WIEDZĘ i TREŚĆ a nie o formę.
Ale widać się mylę - jemu chodzi o estetykę.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Lut 2013r. 22:16  
Dokladnie chodzi mi o to co napisala ninja. Nie wypozyczam ksiazek z biblioteki tylko kupuję uzywki na allegro, tak samo jest z czasopismami. Czasopismo orbital nie zawiera chemicznych tekstow tylko sprawozdania ze zjazdow PTChemu, czasopismo Chemik ma zbyt wiele tekstów zakrawających o rozprawy doktorskie więc wydawanie kilkudziesieciu zlotych na nie jest w moim przypadku zbedne (wiec np. jak ktos ma niepotrzebne i ma wyrzucic chetnie przyjme za czekolade lub kawe bo jeden na kilka tekstów będzie mnie interesował). Najbardziej zalezy mi na czasopismie "chemia w szkole" i juz mam zamowioną prenumerate roczą. Stad moje pytanie czy ktos ma na zbyciu inne czasopisma chemiczne bo wiem ze w kazdym znajdzie sie cos interesujacego. Niestety nie kazdy to rozumie...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 24 Lut 2013r. 10:00  
w empiku...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Lut 2013r. 18:55  
A czy w empiku dostane "chemię w szkole"? Kupno oddzielnych 6 numerow wynosi tyle samo co prenumerata wiec wolalbym sie zaopatrywac oddzielnie. Nie ma mnie aktualnie w miescie jakby ktos mi udzielil takiego info bede wdziieczny;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2013r. 14:04  
W emipku możesz zawsze zamówić przez ich stronę internetową, wskazać, w którym sklepie chcesz odebrać, następnie dostaniesz informację, że dana pozycja jest do odbioru. Niestety jeżeli chodzi o czasopisma nie mogę pomóc, w liceum nie korzystałam, a na studiach wypożyczałam w bibliotece.

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szkoła i studia »