|
|
|
witam mam pytanie odnosnie działu mechanicznej obróbki w uniwhhels bo dzwonili do mnie dzis na rozmowe na poniedziałek czy ktos tam robił i moze wyraźić swoje opinie na ten temat??
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
znając życie i dział LAGA LAGA LAGA za 1400 zł
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Praca jak praca, lekka nie jest ale idzie się przyzwyczaić. Pewnie na początku postawią Cie z jakimś innym pracownikiem który pokaże Ci co i jak. Jeszcze zależy czy będziesz robił na OMie czy też na polerowaniu. Polerowanie, dwie maszyny cnc, spokojna robota, ale trzeba się nauczyć wyłapywać nawet nie wielkie wady w polerze. Co do właściwej obróbki mechanicznej, to zaczniesz pewnie od tzw, połówek, bądź chironów, jedno toczy drugie wierci. Praca prosta, ale nie lekka, trochę tych felg przez zmianę się przewija przez ręce.
Co do kasy to nie wiem jak jest obecnie, ale przypomnę że od stycznia płaca minimalna to 1600zł. Po okresie próbnym dochodzą premię 2x15% (liczone od podstawy) + ilościowa/jakościowa (max po 300zł/brutto). Btw, teraz i tak pracujemy na 7/10 etatu |
|
|
|
|
CYTAT witam mam pytanie odnosnie działu mechanicznej obróbki w uniwhhels bo dzwonili do mnie dzis na rozmowe na poniedziałek czy ktos tam robił i moze wyraźić swoje opinie na ten temat?? Zarobki nie są adekwatne do pracy i warunków. Co się nawdychasz to Twoje, 4 brygadowy system więc wiele wyrzeczeń. |
|
|
|
|
CYTAT Zarobki nie są adekwatne do pracy i warunków. Co się nawdychasz to Twoje, 4 brygadowy system więc wiele wyrzeczeń. Czego się niby nawdycha wiór? Czy własnych bździn? Zarobki są adekwatne do sytuacji w tym kraju! Sumując urlop, dwd, plus opieka na czterobrygadówce wychodzi ok 56 dni dodatkowego wolnego w roku, nie licząc dni wolnych wynikających z grafiku. Wiele więcej niż w pracy od pn do pt. Jak ktoś nie musi co weekend imprezować to czterobrygadówkę można polubić. |
|
|
|
|
maruda, ty to chyba masz problemy z gastryką skoro produkujesz tyle "bździn" że czujesz je na okrągło.. powinieneś mieć dodatek z racji pracy w szkodliwych warunkach
:) |
|
|
|
|
Ciekaw jestem jak Marudzie wyszło więcej dni wolnego w cztero-brygadówce, bo dwd jest po to żeby więcej godzin nie wyszło niż kodeks pracy przewiduje a nie jest to żaden przywilej.
|
|
|
|
|
Rozumiem, że założyciel tematu szuka opinnii. Ale ocenę czy płaca jest adekwatna czy nie - możecie zostawić dla siebie.
Jednemu pasuje - jest zadowolony. Innemy nie - i tam nie pracuje. Po co ujadać ? Przymusu pracy nie ma. STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT Czego się niby nawdycha wiór? Czy własnych bździn? Zarobki są adekwatne do sytuacji w tym kraju! Sumując urlop, dwd, plus opieka na czterobrygadówce wychodzi ok 56 dni dodatkowego wolnego w roku, nie licząc dni wolnych wynikających z grafiku. Wiele więcej niż w pracy od pn do pt. Jak ktoś nie musi co weekend imprezować to czterobrygadówkę można polubić. Nie wiem jak jest teraz ale wcześniej zapachy lakieru, zużytego chłodziwa itp. wisiały nad częścią obróbki a jak udajesz,że nie czuć tego to Twój problem. Dwd to jedno ale między zmianami masz tylko 48 godzin wolnego ( pisanie,że po 1 i 2 zmianie masz - jeden dzień wolnego a po 3 - dwa dni wolnego to jak by nie było zawsze jest 48 godzin.) System 4 brygadowy to roztrojenie organizmu - jak jest się młodym to wszystko ok. ale organizm musi kiedyś odreagować. Więc tu nie tylko chodzi o wyrzeczenia ale o zdrowie. Sytuacja w tym kraju i wielu zakładach jest trudna ale inne zakłady proponują albo lepsze zarobki albo lżejszą prace. Syrena w opinii trzeba uwzględnić wszystko - zarobki też. I nie nazywam tego ujadaniem. |
|
|
|
|
JEST TAM TYLKO 4 BRYGADÓWKA??
|
|
|
|
|
CYTAT Nie wiem jak jest teraz ale wcześniej zapachy lakieru, zużytego chłodziwa itp. wisiały nad częścią obróbki a jak udajesz,że nie czuć tego to Twój problem. Dalej jest ta zawiesina CYTAT JEST TAM TYLKO 4 BRYGADÓWKA?? Na OM - tylko czterobrygadówka. |
|
|
|
|
a czy na obróbce cieplnej jest lepiej??
|
|
|
|
|
CYTAT a czy na obróbce cieplnej jest lepiej?? Nigdzie nie jest lepiej, wszedzie sie cos w powietrzu unosi, i wszedzie trzeba pracowac mniej lub bardziej ciezko. Nie przychodzi mi do glowy stanowisko pracy fizycznej w ktorym nic szkodliwego sie w powietrzu nie unosi. Zawsze znajdzie sie jakas obrabiarka, spawarka, lub inne urzadzenie z ktorego cos sie unosi w powietrze. ... chyba ze odsniezanie antarktydy |
|
|
|
|
Nigdzie nie jest lepiej, wszedzie sie cos w powietrzu unosi, i wszedzie trzeba pracowac mniej lub bardziej ciezko. Nie przychodzi mi do glowy stanowisko pracy fizycznej w ktorym nic szkodliwego sie w powietrzu nie unosi. Zawsze znajdzie sie jakas obrabiarka, spawarka, lub inne urzadzenie z ktorego cos sie unosi w powietrze.
... chyba ze odsniezanie antarktydy Przez takich jak Ty bedziemy tyrali jak w kołchozie. Zero szacunku do Ciebie i przez takich jak Ty bedziemy tyrali do konca zycia za marne grosze. |
|