|
|
|
Dlaczego tak ciężko znaleźć dobrą pracę w Stalowej woli i okolicach, mam na myśli dobry zarobek, znośny szef i normalną umowę( nie śmieciową)? Czy rzeczywiście zgadzacie się z poglądem że żyjemy i mieszkamy w nagorszej częsci polski pod względem w/w atutów dobrej pracy? W ogłoszeniach znalazłem całkiem niedawno taki oto zakres obowiązków hehehe... ciekawe ile płacą za godzinę 4-5 zł? Czy cofamy się pod względem cywilizacyjnym należąc do EU, czy mnie się tak wydaje...
Zakres obowiązków: Organizacja dostaw i zabezpieczanie towarów przed uszkodzeniem i zniszczeniem Zabezpieczanie w odpowiedniej ilości opakowań i dodatków do wysyłki Zarządzanie powierzchnią magazynową i rozmieszczeniem towarów do wysyłki Ustalanie harmonogramu spedycji przesyłek Wysyłanie ulotek, folderów, katalogów itp., zachęcających potencjalnych i stałych nabywców do dalszej współpracy Prowadzenie banku informacji o odbiorcach oraz aktualizowanie posiadanych informacji Prowadzenie ewidencji zamówień, wysyłek, opakowań Pakowanie zamówionego produktu i przygotowywanie go do wysyłki Sporządzanie i ewidencja rachunków za przesłane towary Współpraca ze spedytorami w zakresie odbioru towarów Cykliczne badanie rynku usług transportowych w zakresie poziomu cen i warunków transportu Nadzór nad realizacją harmonogramu i jakości spedycji towaru w sprzedaży internetowej i wysyłkowej Kompletowanie zamówień i sprawdzanie przygotowanej przesyłki pod względem zgodności z zamówieniem Kontrola otrzymanych zamówień nabywcy w odniesieniu do technicznych możliwości jego realizacji (termin, zapasy) Weryfikowanie zasadności reklamacji odbiorców związanych z dostawą towaru. Współpraca z dostawcami i spedytorami zewnętrznymi Nadzorowanie terminowości i jakości wykonania zadań zleconych podwykonawcom. Wymagania: Samodzielność Zdolność analitycznego myślenia Dyspozycyjność (W sezonie zdarzają się soboty) Biegła obsługa komputera Zalety dodatkowe: Biegła znajomość programu Excel 2010 lub 2013 Doświadczenie w sprzedaży internetowej Orzeczenie o niepełnosprawności Prawo jazdy kat. B Informacje dodatkowe: Okres próbny 3 miesiące [umowa zlecenie], po okresie próbnym umowa na cały etat. Praca od poniedziałku do piątku na dwie zmiany. 8-16 i 10-18. Przy większym ruchu soboty. |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Chyba ktoś handluje na allegro i potrzebuje murzyna do odwalania czarnej roboty
|
|
|
|
|
I dlatego krytykujących tzw. najniższą krajową- nie rozumiem, bo należy ucywilizować naze płace, rozumiem że przez to jest "szara strefa" , ale na litość Boga jak nisko trzeba upaść, czy być zdesperowanym by robić np. za 5 czy 6 zł/h? Może ktoś napisze o swoich rozmowach kwalifikacyjnych, czy przygody z szukaniem pracy które doprowadziły go do łez, przy oferowanej stawce?
|
|
|
|
|
CYTAT ale na litość Boga jak nisko trzeba upaść, czy być zdesperowanym by robić np. za 5 czy 6 zł/h? Może ktoś napisze o swoich rozmowach kwalifikacyjnych, czy przygody z szukaniem pracy które doprowadziły go do łez, przy oferowanej stawce? Więc pytasz jak nisko trzeba upaść czy być zdesperowanym aby pracować za 5 czy 6 zł na godz ? Wystarczy,że nie będziesz mieć innej możliwości i rachunki do zapłacenia - tyle wystarczy. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT ale na litość Boga jak nisko trzeba upaść, czy być zdesperowanym by robić np. za 5 czy 6 zł/h? Może ktoś napisze o swoich rozmowach kwalifikacyjnych, czy przygody z szukaniem pracy które doprowadziły go do łez, przy oferowanej stawce? Więc pytasz jak nisko trzeba upaść czy być zdesperowanym aby pracować za 5 czy 6 zł na godz ? Wystarczy,że nie będziesz mieć innej możliwości i rachunki do zapłacenia - tyle wystarczy. Ty Dalibor...za 2 zł też byś poszedł/poszła? Bo wydaje mi sie że dzięki takim ludzikom, płace są jakie są!!!! |
|
|
|
|
Jak pracowałem we Francji to minimalna płaca wynosiła 1400 euro brutto, myślę że w naszym kraju też tak niedługo będzie skoro unia europejska wymusza na nas różne zobowiązania, normy i ustawy.
|
|
|
|
|
CYTAT Ty Dalibor...za 2 zł też byś poszedł/poszła? Bo wydaje mi sie że dzięki takim ludzikom, płace są jakie są!!!! Wydaje Ci się tak bo w chwili braku gotówki rodzice zapełnią lodówkę. Ja kiedyś poszedłem pracować za 7 złotych bo chciałem zdobyć doświadczenie, później zmieniłem prace i zaczynałem od 10 zł - bo już miałem potrzebne doświadczenie....a mogłem marudzić,że 7 zł to wyzysk. Niestety lekko nie jest. |
|
|
|
|
CYTAT Jak pracowałem we Francji to minimalna płaca wynosiła 1400 euro brutto, myślę że w naszym kraju też tak niedługo będzie skoro unia europejska wymusza na nas różne zobowiązania, normy i ustawy. Myślę że tak będzie , ale za jakieś 5 lat. Dziwne jest to że większość bogaczy się bogaci, a biedni biednieją, nie ma klasy sredniej, to jest przytłaczające. Albo zarabiasz kilka dobrych tysiecy, albo najniższą krajową... taka jest polska rzeczywistosć!!! |
|
|
|
|
Pracy nie ma i na razie nie będzie. Nie jest winna za niska płaca minimalna ani chamscy pracodawcy (których nie brakuje niestety) ale wszystkiemu jest winien rząd, rządzący. A także pośrednio UE (w przyszłości bardziej wpłynie na kryzys w Polsce) no i ten system
- Wysokie podatki - ZUS to zabija pracodawców. A ich wkur.... przekłada się na pracowników. koszt pracownika to nie nędzna wypłatka w wysokości 1000 zł tylko drugie tyle. Do tego prowadzenie firmy i inne podatki. Więc nie jest dla mnie dziwne, że zatrudnia się teraz niepełnosprawnych ochroniarzy i pracowników. Ludzie szukają oszczędności gdzie się da. To jest ściana nie do przebicia. Większość z was młodych musi jeszcze wiele poczytać aby dostrzec "REALNE" problemy i przyczyny tej sytuacji. Ja to przerabiałem kiedyś a teraz wiem, że winny jest ten SYSTEM a ostatnio bardziej dokucza panująca władza. Tak wybieracie przy urnach, jak stado baranów. To tak was traktują jak barany. i wyjecie jak te barany : Z wysokich podatków utrzymujemy urzędników, państwowe posadki itp. Ale to się też skończy... Bo kryzys uderzy i w nich. Nie będzie już skąd doić kasy bo wszelka przedsiębiorczość zamrze śmiercią naturalną. więc i oni stracą posadki, kasę itd. Bo skąd brać pieniądze?? z nieba nie spadną dla nauczycieli czy pielęgniarek i lekarzy. Dopiero potem będzie lepiej. Ale najpierw czeka nas poważny kryzys. CO do problemu pracodawców to sytuacja stwarza warunki do takich sytuacji niestety. Tzn to nie zwalnia od tego, aby ktoś miał odrobin kultury. znam wielu pracodawców dbających o pracowników ale niestety to jest mniejszość w Stw. A jak wzrośnie panowie płaca minimalna do 1500 euro to żegnajcie miejsca pracy. POCZYTAJCIE jakie są skutki płacy minimalnej. Gdyby to było takie fajne i pożyteczne to już dawno dawali by płacę minimalną na poziomie 1000000 zł |
|
|
|
|
Mysle ,ze nawiekszym powodem panowania sporego bezrobocia i niskich plac na Podkarpaciu jest to ;
-wlasnie w tym okresie osoby z wyzy demograficznego wlasnie koncza szkoly -panswo naloklada coraz to wieksze podatki na legalnie pracujacych wiec koszty pracownika sa spore. -umowy smieciowe-wiekszosc mlodych osob niewezmie kredytu na dom,auto itp bo niewiedza co bedzie jutro - konsumpcja sie zatrzymuje Mysle ze juz zaniedlugo w ciagu 5 lat pracodawcy beda ze swieczka szukac pracownikow bo dojdzie niz demograficzny ,a wiekszosc mlodych co teraz emigruje niechce wracac (w 2011 do UK wyjechalo 550 tys. mlodych ludzi ). |
|
|
|
|
praca jest tylko trzeba mieć co w CV wpisać by ją znależć!
|
|
|
|
|
CYTAT praca jest tylko trzeba mieć co w CV wpisać by ją znależć! Brednie i bzdury piszesz! |
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT Brednie i bzdury piszesz! Czyżby? W HSW SA od ręki przyjmują operatorów CNC (maszyn sterowanych numerycznie). Średnia płaca w HSW to ok. 3,5 tys zł brutto - oczywiście na początku tyle nie dostaniesz, ale jak pokażesz co potrafisz, to możesz mieć całkiem niezłą stawkę. Układ zbiorowy gwarantuje, że najniższa płaca wynosi 120% najniższej krajowej czyli 1920 zł - tyle zarabia robotnik niewykwalifikowany. |
|
|
|
|
A to dobre. Ta średnia, to wyliczona jest ze wszystkich wypłat jak rozumiem, a więc również zarządu i wszelakiego rodzaju kierownictwa tam pracującego, tak na marginesie znacznie liczniejszego, niż grupa ludzi faktycznie pracujących... Niezła hipokryzja Panie
|
|
|
|
|
Średnia w zakładzie dotyczy wszystkich zarabiających. Czy Ty FP12 wiesz jak liczy się średnią arytmetyczną? Czy należy ci to wytłumaczyć?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Mozesz mnie nauczyć, nie jestem tak światła osobą jak Ty . A na poważnie, jest takie cos, jak pytanie retoryczne. Jak domniemam, jesteś w stanie wydedukowac forumowy specu, jaka jest jego idea. . .
|
|
|
|
|
@FP12
CYTAT Ta średnia, to wyliczona jest ze wszystkich wypłat jak rozumiem, a więc również zarządu i wszelakiego rodzaju kierownictwa tam pracującego, tak na marginesie znacznie liczniejszego, niż grupa ludzi faktycznie pracujących... Niezła hipokryzja Panie 1) Średnia jest liczona bez członków zarządu, natomiast wlicza się wszystkie wypłaty, nagrody roczne itp. wszystkich pozostałych pracowników - od sprzątaczki po kierowników, a następnie dzieli przez liczbę pracowników (dokładniej: przez liczbę pełnych etatów). Proste? 2) Liczba kierownictwa w HSW jest większa od liczby pracowników? W sobotę na rynku od jednej paniusi usłyszałaś? 3) Na czym polega ta hipokryzja? Oświeć mnie łaskawie. |
|
|
|
|
srednie arytmetyczne wychodza zazwyczaj pod tego kto sponsoruje dane liczenie, czy wy niemadrzy jestescie?
statystczny polak zarabia ok. 3500 brutto i co bieda jest? a wiekszosc naokolo nawet w 3 miesiace tego nie zarobi... to tak jak statystycznie w kawale co drugi malzonek zdradza, wiec wychodzi na to ze jak nie ty to robi to twoja zona non serviam |
|
|
|
|
@sammael
CYTAT srednie arytmetyczne wychodza zazwyczaj pod tego kto sponsoruje dane liczenie Chyba wagarowałeś na lekcjach matematyki. Naprawdę sądzisz, że można sobie zamówić wynik 2+2= ? Co to za szkoła była? CYTAT statystczny polak zarabia ok. 3500 brutto i co bieda jest? a wiekszosc naokolo nawet w 3 miesiace tego nie zarobi... Nie wiem w jakim obracasz się towarzystwie, ale 3500 zł brutto na 3 miesiące to jest 14 tys. zł brutto rocznie. Nawet robotnik niewykwalifikowany z najniższą krajową wyciąga na pełnym etacie 19 200 zł rocznie (w 2012 roku 18 tys. zł). |
|
|
|
|
hans najprawdopodobniej to ty masz problem z czytaniem ze zrozumieniem, ale to nawet korepetycje w takim przypadku nie pomagaja,
srednie wychodza w zaleznosci od tego gdzie i wsrod kogo ja liczysz, po 1 po drugie - sredniej nie liczy sie 2+2= i chyba nie tylko ja mam preoblemy z matematyka po trzecie - robotnik tyle zarabia? a ile zarabiaja ludzie pracujacy w marketach, malych sklepach, budkach z lodami, nianie, pracujacy na 1/2 etatu, na cwierc etatu, ze o calym nizu w szarej strefie nie wspomne... masz o tym pojecie? czy tylko czytasz o srednich tu i tam... non serviam |
|
|
|
|
Znakomite były to czasy kiedy Solidarność z pieśniami na ustach, po ulicach miast , w tym i naszego, obalała uprzedni "be" system. Ówczesny lud zmanipulowany przez ówczesną śmietankę Solidarności, był przekonany że każdemu z nich święci się wielki dobrobyt, jaki to nastanie,z chwilą wygrania tej wojny. Żaden z członków tego ludu ani przez moment nie pomyślał że ta śmietanka po wygraniu tej wojny będzie tenże lud miała daleko w du.ie. Zadowolona bowiem ze swojego sukcesu który to zagwarantował jej władzę, stołki,sukcesy - wyznawała już ideę że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
I stało się to co stać się musiało - taki to bowiem charakter polskiego narodu.Najwięksi spryciarze z tej śmietanki sprzedawali ile mogli majątek narodowy za bezcen, kradli ile się dało, ani przez chwilę nie przejmowali się ludem który to zdecydowanie pomógł im dojść do władzy i stołków różnego kalibru. Jedni nakradli mniej, inni więcej, zaczęły się więc wewnętrzne wojny i rozłamy na tzw. pożal się Boże prawicy. No i jest jak jest. |
|
|
|
|
Stah,święta racja,wystarczy popatrzeć na spasione i zadowolone gęby Szostaka czy Rychlaka.A Ty Hans ze średnią nie wyjeżdżaj.Mnie interesuje ile ja mam pieniędzy na koncie albo w portfelu a nie potrzebuje żeby ktoś mącił.Nie te czasy co w hucie można było zarobić,nie siej fermentu bo niektórzy gotowi pomyśleć o nie wiaxomo jakich pieniądzach.
|
|
|
|
|
CYTAT Dlaczego tak ciężko znaleźć dobrą pracę w Stalowej woli i okolicach, mam na myśli dobry zarobek, znośny szef A może odwrócić. Dlaczego tak trudno znaleźć dobrych pracowników ? Dlaczego tak wiele osób prezentuje sobą tak niewiele ? A może kolega założy firmę i innym da tą "dobrę pracę" ? Tak chyba by było najlepiej i najprościej. Dasz pracownikom tak z 5 tys na rękę. pracować będą 3-4h dziennie, ocywiście w godzinach w jakich sami będą chcieli. W czasie tych 3-4h przerwa na obiadek. Praca biurowa, klymatyzowane pomieszczenia A jak będzie kryzys, to powiesz, że nie zwolnisz, z włąsnej kieszeni będziesz każdego min. rok utrzymywać Widzisz jakie to proste ? STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT A może odwrócić. Dlaczego tak trudno znaleźć dobrych pracowników ? Dlaczego tak wiele osób prezentuje sobą tak niewiele ? A może kolega założy firmę i innym da tą \"dobrę pracę\" ? Tak chyba by było najlepiej i najprościej. Dasz pracownikom tak z 5 tys na rękę. pracować będą 3-4h dziennie, ocywiście w godzinach w jakich sami będą chcieli. W czasie tych 3-4h przerwa na obiadek. Praca biurowa, klymatyzowane pomieszczenia A jak będzie kryzys, to powiesz, że nie zwolnisz, z włąsnej kieszeni będziesz każdego min. rok utrzymywać Widzisz jakie to proste ? Bzdury prawicie obywatelu. Dlaczego młodzi składają setki podań na jedno miesce do zagranicznych korporacji gdzie pracuje się 12-14 godzin dziennie? Bo wiedzą, że dostaną normalne pieniądze i nawet ludzie bez doświadczenia zostaną tak wyszkoleni w ciągu kilku tygodni wiedzą dobrze co mają robić. Co na to Polski pracodawca? Szuka kogoś z wszystkimi kursami i umiejętnościami najlepiej za darmo, na staż. Polscy biznesmeni nie wiedzą co znaczy inwestować w pracownika. Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Nooo, wię niech kolega założy firmę (korporację) i innym da tą "dobrę pracę" ? Tak chyba by było najlepiej i najprościej.
A może razem spółkę załozycie Może być taka, co pracuje się i 20h. Bez róźnicy. Obyście byli sami zadowoleni. STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|