|
|
|
@Dalibor
No przywożono ich by ich wykorzystać do swoich celów... Na siłe byli zaprzęgani do roboty. Tylko nie rozumiem co to ma do rzeczy ? Porównujesz handel ludzmi do kapitalizmu ? Przeciez w kapitaliźmie nikt nikogo na siłe nie zmusza do pracy chcesz to pracujesz nie to nie, źle ci w jednej pracy idziesz do drugiej... W czym rzecz ? @Dalibor: "Może prace na rynku traktuje się jako towar ( chyba teoretycznie) ale dla mnie praca nie jest towarem tylko usługą" Dokładnie ;) Jeśli chcemy być szczegółowi i czepiać się definicji to masz racje ;) Ale przeciez my tu nie o definicjach tylko o tym ze praca nie powinna być w zadnym stopniu faworyzowana na rynku tylko wyceniana jak KAZDY inny towar ;) Przeciez o tym mowimy ;) I tak ;) Praca jest jak kazdy inny towar ;) Idziesz do fryzjera obciąć włosy... Pan fryzjer wykonuje usługe i strzyże. Ty płacisz te 40 zł. Nastepnie po drodze wstępujesz na kawe i płacisz za nią. I co ? za strzyzenie jak i za kawe zapłaciłeś tak samo jak za poprostu TOWAR. Widzisz gdzieś różnice ? bo ja nie ;) Tak samo pan w kawiarni jak i pan fryzjer wycenili swój towar (czy w przypadku fryzjera usluge jak wolisz ;) ) i go sprzedali ;) @Dalibor: "Towar kupujesz, sprzedajesz a jak pracuje we własnym ogródku i się z niego utrzymuje to co ?" No jak co ? masz z tego jedzenie ;) to mało ? Dałeś swoją pracę i coś uzyskałeś ;) Tak samo jak w sklepie dajesz sprzedawcy pieniądze i coś uzyskujesz ;) "towar" za towar @Dalibor: "no bo darmowy towar na rynku chyba nie istnieje a charytatywnie to nie można robić całe życie" Polecam przypomnieć sobie (albo wogole zapoznac sie z nim) pojęcie "ceny" Bo za dużą bzdure walnąłeś bym mógł ci dalej tu tłumaczyć ;) @Dalibor: "Praca jest pracą - świadczę usługi komuś albo sobie. " No dokładnie ;) Ale jak mowilem my tu nie dyskutujemy o pojęciach tylko o WYCENIE pracy ;) A ty chcesz jakoś faworyzować prace... A tak z ciekawości spytam... Czy jesli na stanowisku pracy postawimy zamiast czlowieka robota... to czy zgodnie z twoimi poglądami praca robota też ma byc faworyzowana ? Czy odnosi się to TYLKO do czlowieka ? |
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Hans napisalem wczesniej ilu jest pracodawcow na rynku stalowowolskim a ilu znasz ty?? Powiedzmy znasz 30 pracodawcow oni zatrudniaja + - 350 pracownikow i teraz skad wiesz czy 1/3 nie miala podwyzki ?? Tylko mi nie pisz czasem ze ktos ma zle bo malo zarabia i inne bzdety widziales kwitek z wyplaty czy jak??
Jesli chodzi o PUP to w tej chwili widze: 53 oferty w Stalowej Woli, 9875 ofert w Polsce, 95 ofert na terenie UE wiec jak widzisz pracy jest tylko trzeba chciec (nie wspominam o pracodawcach co sie nie oglaszaja w PUPie ) Moze i jestem wyksztalconym glupkiem. Co do kwalifikacji to kiedys juz na forum pisalem ze jak sie pracuje to trzeba inwestowac w siebie z regoly ludzie nie inwestuja w siebie i wychodzi tak jak piszesz. W dzisiejszych czasach malo kiedy trafia sie praca do emerytury wiec ludzie sa sami sobie winni ze nie inwestuja w siebie. I teraz ty sobie wyobraz kto jest winny tej sytuacji 40-letniej kobiety. Andrzejek powiele Magness o alkocholikach tez bym chcial miec jak oni. Biedy nie widac bo ludzie na czarno dorabiaja i duzo obcej waluty wedruje do Polski dlatego biedy nie bedzie. |
|
|
|
|
@monkeymafia: "trzeba inwestowac w siebie z regoly ludzie nie inwestuja w siebie i wychodzi tak jak piszesz. W dzisiejszych czasach malo kiedy trafia sie praca do emerytury wiec ludzie sa sami sobie winni ze nie inwestuja w siebie."
Dokładnie ;) Ludzie skonczą szkoły i myślą ze praca sama przyjdzie... a jak przyjdzie to juz super wypłatka ma być do tego jeszcze gwarancja ze do emeryturki sobie będzie siedział + pełen socjal od pracodawcy. Takie czasy ze teraz każdy SAM ZA SIEBIE odpowiada, (jak sobie pościelesz tak się wyśpisz) i albo ruszysz 4 litery i zacznisz coś robic albo będziesz siedział i narzekał ;) A jak ci coś nie wyjdzie szukaj winy u siebie a nie tylko u innych Jedyną przeszkodą jest rząd ze swoimi durnymi regulacjami @monkeymafia: "I teraz ty sobie wyobraz kto jest winny tej sytuacji 40-letniej kobiety." Dokładnie ;) w 80% ona sama bo tymi 20% -ami obciąże rząd i jego durne regulacje przez ktore ta kobieta nie mogła w pełni "rozwinąć skrzydeł" |
|
|
|
|
CYTAT @Dalibor No przywożono ich by ich wykorzystać do swoich celów... Na siłe byli zaprzęgani do roboty. Tylko nie rozumiem co to ma do rzeczy ? Porównujesz handel ludzmi do kapitalizmu ? Przeciez w kapitaliźmie nikt nikogo na siłe nie zmusza do pracy chcesz to pracujesz nie to nie, źle ci w jednej pracy idziesz do drugiej... W czym rzecz ? Czy jesli na stanowisku pracy postawimy zamiast czlowieka robota... to czy zgodnie z twoimi poglądami praca robota też ma byc faworyzowana ? Czy odnosi się to TYLKO do czlowieka ? Na siłę nie ale podatki są obowiązkowe a pieniądze nie leżą na ulicy, więc coś mnie jednak zmusza do tej pracy. Własnie zaobserwowałem tych bezrobotnych co szastają ofertami pracy i wybierają co im pasuje. Człowieku rozmawiamy o obecnej sytuacji na rynku pracy w naszym kraju. Ja nie pisze o żadnym faworyzowaniu a o pensji pracownika która powinna pozwolić mu normalnie funkcjonować w kraju którego jest obywatelem, w którym płaci podatki itd. Na stanowisku pracy możemy postawić 10 robotów ale potrzebny jest człowiek który musi je włączyć,zaprogramować itp. |
|
|
|
|
Jest praca w salonie Play. wynagrodzenie 1600 brutto.
A teraz wymagania: Wykszt. wyższe preferowane kierunki: informatyka, telekomunikacja, ekonomia, zarządzanie, mile widziane doświadczenie w pracy w branży telekomunikacyjnej, znajomość przepisów powszechnie obowiązujących z zakresu prawa gospodarczego i rozliczeń finansowych, umiejętność nawiązywania i utrzymywania trwałych relacji z klientami, komunikatywność, skrupulatność, znajomość obsługi programów biurowych, zaświadczenie o niekaralności, pozytywna opinia BIK, gotowość do pracy w systemie zmianowym, dobra organizacja pracy, samodzielność, sumienność i rzetelność, nastawienie na cel i osiąganie wyników sprzedaży. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
@ Bartomix ...pozytywna opinia BIK... ciekawy jestem co jeszcze pracodawcy będą chcieli o nas wiedzieć? Za niedługo trzeba będzie przychodzić z wyciągiem z konta
|
|
|
|
|
Dziwne że niema w wymaganiach bardzo dobrej znajomości języka angielskiego lub niemieckiego lub rosyjskiego ewentualnie wszystkich naraz
|
|
|
|
|
CYTAT Specjalista -informatyk środa, 06 marca 2013 12:41 Urszula Kurzelewska Drukuj KRAJOWA OFERTA PRACY nr CAZ-PRU.5310/41/UK/13 Nazwa zawodu Specjalista zastosowań informatyki Kod zawodu wg KZiS 251902 Nazwa stanowiska Specjalista -informatyk Miejsce wykonywania pracy Nisko Liczba wolnych miejsc pracy 1 Wymiar czasu pracy pełny etat Liczba wolnych miejsc dla osób niepełnosprawnych - Wysokość proponowanego wynagrodzenia (kwota brutto) 1850 zł Rodzaj umowy umowa na zastępstwo System wynagradzania miesięczny Ogólny zakres obowiązków wykonywanie prac związanych z instalacją sprzętu i oprogramowania komputerowego, wykonywanie obsług,konserwacji oraz przeglądów technicznych sprzętu informatyki, prowadzenie dokumentacji eksploatacyjnej sprzętu informatycznego Zmianowość jedna zmiana Data rozpoczęcia pracy 02.04.2013 Praca w wolne dni nie Okres zatrudnienia praca na zastępstwo Liczba godzin pracy w tygodniu 40 Wymagania pracodawcy: Poziom wykształcenia wyższe Czy oferta pracy jest ofertą pracy tymczasowej? - Umiejętności praca w grupie, organizacja pracy własnej Uprawnienia - Doświadczenie zawodowe min. 1 rok Znajomość języków obcych - Dodatkowe wymagania - Poziom znajomości języka - Dane pracodawcy krajowego JEDNOSTKA WOJSKOWA NR 3538 ul. Sandomierska 20 37-400 Nisko tel. 15 8773-739 Osoba do kontaktu: Ewa Karaś Okres aktualności oferty do 29.03.2013 Dodatkowe informacje Wymagane dokumenty: a)wniosek w sprawie zatrudnienia b)życiorys podpisany przez kandydata c) kserokopie świadectw pracy i innych dokumentów potwierdzających staż pracy d) kserokopie dokumentów potwierdzających wykształcenie, kursy szkolenia e) kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie, f) oświadczenie o niekaralności, oświadczenie z podpisaną klauzulą o treści "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji" Termin i miejsce składania dokumentów: Wymagane dokumenty należy składać w zamkniętych kopertach osobiście w Kancelarii Jawnej JW.3538 lub za pośrednictwem poczty na adres Jednostka Wojskowa 3538, ul. Sandomierska 20, 37-400 Nisko z dopiskiem "dotyczy naboru na wolne stanowisko pracy" termin składania dokumentów do 31.03.2013r. Czy pracodawca jest szczególnie zainteresowany zatrudnieniem kandydatów z państw EOG? - Student I roku informatyki na umowę zlecenie zarabia więcej niż Tu oferują brutto. Przecież to jest śmieszne Nie ma takiego okrucieństwa ani takiej niegodziwości, której nie popełniłby PiS, kiedy pojawi się zagrożenie w postaci utraty władzy. |
|
|
|
|
Mam pytanie:
Czy osoby zatrudnione w PUPie (bo pracą tego nazwać nie można) mają zdrowo pod deklem? Dziś pojawiły się 3 nowe, pachnące jeszcze świeżością oferty pracy. Co z tego, jak praca w Słupsku. Jak bym chciał szukać pracy na pomorzu, to nie biegał bym do PUP w Stalowej Woli. Wydaje mi się, jestem wręcz przekonany, że osoby zatrudnione w tym Urzędzie mają w dupie bezrobotnych i szukanie im pracy. Gdyby ich płaca zależała od ilości znalezionych i obsadzonych etatów, to pewnie ruszyły by swoje tłuste dupska zza biurek i uderzyły w teren, jak chociażby przedstawiciele handlowi. PUP, podobnie jak ZUS, to chory twór i mam nadzieje że go w niedalekiej przyszłości szlag jasny trafi. Tylko ciekawe, jak ta zgraja nierobów tam zatrudnionych sobie poradzi. Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
dokładnie! nie ma co liczyć na jakąkolwiek placówkę związaną z budżetówką!
|
|
|
|
|
CYTAT Student I roku informatyki na umowę zlecenie zarabia więcej niż Tu oferują brutto. Przecież to jest śmieszneumiech A co w tym jest śmiesznego ? Pasuje to składasz CV, nie pasuje to nie składasz ... po temacie. STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
bartomix też widziałam te ogłoszenia ze Słupska (kpina) i zgadzam się z Twoją wypowiedzią w 100 procentach.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
ja swego czasu przeglądałem oferty PuP Warszawa, tam już są konkretne zawody przede wszystkim wybór oraz wynagrodzenie adekwatne do zajmowanego stanowiska szukałem aż znalazłem więc jak ktoś chce pracować, znajdzie pracę nawet w Słupsku
|
|
|
|
|
Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|