|
|
|
Właśnie. Jak się mają ceny na zachodzie, a u nas, za tzw "najniższą pensję" , co mozna u nas , a co za granicą?
Chleb- Anglia 1 F - Polska 2,30 biorąc pod uwagę że Anglik zarabiający najniżsżą krajową ma ok. 900 F na rękę. Więc przyjmijmy że właściwie najniższa krajowa złotego nie odbiega od najniższej krajowej funta!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Właśnie. Jak się mają ceny na zachodzie, a u nas, za tzw \"najniższą pensję\" , co mozna u nas , a co za granicą? Chleb- Anglia 1 F - Polska 2,30 biorąc pod uwagę że Anglik zarabiający najniżsżą krajową ma ok. 900 F na rękę. Więc przyjmijmy że właściwie najniższa krajowa złotego nie odbiega od najniższej krajowej funta!!! Przepraszam, a jadłeś/łaś kiedyś angielski chleb? Jak nie, to spróbuj i odpowiedz sobie, dlaczego tyle kosztuje Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
@ Nessi
Wyobraź sobie że jadłem Ale nie myślę dywagować nad jego smakiem , czy wartościami odżywczymi. Dla mnie liczy sie fakt! Może być mięso np. czy wg. ciebie też nie? Jeśli jesteś blondynką to cię bardzo rozumie |
|
|
|
|
Jestem, ale Ty jesteś chyba tą przysłowiową, przeczytaj swój post jeszcze raz, a się dowiesz czemu
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Prowokacja?
W tesco (http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011550388) chlebek 1,20 zł ! także nie pitol! http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
A zobacz ile on waży
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
a jadłaś kiedyś w Anglii chleb polski?Bo Ja TAK .Kosztuje 1,20 funta i wcale nie odbiega od tego z Polski.Także tego 2,30zl vs. 1,20F
|
|
|
|
|
CYTAT Prowokacja? W tesco (http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011550388) chlebek 1,20 zł ! także nie pitol! To sobie go jedz. Jeszcze dam ci wody na przepitkę co by twoje jelita mogły tego gniota do żołądka spokojnie przemieścić, i byś się mógł na drógi dzień wys.rać!!! |
|
|
|
|
CYTAT a jadłaś kiedyś w Anglii chleb polski?Bo Ja TAK .Kosztuje 1,20 funta i wcale nie odbiega od tego z Polski.Także tego 2,30zl vs. 1,20F Gratuluję smaku Marty Grycan Też bym chciała taki mieć... Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
CYTAT Ale nie myślę dywagować nad jego smakiem , czy wartościami odżywczymi. Dla mnie liczy sie fakt! To albo rozmawiamy o cenie albo o smaku! Zdecyduj się... http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Ale nie myślę dywagować nad jego smakiem , czy wartościami odżywczymi. Dla mnie liczy sie fakt! To albo rozmawiamy o cenie albo o smaku! Zdecyduj się... A jak cena jest niska to smak może być dobry? O ile powietrze ma smak z tego co wiem, to nie. Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Chodzi mi, że autor/ka wątku sam napisał/a, że nie chce rozmawiać o smaku a o "fakcie" - w mniemaniu - cenie.
http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
@ jak zwykle mają do powiedzenia najwięcej ci, którzy nie mają...nic do powiedzenia. Przykre;/
|
|
|
|
|
CYTAT Gratuluję smaku Marty Grycan Też bym chciała taki mieć... A Ty GORDON RAMSAY ?? czy piesek francuski?? Głupi chleb I tyle ZACHODU |
|
|
|
|
Reasumując, takie są realia i chociażby każdy z nas się użalał i zakładał nowe tematy, NIC tym nie zmieni. Albo się przyzwyczaić, albo pakować
EaDyM - coś pomiędzy. Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
Adres do sklepu z chlebkiem podany także: najniższa krajowa w Polsce - 1.181,38 zł netto = daje nam to 984 bochenki chleba - w UK z tego co piszesz daje jedynie 900 - także co chcesz porównywać?
http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
CYTAT Adres do sklepu z chlebkiem podany także: najniższa krajowa w Polsce - 1.181,38 zł netto = daje nam to 984 bochenki chleba - w UK z tego co piszesz daje jedynie 900 - także co chcesz porównywać? A skąd bierzesz takie wiadomości? |
|
|
|
|
Porównajcie ceny paliwa pod koniec roku litr kosztował 1,40 f teraz pewnie z 1,50F A w Polsce jeden litr kosztuje z 5,50? przeliczcie tak samo jak chleb ciekawe co wam wyjdzie;P
|
|
|
|
|
CYTAT Reasumując, takie są realia i chociażby każdy z nas się użalał i zakładał nowe tematy, NIC tym nie zmieni. Albo się przyzwyczaić, albo pakować EaDyM - coś pomiędzy. Może pokażesz swoją fotkę na której jesteś gruba jak balon, a później zaczniesz się wypowiadać...co? |
|
|
|
|
Jakie wiadomości?
Minimalną płacą jest 1600 zł brutto przecie http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
CYTAT Porównajcie ceny paliwa pod koniec roku litr kosztował 1,40 f teraz pewnie z 1,50F A w Polsce jeden litr kosztuje z 5,50? przeliczcie tak samo jak chleb ciekawe co wam wyjdzie;P To porównując Funt do złotego. Bo gdzieś tyle wyjdzie. Porównaj sobie koszyk za 30 F, co możesz kupić w Anglii, do naszego... wyjdzie ci że za 30 Funtów możesz kupić żarcia na cały tydzień, czy w Polsce kupisz żarcia za 30 złotych? |
|
|
|
|
CYTAT Jakie wiadomości? Minimalną płacą jest 1600 zł brutto przecie @stella to ty widzę też żyjesz w "zaczarowanym świecie" skoro tylko na paliwo przeliczasz. Jebie mnie paliwo, jeżdżę rowerem. Co ma piernik do wiatraka, ja nie kalkuluję w makrobiznesie, tylko przeciętnych zjadaczy chleba czyli mikro... |
|
|
|
|
CYTAT To porównując Funt do złotego. Bo gdzieś tyle wyjdzie. Porównaj sobie koszyk za 30 F, co możesz kupić w Anglii, do naszego... wyjdzie ci że za 30 Funtów możesz kupić żarcia na cały tydzień, czy w Polsce kupisz żarcia za 30 złotych? Hah nie ma opcji za 30 dychy w Polsce się nie najeszchyba ze zupkami chinskimi czego nie polecam |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT To porównując Funt do złotego. Bo gdzieś tyle wyjdzie. Porównaj sobie koszyk za 30 F, co możesz kupić w Anglii, do naszego... wyjdzie ci że za 30 Funtów możesz kupić żarcia na cały tydzień, czy w Polsce kupisz żarcia za 30 złotych? Hah nie ma opcji za 30 dychy w Polsce się nie najeszchyba ze zupkami chinskimi czego nie polecam No więc do tego zmierzam. W Polsce z roku na rok, siła pięniądza traci na wartości( inflacja)...Jeszcze 2 lata temu za 50 zł mogłem kupić naprawdę duzo, teraz tylko kilka najpotrzebniejszych artykułów. A jak płace? Stoją w miejscu, albo podwyższą ci na rok 30 zł. Ubożejemy. Dzimne że nikt tego nie dostrzega |
|
|
|
|
CYTAT Może pokażesz swoją fotkę na której jesteś gruba jak balon, a później zaczniesz się wypowiadać...co? 49,5kg to według mnie nie jest dużo < tu masz fotkę, chcesz więcej? Poza tym, balon może być napompowany, niebieski, ale o grubym to jeszcze nie słyszałam. Mam nadzieję, że chodziło Ci o przysłowie "gruby jak beka". No niestety, chyba polszczyzna wyparowała z Ciebie Moderatora uprzejmie proszę o zajęcie się cytowaną osobą Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|