NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »
Wycieraczki do auta,
ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 14:41  
Witam ludziska

Gdzie znajde w miare duzy wybor wycieraczek do auta?macie jakieś sprawdzone sklepy?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 14:41  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 14:46  
Alledrogo. Szukaj markowych produktów, bosch, valeo.
Lokalnie w cenie markowego produktu z alledrogo kupisz chińszczyzne potluczony

STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 15:02  
Allegro owszem, ale co do firmy to bywa różnie. W jednym z aut, które miałem wycieraczki Boscha sprawdzały się słabo, po niewielkich przebiegach był już problem ze zbieraniem wody. W każdym bądź razie nie mam nt Boscha jakiejś pozytywnej opinii jeśli chodzi o wycieraczki.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 15:04  
Od siebie polecam Valeo.

STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy.
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 15:47  
No właśnie markowe nie zawsze oznaczają dobre. Porównałem Boscha i jakąś firmę "no name". Te nieznanej firmy kosztowały o połowę mniej a żywotność była bardzo zbliżona.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 16:36  
Oczywiście, że nie. W markowych masz szansę na dobry produkt. Kupując badziewie masz pewność - że to tandeta.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 17:48  
Wycieraczki maja to do siebie ze sie zuzywaja, jedne szybciej inne wolniej. Po doswiadczeniach z "markowymi" piorami, stwierdzilem, ze nie ma co przeplacac. Teraz kupuje wycieraczki firmy ALCA. Sa nie drogie i nawet dobrze sie spisuja. Kosztuja cos ok 7-8 zl, wiec nawet wymieniajac je dwa razy w roku i tak nie bedziesz stratny. Na miejscu kupisz je w podobnej cenie co na allegro, oczywiscie w sklepach motoryzacyjnych (w tesco widzialem dwa razy drozej). Ostatnio kupowalem je bodajze za 7zl w jakims nowym sklepie w rozwadowie, ale pewnie w autoexpresie czy autocrafcie beda po tyle samo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 19:30  
mialem valeo bezprzegubowe i po miesiacu przestaly zbierac tak jak pow€nny, kupilem wiec w mrowce jakies po 14 zl z promocji i dzialaja juz pol roku tak jak powinny.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Marz 2013r. 20:49  
A ja znow polecam valeo. Mialem bezprzeguby nie do zdarcia ale kosztowaly grubo ponad 100 na alledrogo. A bosch to niestety ale szajs - jak widac nie tylko elektronarzedzia ...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Marz 2013r. 13:18  
zawsze kupuję bezprzegubowe po 9,99 zł w Biedronce jak tylko się pojawią.Jeden komplet już mam drugą zimę i muszę wymienić tylko dlatego,że mi tej zimy przymarzły.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Marz 2013r. 15:13  
CYTAT
mialem valeo bezprzegubowe i po miesiacu przestaly zbierac tak jak pow€nny, kupilem wiec w mrowce jakies po 14 zl z promocji i dzialaja juz pol roku tak jak powinny.

Ja tak samo jak Stecyk, kupuję w Mrówce. U mnie dodatkow jest problem, że mam nietypowy uchwyt STD i niewiele zamienników ma takie adaptery, a te z Mrówki mają. Polecam za te pieniądze. Droższe wycieraczki i tak bedą sciągać tylko do:

- w lecie - 1. komara
- w zimie - 1. przejażdżki po oblodzonej szybie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Marz 2013r. 15:21  
CYTAT

Jeśli szyba ma zbyt mały promień krzywizny, wycieraczki bezprzegubowe nie będą poprawnie funkcjonować.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Marz 2013r. 16:24  
Bo bezprzegubowe to idiotyzm.
Rano skrobiemy szybkę i wycieraczka nie zbiera bo zamarzła woda.. Wycieraczki na noc do domu i rano działają... masakra jakaś. Po zimie 120 w plecy, chyba że raz zapomnimy zabrać do domu i przymarzną wtedy 2x 120 w plecy.
Więc suma sumarum 3 komplety na rok, w tej cenie możnaby dać z 15 kompletów marketowych ale brak adaptera mocującego.
Cena taka a nie inna bo wycieraczki Bosha do mojego auta piszczą i po 4ech reklamacjach dali Valeo. Na alledrogo 100 plus wysyłka więc boli.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zakupy »