|
|
|
Witam.
Umarł mi dzisiaj nagle i niespodziewanie rozrusznik w moim Fiacie Palio W. Czy ma ktoś namiary na dobrego i w miare taniego mechanika co by to mógł naprawić? Dla ścisłosci, wczoraj kręcił bez problemu, kilkanaście razy odpalałem autko, a dzisiaj kaput. Ani dyg. Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Może się tylko zawiesił . Choć jak zawiesił się raz to i drugi raz może - więc przegląd wskazany.
|
|
|
|
|
Jasio silnik Fire?
Jak tak to szukaj regenerowanego na allegro i podmienisz u byle mechanika. Ja polecę Tabora na Sandomierskiej. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Wszelakie domowe sposoby wypróbowałem. Bez skutku. Jutro sprawdze elektryke. Na alegro są, ale to 2-3 dni trzeba czekac na przesyłke. Sandomierska to Nisko czy Charzewice?
|
|
|
|
|
Kiedys znajomy naprawial rozrusznik u goscia co ma zaklad w budynku zbr, nie wiem czy jeszcze tam jest ale rozrusznik mial gotow po 1,5h.
|
|
|
|
|
Ty uważaj na takie lokalne regenerowanie. Najczęściej się zużywają szczotki, które są ZGRZEWANE. Tymczasem pseudo regeneratorzy je ... LUTUJĄ, zwykłą cyną !
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
Moze w ogole wyprowadz sie tam gdzie nie ma pseudo mechanikow, piekarzy, monterow itd. Kolega naprawial u goscia 3 lata temu i do tej pory mu dziala wiec chyba o czyms to swiadczy.... Czy u uwszystkich lokalnych gosci regenerowales rozrusznik? masz z nimi doswiadczenia zeby odrazu tak krytykwac bez wiedzy??
|
|
|
|
|
CYTAT Kolega naprawial u goscia 3 lata temu i do tej pory mu dziala Świadczy o Twoim braku wiedzy w temacie. To jak w tej historii (prawdziwej). Jedni zbroją górą, inni dołem - a my zawsze środkiem dajemy. Panie 30 lat tak robimy i się jeszcze nic nie zawaliło. Zaznaczyłem tylko, że trzeba UWAŻAĆ. Żebyś Ty jako klient, zwrócił uwagę, czy delikwent zamierza szczotki lutować, czy zgrzewać. Jeśli zgrzewać - wszystko ok. Nie wiem, który lokalny zgrzewa, który lutuje - czy który kolwiek zgrzewa. Trzeba to sprawdzić. Tak jak kupując chleb sprawdzasz czy nie jest czerstwy - tak samo powinieneś sprawdzić w jaki sposób są montowane nowe szczotki. STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
Jeżeli twardy lut to źle?Oczywiście wiesz na czym polega twardy lut.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
CYTAT (syrena) LUTUJĄ, zwykłą cyną !
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
Co to znaczy zwykła cyna?
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
Żargonowe określenie stopu lutowniczego, topiącego się w ok 180 st celcjusza. Obecne stopy bezołowiowe mają tą temperaturę nieco wyższą.
|
|
|
|
Wiesz,że dzwonią ale nie wiesz,w którym kościele.Jesteś teoretykiem,a nie praktykiem.Niestety teoria z praktyką nie zawsze idą w parze.
|
|
|
|
To może nam powiesz, w którym kościele tak dzwonią ?
|