|
|
|
Nie wiecie przypadkiem kiedy będą rozliczenia ze spółdzielni ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tak samo z nowymi ksiazeczkami ?minelo juz 1/4 roku a tu ani slychu i dychu
|
|
|
|
|
Do końca miesiąca powinny być w skrzynce rozliczenia razem z książeczką.
|
|
|
|
|
Są rozliczenia + gratis w kopercie "PODWYŻKA"
|
|
|
|
|
Wiktor X jak duża ta podwyżka?
|
|
|
|
|
Podwyżka końcem stycznia ważna od lutego, podwyżka w marcu, końcem roku chyba też coś było lub grudniu... Bogate miasto
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Rozliczenia będą dostarczone do końca marca ja już otrzymałem a podwyżka związana jest z ubezpieczeniem lokali przez firmę uniqa.
|
|
|
|
|
Ale obowiązkowe ubezpieczenie jest?
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Ale obowiązkowe ubezpieczenie jest? Jak nie zgłaszaleś swojego zainteresowania tematem w przeszłości to nie masz sie co martwić Bylo kiedyś pismo ze spółdzielni wysyłane ja oczywiście olałem bo nie dość ze wielkie G zarabiam to prawie połowa mojej pensji idzie na czynsz |
|
|
|
|
Ja ubezpieczam w pzu i wolę mieć ubezpieczenie mieszkania i np czynu domowników typu wybita szyba, zalanie, oderwany daszek z balkonu itp
|
|
|
|
W marcu mają być
Ja także Nadal czekam.... |
|
|
|
|
już są
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
Są, podwyżka też jest pomimo braku ubezpieczenia.
Bajzel taki że dopóki nie powiedziałem że pomyłka jest na niekorzyśc to nikt nie chciał rozmawiać... "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Rozliczenia będą dostarczone do końca marca ja już otrzymałem a podwyżka związana jest z ubezpieczeniem lokali przez firmę uniqa. Ja mam podwyżki 10 zł i to wcale nie związaną z ubezpieczeniem |
|
|
|
|
A ja nie mam podwyżki
dostałam tylko 2 kartki: -rozliczenie wody -rozliczenie C.O. książeczka i tyle. Wszyscy dostali podwyżkę? Mogli zapomnieć włożyć kartkę z podwyżką? Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
Dostałam już rozliczenie (mieszkam na Obr. Westerplatte)....plus podwyżkę :(
Nie ma kwartału by SM nie podniosła cen składników wchodzących w skład czynszu... Rozbrajającą jest ta syt. bo na wypłatę dostajemy mniej więcej tyle samo co miesiac...a SM podnosi opłaty średnio co 3 m-ce...:( :( Jestem Kobietą niczyjego serca...za silna by być z kimś, za słaba by być samą, za wybredna by brać to co od ręki mi dają... |
|
|
|
|
Jak mozna rozliczyc zuzycie wody nie odczytując liczników przez dwa lata. To takie chybił - trafił , ponieważ jegomość z AM2 nie jest w stanie ruszyc dupy na pobliskie bloki i wykonać roboty jaka do niego nalezy.
Po co więc zakładano te smieszne liczące kropelki urządzenia - czy zatem szwagier diabła miał w tym interes bo produkował wodomierze??? Czy coś jeszcze? Nie płacę za wodę - domagam sie odczytu wodomierza - tak winien postapić każdy podlegajacy AM-wi drugiemu. Koniec-kropka. |
|
|
|
|
MILOSC ja do tego doszło, że przez 2 lata nie odczytano liczników? Ktoś celowo nie wpuszczał na odczyt? Gdzieś wyjechał? Zawsze są kartki rozwieszane z ogłoszeniem, kiedy dany blok będzie spisywany. Mój blok obsługuje inna administracja i nigdy z tym nie było problemów to raz a drugi raz na odczyty wodomierzy nie chodzą panowie z Administracji tylko "wodnicy", którzy urzędują w biurowcu.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Tak było i u nas(centralne) , ale tylko do momentu , gdy AM2 wpadła na pomysł rozliczania wody metodą na chybił-trafił.
Od dwóch lat nikt nie wiesza ogłoszen w tym temacie , ani nie biega po klatkach-francja elegancja-wygoda. A co tam pracodawca-LOKATOR...TEGO MA SIE DALEKO W D....E - i tak zapłaci... |
|
|
|
|
Betty u nas rozwiesili kartki wieczorem że odczyt jest z rana. Wychodząc z domu zobaczyłem kartkę i na tym koniec bo co mogłem zrobić. Nie odczytali praktycznie nikomu
|
|
|
|
MILOSC no to szczerze współczuję
Jacek zawsze możesz telefonicznie podać stan licznika lub przykleić karteczkę na drzwi. Ja tak robiłam jak wychodziłam rano do pracy. >><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
CYTAT przykleić karteczkę na drzwi. Ja tak robiłam jak wychodziłam rano do pracy. Jeżeli dowiadujesz się w dzień odczytu o odczycie to coś tu jest nie halo... U mnie tak było jak mówi Jacek a że mieszkam na czwartym piętrze to nie będę się wracać. Dlaczego spółdzielnia tak robi? Zapomina , że to lokator jest jej pracodawcą? Że wszystkie panie z administracji, prezesikowie, itp. są dlatego, że lokator płaci? Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
No niestety nie będe wracał na górę i spisywał licznik w ostatniej chwili. Co lepsze zostawili kartkę do odczytu, podałem stan telefonicznie i nic z tym nie zrobiono. A niestety koszty utrzymania mieszkania równają się z 150metrowym domem ogrzewanym gazem bo mam porównanie. Taniej wychodzi opłącić podatek, ogrzać, elektrycznośc itp to jest chore
|
|
|
|
moyra3 Jacek kurcze no szkoda mi Was ale może faktycznie trzeba coś z tym zrobić
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT moyra3 Jacek kurcze no szkoda mi Was ale może faktycznie trzeba coś z tym zrobić Nie macie przypadkiem założonych liczników, które można odczytać bez przekraczania progu mieszkania ??? Na osiedlu Lasowiaków już jakiś czas taka Hameryka jest |
|