|
|
|
jakiś czas temu złapałam mandat na 500 zł i punkty karne ale pech prześladuje mnie dalej i został skradziony mi portfel w którym był mandat co zrobić jak go zapłacic skoro go nie mam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
idz na policję
powinni wydać kopie a i zgłośisz zaginęcie portfela (taki żart : może złodziej okaże się dobrym człowiekiem i zapłaci ci mandat) Awwf |
|
|
|
|
CYTAT jakiś czas temu złapałam mandat na 500 zł i punkty karne To raczej Ciebie złapali Czym sie przejmujesz ? Sami się zgłoszą po 500 zł ... STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT jakiś czas temu złapałam mandat na 500 zł i punkty karne To raczej Ciebie złapali Czym sie przejmujesz ? Sami się zgłoszą po 500 zł ... napewno, via blokada konta przez US |
|
|
|
|
Nie trzymaj na koncie więcej jak 6 stówek bo je szybko blokuja a blokada może być na całą kwotę pomimo że im tak nie wolno ale banki mają to gdzieś. Do 3 mcy sami sobie wsio załatwią ale będzie prowizja, prościej iśc na policję i poprosić o duplikat.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Jak masz tyle swojego co na sobie i masz wyjebane na rostowskiego, tuska i innych złodziei to się nie przejmuj - po 3 latach przychodzi pismo o umorzeniu
PS Ciekawe dlaczego jak napisałem "tuska" z małej litery to podkreśla że błąd, a "rostowskiego" ma wyjebane i można pisać jak się chce? Czyżby jakiś antysemita maczał w tym łapska? Czym różni się parlamentarzysta od dziwki? Dziwka jak dostanie pieniądze to spełnia życzenia klienta. |
|
|
|
|
jesli nie pracujesz jestes bezrobotna lub uczysz sie i wytrzymasz tak trzy lata to Ci go umoza . Mi tak umożyli z 5 a moze 10 stracilem rachube hehehe
|
|
|
|
|
mozesz nie placic odsetki sa niewielki czy nawet ich niema tylko jakies koszty upomnienia ale to jakies 10-20pln max
|
|
|
|
|
z tego co wiem druki za mandat to druki ścisłego zarachowania i chyba nie można wypisywać ot tak dzwoniłam w tej sprawie do Rzeszowa ale tam pani podała tylko numer mandatu i na tym się skończyło a po trzecie to trzy razy urząd skarbowy znalazł mnie po roku i ani razu mi nie umorzono mandatu a po co us ma mnie szukać skoro mogę zapłacić
|
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT mozesz nie placic odsetki sa niewielki czy nawet ich niema tylko jakies koszty upomnienia ale to jakies 10-20pln max Też tak myślałem i się nieźle zdziwiłem Blokada konta, ściągnięcie 200 zł. mandatu i 140 zł. kosztów komorniczych Jedyny mandat w życiu i tak się naciąłem |
|
Dołączył: 27 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT dzwoniłam w tej sprawie do Rzeszowa ale tam pani podała tylko numer mandatu Jeżeli masz numer mandatu, to nie ma problemu z płaceniem. W tytule przelewu wpisujesz serię i nr mandatu, imię i nazwisko oraz adres. Numer konta masz na stronie internetowej UW: http://rzesz(...)sci.html |
|
|
|
|
Bo niestety koszty to nie 20 złotych, W kosztach konta jest podane ile kosztuje blokada i jej ściągnięcie potrafi zaboleć.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Bo niestety koszty to nie 20 złotych, W kosztach konta jest podane ile kosztuje blokada i jej ściągnięcie potrafi zaboleć. Dawniej ściągali mandaty przy ze zwrotu podatku i koszty faktycznie wynosiły ok 15 zl. Teraz te 140 zl to haracz dla komornika. Nie przypominam sobie by była jakaś opłata za blokadę konta |
|
|
|
|
K-bix Jacek wie lepiej...On wszystko wie widsć to po jego udzielaniu się na tym forum.
Wyrażam wyłącznie prywatne poglądy, do czego mam prawo, zgodnie z art. 54 Konstytucji RP |
|
|
|
|
K-bix zdjęcie blokady z konta kuknij na cennik swojego konta.
|
|
|
|
CYTAT K-bix zdjęcie blokady z konta kuknij na cennik swojego konta. Niestety nie kukne bo sprawa miała miejsce w 2010 na koncie które zlikwidowałem. Straszny korowód z tym miałem Skarbowy miał numer konta na którym było tylko 50 zł i żadnych wpływów bieżących. Musiałem zasilić konto kwotą dla komornika a po ściągnięciu należności biegać z kwitami z banku do skarbowego. Dopiero gdy skarbówka zdjęła blokade z konta, mogłem je spokojnie zamknąć. Gdybym wiedział, że z głupiej sprawy zrobi się taki kołowrót najzwyczajniej w świecie zapłacił bym ten głupi mandat |
|
|
|
|
hans dzięki za poradę zadzwoniłam do Rzeszowa i dziś bardzo miła pani poradziła jak to załatwić więc już nie będę czekać,aż złodziej zapłaci mój mandat jak to ktoś sugerował pozostałym forumowiczom też bardzo serdecznie dziękuję
|
|