Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Ja tu bez zlosliwosci, a z ciekawosci To z czego sa rolki konkurencji, a z czego sa u Ciebie? Przeciez na kebaba mieso to nie moze byc za wysokiego sortu bo kebab nie kosztowalby tyle co kosztuje ;] Chcesz powiedziec ze od zabicia zwierzaka do zrolowania miesa robisz wszytsko sam? Kiedys kebab na WP sam sie bronil, inne zjadal w przedbiegach o konkurencji niewiele dobrego mozna bylo uslyszec, a teraz kasy fiskalnej sie przyszlo czepiac ;] Pozwolisz,że nie będę tu wdawał się w zbędną polemikę |
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
temat kasy mnie rybka
temat miesa bylby znacznie ciekawszy, pewnie nie tylko dla mnie i sam go zaczales, napisales ze tam jest ch...nia u Was jest lepiej i zakonczyles polemike, nie chciales pisac to po co bylo zaczynac :] pozwole i przezyje ale szkoda bo mozna by sie czegos u zrodla dowiedziec btw kebab na WP nie przestal mi smakowac, tyle ze teraz pojawily sie inne i mozna wybrac pomiedzy zjadliwym, a zjadliwym ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT temat miesa bylby znacznie ciekawszy, pewnie nie tylko dla mnie i sam go zaczales, napisales ze tam jest ch...nia u Was jest lepiej i zakonczyles polemike, nie chciales pisac to po co bylo zaczynac :] pozwole i przezyje ale szkoda bo mozna by sie czegos u zrodla dowiedziec Nie będę się powtarzał.Temat masz wyjaśniony w innych moich postach,dotyczących opini o "kebabie",o ile owe posty nie zostały wykasowane |
|
Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
tamto juz troche nieaktualne, przybylo ze 2-3 kebaby, update bylby wskazany ale jak wola ;]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 59
Dołączył: 17 Wrz 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dla mnie taki o bez szału jak i z kleopatry.
moim zdaniem turecki kebab oryginalny na wojska polskiego miazdzy wszystkie w okolicy. Pyszne ciasto, wołowina i sosy. Polecam sprobowac w cieście bez surówek z sama wołowinka. Mistrzostwo A Emre to chyba najwieksze dno. ale to tylko moja opinia. kazdy ma swoj gust pozdrawiam. |
|
Posty: 423
Dołączył: 8 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT moim zdaniem turecki kebab oryginalny na wojska polskiego miazdzy wszystkie w okolicy. Pyszne ciasto, wołowina i sosy. Ja jadłem tam dość dawno temu, zapamiętałem tylko to: - mięso pływające w tłuszczu (jedeny plus taki, że nie jest go mało), - bułka rozmięknięta o konsystencji gąbki (ciasta nie pamiętam), - sosy najbardziej obrzydliwe ze wszystkich kebabów jakie jadłem, to jakiś żart chyba, sos mieszany smakuje jak woda z ogórków z jakąś zieleniną i dodatkiem ostrej papryki w proszku, rzadki i ochydny, - obsługa bardzo niemiła. CYTAT ale to tylko moja opinia. kazdy ma swoj gust Oh really captain obvious? I thought it's my opinion, but apparently I was wrong :( |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
[cytat]Ja jadłem tam dość dawno temu, zapamiętałem tylko to:
- mięso pływające w tłuszczu (jedeny plus taki, że nie jest go mało), - bułka rozmięknięta o konsystencji gąbki (ciasta nie pamiętam), - sosy najbardziej obrzydliwe ze wszystkich kebabów jakie jadłem, to jakiś żart chyba, sos mieszany smakuje jak woda z ogórków z jakąś zieleniną i dodatkiem ostrej papryki w proszku, rzadki i ochydny, - obsługa bardzo niemiła.[cytat] Zastanawia mnie to co napisałeś,hmm? Jak sobie wyobrażasz kebaba,choćby z wołowiny bez odrobiny tłuszczu?Mięso byłoby tak suche i twarde,że nie byłbyś go w stanie pogryźć.Poza tym nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś.Tłuszczu jest naprawdę niewiele ponieważ 90% wytapia się w temperaturze 700-900 ℃ (w zależnoći od mocy płomienia). Bułki wypiekane są codziennie,bez używania jakichkolwiek ulepszaczy,czy spulchniaczy,więc skąd kosytencja gąbki? Takie bułki musiałby pochodzić z piekarni mechanicznej(nie posiadamy takowej), gdzie produkuje się ich w tysiącach szt. Sosy rzeczywiście są naturalne(tj. na bazie jogurtu) bez dodatku choćby kropli majonezu.Zdajemy sobie sprawę,że nie przystają one do polskich realiów, ale my stawiamy na naturalny i zdrowy produkt. I może tu cię rozczruję,ale nie używamy papryki w proszku,chodziaż nie jestem jej przeciwnikiem. Co obsługi,tu nie wiem o kogo chodzi-kucharzy,sprzedawców? Kucharze - Ci sami od lat. Sprzedawcy,zmieniają się i nie będę się bronił. Chociaż od dłuższego czasu mamy naprawdę bardzo dobry zespół. |
|
Posty: 423
Dołączył: 8 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Jak sobie wyobrażasz kebaba,choćby z wołowiny bez odrobiny tłuszczu?Mięso byłoby tak suche i twarde,że nie byłbyś go w stanie pogryźć.Poza tym nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś.Tłuszczu jest naprawdę niewiele ponieważ 90% wytapia się w temperaturze 700-900 ℃ (w zależnoći od mocy płomienia). Mam porównania z innych kebabów i mięso to nie daje wrażenia "ociekającego tłuszczem". Nie wiem czego to zasługa bo się na tym nie znam, oceniam efekt. CYTAT Bułki wypiekane są codziennie,bez używania jakichkolwiek ulepszaczy,czy spulchniaczy,więc skąd kosytencja gąbki? Takie bułki musiałby pochodzić z piekarni mechanicznej(nie posiadamy takowej), gdzie produkuje się ich w tysiącach szt. Tutaj również pozwolę sobie na porównanie z innymi kebabami, często zdarzało mi się jeść prawdziwie chrupiącą bułkę. U was jest ona gąbczasta. CYTAT Sosy rzeczywiście są naturalne(tj. na bazie jogurtu) bez dodatku choćby kropli majonezu.Zdajemy sobie sprawę,że nie przystają one do polskich realiów, ale my stawiamy na naturalny i zdrowy produkt. I może tu cię rozczruję,ale nie używamy papryki w proszku,chodziaż nie jestem jej przeciwnikiem. Na bazie jogurtu? Chyba na bazie wody. Są rzadkie i niesmaczne. Wodniste i kwaśne. Nie silcie się na "fit kebab" bo nie ukrywajmy, to jedzenie nie należy do najzdrowszych. Fast food to fast food - ma być świeży i smakować. Wodniste sosy temu nie sprzyjają. Do tego jak na mój gust mieszany jest zbyt ostry, a ostry jest już w ogóle niezjadliwy. CYTAT Co obsługi,tu nie wiem o kogo chodzi-kucharzy,sprzedawców? Kucharze - Ci sami od lat. Sprzedawcy,zmieniają się i nie będę się bronił. Chociaż od dłuższego czasu mamy naprawdę bardzo dobry zespół. Do kucharzy nie mam zastrzeżeń. To raczej Panie sprzedające. Chociaż jest to ogólna bolączka Stalowej Woli - mentalność trochę zaściankowa, mała otwartość na ludzi... no miasto jest wręcz "antyturystyczne", stąd nie ma co się dziwić. Rzadkością w Stalowej Woli jest obsługa w lokalach/barach na poziomie. Tak czy inaczej życzę powodzenia. Pozdrawiam |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Jak sobie wyobrażasz kebaba,choćby z wołowiny bez odrobiny tłuszczu?Mięso byłoby tak suche i twarde,że nie byłbyś go w stanie pogryźć.Poza tym nie mogę się zgodzić z tym co napisałeś.Tłuszczu jest naprawdę niewiele ponieważ 90% wytapia się w temperaturze 700-900 ℃ (w zależnoći od mocy płomienia). Mam porównania z innych kebabów i mięso to nie daje wrażenia \"ociekającego tłuszczem\". Nie wiem czego to zasługa bo się na tym nie znam, oceniam efekt. CYTAT Bułki wypiekane są codziennie,bez używania jakichkolwiek ulepszaczy,czy spulchniaczy,więc skąd kosytencja gąbki? Takie bułki musiałby pochodzić z piekarni mechanicznej(nie posiadamy takowej), gdzie produkuje się ich w tysiącach szt. Tutaj również pozwolę sobie na porównanie z innymi kebabami, często zdarzało mi się jeść prawdziwie chrupiącą bułkę. U was jest ona gąbczasta. CYTAT Sosy rzeczywiście są naturalne(tj. na bazie jogurtu) bez dodatku choćby kropli majonezu.Zdajemy sobie sprawę,że nie przystają one do polskich realiów, ale my stawiamy na naturalny i zdrowy produkt. I może tu cię rozczruję,ale nie używamy papryki w proszku,chodziaż nie jestem jej przeciwnikiem. Na bazie jogurtu? Chyba na bazie wody. Są rzadkie i niesmaczne. Wodniste i kwaśne. Nie silcie się na \"fit kebab\" bo nie ukrywajmy, to jedzenie nie należy do najzdrowszych. Fast food to fast food - ma być świeży i smakować. Wodniste sosy temu nie sprzyjają. Do tego jak na mój gust mieszany jest zbyt ostry, a ostry jest już w ogóle niezjadliwy. CYTAT Co obsługi,tu nie wiem o kogo chodzi-kucharzy,sprzedawców? Kucharze - Ci sami od lat. Sprzedawcy,zmieniają się i nie będę się bronił. Chociaż od dłuższego czasu mamy naprawdę bardzo dobry zespół. Do kucharzy nie mam zastrzeżeń. To raczej Panie sprzedające. Chociaż jest to ogólna bolączka Stalowej Woli - mentalność trochę zaściankowa, mała otwartość na ludzi... no miasto jest wręcz \"antyturystyczne\", stąd nie ma co się dziwić. Rzadkością w Stalowej Woli jest obsługa w lokalach/barach na poziomie. Tak czy inaczej życzę powodzenia. Pozdrawiam Tak jak sam napisałeś: "Ja jadłem tam dość dawno temu..." to po pierwsze. Po drugie,ta polemika przypomina mi kopanie się z koniem. No i po trzecie: "...jak jeszcze jadałem kebaby to tylko w Emre..." A za życzenia dziękuję |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
A na koniec dziękuję wszystkim za udział w dyskusji.
|
|
Posty: 423
Dołączył: 8 Marz 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Tak jak sam napisałeś: "Ja jadłem tam dość dawno temu..." to po pierwsze. Owszem, było to kilka miesięcy temu, być może coś się zmieniło. CYTAT Po drugie,ta polemika przypomina mi kopanie się z koniem. Tego zdania nie rozumiem. CYTAT No i po trzecie: "...jak jeszcze jadałem kebaby to tylko w Emre..." To jest zwykłe "łapanie za słówka". Nie trudno się domyślić, że zdanie to oznacza tylko który kebab jest moim faworytem. Oczywiście próbowałem różnych kebabów w Stalowej Woli, inaczej nie mógłbym sobie wyrobić jakiegokolwiek zdania, bo nie miałbym porównania. W Twoim kebabie jadłem może z 4-5 razy. CYTAT A za życzenia dziękuję A proszę. |
|
Posty: 20
Dołączył: 15 Paź 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
do newlive:
owszem kebaba masz smacznego, jestem klientem od samego początku i wciąż jestem - tylko dlaczego teraz np. kebab w cieście jest o wiele mniejszy niz był na początku - owszem to zrozumiałe (koszty) ale przecież cene też podniosłeś. Jak napisałem jestem wciąż waszym klientem, ale pomyśl o jakiejś promocji dla stałych klientów (firmy, zakłady pracy). |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT do newlive: owszem kebaba masz smacznego, jestem klientem od samego początku i wciąż jestem - tylko dlaczego teraz np. kebab w cieście jest o wiele mniejszy niz był na początku - owszem to zrozumiałe (koszty) ale przecież cene też podniosłeś. Jak napisałem jestem wciąż waszym klientem, ale pomyśl o jakiejś promocji dla stałych klientów (firmy, zakłady pracy). Dziękuję za tę uwagę.Cieszę się,że to napisałeś, bo każda uwaga od naszych Klientów jest niezwykle cenna.Zweryfikuję wielkość/gramaturę i jeżeli da się coś popraprawić to postramy się to zmienić. A dla firm i instytucji(stałych Klientów) mamy gratisowe napoje, chociaż jest to uzależnione również od wielkości zamówienia |
|
Posty: 5021
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
To i ja dodam. Ślubna uwielbia waszego kebaba i ostatnie dwa razy widac jak na dłoni że ciasta za duzo dajecie w dużym.
Kolejna rzecz to sos łagodny zalatuje dużo mocniej śmietaną. Tak bez zastrrzeżeń ale promocja dla stałych by się przydała. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT To i ja dodam. Ślubna uwielbia waszego kebaba i ostatnie dwa razy widac jak na dłoni że ciasta za duzo dajecie w dużym. Kolejna rzecz to sos łagodny zalatuje dużo mocniej śmietaną. Tak bez zastrrzeżeń ale promocja dla stałych by się przydała. Dzięuję |
|
Posty: 3
Dołączył: 14 Kwie 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Popracowałem tam 1 dzień od 10.00 do 1.30 i tak:
Warzywa trzymane są w pomieszczeniu pod kebabem oj nie jest tam zimno nawet nie chłodno jak w niektórych piwnicach, temperatura niższa niż na zewnątrz ale zbyt wysoka mimo wszystko. Dokładałem kapustę dostałem polecenie wyciągnąć z półek starą kapustę i pookładać tam nową przywiezioną no i dobrze że kazali ściągnąć tą starą bo obślizgła i wogóle bleee, ale nie po ułożeniu nowej pod ścianą miałem dać te z powrotem :O Po wyjściu z magazynu dostałem polecenie abym przekroił główki kapusty tak tej starej na 4 części bo szatkuje a że kobieta to jej ciężko, pokroiłem bez książeczki od sanepidu, bez rękawiczek, bez okrycia głowy. Ale co tam po szatkowaniu nie widać. Kebaby z trasy które nie zostały przyjęte z rożnych powodów ale nie z winy kebabu zostawały przewinięte w nową folie, podgrzane i dane następnemu klientowi. Ci którzy nie wieżą niech wejdą i spojrzą dłużej na kobiety przygotowujące kebaby bez rękawiczek na zewnątrz +24*C za nimi piece i ocierają pot rękami którymi potem przygotowują dla was jedzenie. A i uwaga na dzieci ponieważ auto nazira ma niesprawne hamulce gubi olej, i co najważniejsze stoi ponad prawem ponieważ policja jada u nazira z sporym upustem 5zł za duży kebab? dlaczego? No przynajmniej produkty prosto z egiptu tylko poco im: ser z halmaru? frytki z tesco? no i ten dostawca mięsa też tak jakby polak? i co on robi przed innymi kebabami też mięso z egiptu? |
|
Posty: 10
Dołączył: 11 Paź 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Teraz rozumiem dlaczego to co sprzedają nie smakuje jak kebab.
|
|
Posty: 496
Dołączył: 3 Lis 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
bardzo dobrze napisane !!! niech gamonie dalej to gówno jedzą!!
|
|
Posty: 131
Dołączył: 29 Wrz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dobry kebab to tylko w paryżewie
jak ktoś jadł to wie |
|
Posty: 3
Dołączył: 24 Maja 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Teraz rozumiem dlaczego to co sprzedają nie smakuje jak kebab. nie smakuje jak kebab który jadałeś ? W sumie nie dziwne ;) Rzadko kto kupuje tak drogie mięso. Jakoś nigdy nie miałem jakich kolwiek skór w kurczaku, a Jagnięciny przeciez nie ma w najbliższych kebabach w powiecie;) |
|
Posty: 10
Dołączył: 11 Paź 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT CYTAT Teraz rozumiem dlaczego to co sprzedają nie smakuje jak kebab. nie smakuje jak kebab który jadałeś ? W sumie nie dziwne ;) Rzadko kto kupuje tak drogie mięso. Jakoś nigdy nie miałem jakich kolwiek skór w kurczaku, a Jagnięciny przeciez nie ma w najbliższych kebabach w powiecie;) Jagnięcina !!!Chyba za bardzo wierzysz w słowo pisane( lub jesteś pracownikiem).Tak czy inaczej cena jagnięciny zaczyna się od 40 zł/kg do 120zł za najlepszą część.Więc kto normalny uwierzy,że jest to jagnięcina ???? |
|
Posty: 7
Dołączył: 18 Gru 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Moja opinia- kebab dobry, kupowalam czesto ,ostatni raz wczoraj i to juz bedzie moj ostatni raz. Czas oczekiwania na dowóz zamowienia z godziny przedłuzył sie na 2,5 godziny.Z trzech zamowionych kebabow dwa zimne.Obsluga (u ktorej skaldalam reklamacje) totalne chamstwo i bezczelnosc.
|
|
Posty: 1738
Dołączył: 26 Lip 2009r. Skąd: RMI Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
CYTAT dobry kebab to tylko w paryżewie jak ktoś jadł to wie Jezeli Ci chodzi o paryz to zgadzam sie z tym. Kto raz zjadl kebaba w paryzu to sam stwierdzi ze w STW i okolicach nie ma kebabow Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
Posty: 1
Dołączył: 5 Wrz 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kebab z kurczaka jest u nich niezbyt dobry. Mieso wrzucane ze skora tluszczem i chrzastkami (nie jest to piers z kurczaka tylko inne czesci). Naprawde nie polecam bo do tego dzisiaj trafilam na niedopieczone;/Skusilam sie bo bylo duzo ludzi. salatka i sos dobre wiec mysle ze z jagnieciny bylby ok. ;)
|
|
Posty: 1759
Dołączył: 17 Kwie 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Bylem ostatnio na kebabie, zamowilem z kurczaka. Czekalem z pol godziny, muchy lataly po calym lokalu.
CYTAT Mieso wrzucane ze skora tluszczem i chrzastkami (nie jest to piers z kurczaka tylko inne czesci) tez mialem rozne dziwne rzeczy w swoim, ciekaw jestem ile % jagnieciny jest w tym miesie. Panie mialy rekawiczki (wszystko ok) ale po zakonczeniu robienia kebaba nie sciagaly je i wszystkie inne rzeczy robily w nich, tak wiec pytanie po co im te rekawiczki?? Jedyny plus ze panie byly bardzo mile
|
|