|
|
|
Witam
Czy zna ktoś może kogoś godnego polecenia jeśli chodzi o wykonanie projketu wnętrza domku jednorodzinnego. Chodzi mi nie tylko estetykę wnętrza (meble, płytki itd) ale również o ustalenie punktów elektrycznych (gniazdka, oświetlenie itd). Najlepiej z okolic Stalowej Woli i za w miarę przystępnę cenę... Zależy nam na tym, żeby osoba była godna zaufania, kreatywna i potrafiła dobrze doradzić nie zdzierając przy tym zbyt dużo. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Robiac elektryke w nowym domu to podstawa (jak ja robie) min 6gniazdek w pokoju, i kazdy pokoj na osobnym bezpieczniku.
Tam gdzie sypialnia to apliki nad lozkiem i kazdy nad oddzielnym wlaczniku. Gniazdek nigdy za wiele, po czasie to wychodzi gdy chcesz podlaczyc TV i moduly wtedy wychodzi ze brakuje. No ale od tego sa szpece dekoratorzy architekci Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
dzięki za radę ale to akurat wiem i nie pytam o to gdzie i ile gniazdek tylko o jakiegoś konkretnego gościa z doświadczeniem, godnego polecenia. Czy jest ktoś komu można zaufać pod tym względem Tak żeby później nie ciągnąć kilomentra kabli bo gnizdko jest po jednej stronie pokoju a telewizor będzie na drugim końcu....
Czy jest ktoś w Stalowej lub okolicy, który może u Was coś takiego projektował? |
|
|
|
|
madzius to trzeba sobie wyobrazic co i gdzie chcesz miec.
jak bierzesz architekta albo kogo innego to mowisz mu to co Ty chcesz miec a nie co oni sobie wymysla. Tak jak ty masz w myslach tak architekt ma to na plany naniesc. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
RNI-JEZOWE wytłumacz mi jaki sens ma oddzielny bezpiecznik na każdym pokoju ?
|
|
|
|
|
Jezeli zrobisz zwarcie w pokoju to tylko bezpiecznik ci wywali co zabezpiecza ten pokoj, a w innych pomieszczeniach nadal masz prad.
No ale ludzie szukaja pseudo elektrykow co chalupe na jednym obwodzie chca zrobic zeby zaoszczedzic na materiale a potem Kowalski loguje sie na forum elektroda i pisze. Zrobilo mi zwarcie w pokoju a w lazience nie mam swiatla co moze byc przyczyna??? Odpowiedz jest prosta SZTUKATERIA. Robiac instalacje z zabezpieczeniem na kazdy pokoj, lazienke, salon itp zaden nawet najlepszy szpec od elektryki sztukateri nie zrobi, bo podczas montowania instalacji w tablicy machloje elektryka beda wychodzic. Proste jak but. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Rozumie Twoje przemyślenia, a co z wyłącznikami różnicowoprądowymi ? Też na każdy pokój oddzielna sztuka ?
|
|
|
|
|
Zalezy ile masz pomieszczen albo jaki masz dom albo mieszkanie.
Wlasnie ostatnio robilem w elektryce apartament 180m2 Zalozylem tablice czterorzedowa i w niej 4roznicowki i na jednej roznicowce 8-9 bezpiecznikow nadpradowych. Na czym to polega montowanie tylu bezpiecznikow?????? Gdy zrobisz zwarcie to wywali ci nadpradowy i masz prad wszedzie oprocz tego pomieszczenia co zwarcie zrobiles. po drugie jak pisalem wczesniej zaden wykwalifikowany szpec od elektryki nie zrobi Cie w balona gdy robi Ci instalacje elektryczne, bo podczas montowania tablicy wszystkie jego machloje beda wychodzic. Ja na pokoj daje po 2nadpradowe. Jeden na gniazdka a drugi na swiatlo. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT madzius to trzeba sobie wyobrazic co i gdzie chcesz miec. jak bierzesz architekta albo kogo innego to mowisz mu to co Ty chcesz miec a nie co oni sobie wymysla. Tak jak ty masz w myslach tak architekt ma to na plany naniesc. Toteż zamierzam tak uczynić. Mniej więcej wizję mam tego co bym chciała, ale potrzebuję kogoś kto naniesie to na 'papier' i nada temu piękny kształt Wracając do tematu: szukam projektanta a nie dobrych rad... Także jeśli masz ochotę podzielić się swoimi przemyśleniami to załóż inny wątek a w tym pozwól się wypowiedzieć tym, którzy potrafią mi doradzić na ten temat, w którym proszę o radę. |
|
|
|
|
Madzius czy tak trudno wpisac w google PROJEKTANT WNETRZ STW?????
Wszystko wyskakuje jak na dloni. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Madzius czy tak trudno wpisac w google PROJEKTANT WNETRZ STW????? Wszystko wyskakuje jak na dloni. Widzę, że jest Pan mistrzem "dobra rada" ale wydaje mi się, że kiepsko rozumiejącym moje proste pytanie! Szukam opinii na temat projektantów. Bo wpisać w googla potrafię i wyskakuje lista firm ;) ale myślałam, że uda mi się uzyskać opinię w stylu: "pana x polecam " , "pana y nigdy nie bierz bo spitolił mi robotę", "u mnie robił pan z i sobie poradził ale zawołał dużo kasy"... i jakieś argumeny przekonujące mnie, że to nie krypto reklama, nie konkurencja i nie broszurki reklamowe;) Chciałam uniknąć brania kogoś "w ciemno" nie znając żadnych opinii na jego temat po za tymi, które sam sobie napisał na swojej stronce internetowej (która wyskakuje po wpisaniu w googla;) ) Jeśli jest ktoś kto korzystał z takich usług i mógłby się podzielić opinią i spostrzeżeniami to proszę o radę :-) |
|
|
|
|
Oki rozumiem.
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze najlepszym doradca jest ekipa budowlano remontowa. Zadzwon do firmy J.BAJEK z Nowosielca. Oni napewno maja znajomych architektow. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
http://www.archi-galeria.pl
Nie trzeba sugerować się lokalizacją w Warszawie ponieważ Kasia jest z Stw. Polecam TurboDymoMan lepszy od Chucka Norrisa! |
|
|
|
|
RNI JEZOWE, w dzisiejszych czasach zwarcie to bardzo żadki przypadek, o wiele częściej dochodzi do upływności prądu. W takim przypadku instalacja w twoim wykonaniu jest bez sensu. Coś tam się znasz, ale nie do końca masz pojęcie z czym to się je. W elektryce nie robi się niczego dla widzimisie tylko sie wszystko wylicza.
|
|
|
|
|
CYTAT http://www.archi-galeria.pl Nie trzeba sugerować się lokalizacją w Warszawie ponieważ Kasia jest z Stw. Polecam O coś takiego mi chodziło, dzięki Może ktoś jeszcze zna inne firmy? |
|
|
|
|
http://www.projektwnetrz.eu/kontakt
-narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
|
|
CYTAT http://www.projektwnetrz.eu/kontakt Dziękuję za namiar. A czy ta pani robiła u Ciebie jakiś projekt i wiesz, że jest godna polecenia czy tylko znalazłaś jej dane w necie? Bo wizualizacje ma całkiem fajne |
|
|
|
|
Znam Ją osobiście.
Na pewno ma talent, wyobraźnię i przede wszystkim doświadczenie - innymi słowy jest dobra w tym co robi ;) Niestety dla mnie osobiście nie wykonywała nic, ale polecam ją przy każdej okazji rodzinie/znajomym. pozdrawiam -narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
|
|
Chyba wiem o kim mowa...Nie wiem, czy powierzyłabym tej kobiecie wnętrza, tym bardziej, że z tego co widzę, na stronie internetowej nie pokazuje prawie żadnego portfolio, mam na myśli realizacji, bo wizualizację to ja sobie sama mogę zrobić z nudów
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
http://www.arte-plan.pl Jacek Tofil
|
|
|
|
|
zadzwoń tu-510252133
|
|
|
|
|
zadzwoń tu-510252133
Dziękuję. A co to za firma/ osoba? Warto byłoby wiedzieć |
|
|
|
|
a ta Pani ma jakąś firmę, imię, nazwisko, portfolio albo cuś takiego? Komuś coś robiła, żeby można było stwierdzić, że jest godna polecenia?
|
|
|
|
|
a czy polecane przez Was osoby zajmują się tylko estetyczną stroną wykończenia czy również kwestia dobrych rad w temacie doboru materiałów, podłączenia wszelkich przyłączy? Tak, żeby było to później maksymalnie praktyczne?
|
|
|
|
|
Podbijam temat. Czy macie jakies osoby ktore wykonywaly juz pojekty aranzacji domow i maja o tym pojecie i zbudowane portfolio (chodzi o kompleksowy projekt wiekszej powierzchni). Nie szukam raczej osob ktore beda probowac sie uczyc ...
|
|