|
|
|
Witam
chciałbym się z Wami podzielić moim niedawnym przykrym doświadczeniem i przestrzec przed ewentualną podobną przygodą . Ok. 3 tyg temu dokładnie przed świętami z mojego konta zostało zrealizowanych 13 tranzakcji na kwotę ok 4000 , wszystko odbyło się między 1 a 2 w nocy , jedna za drugą 11 na kwotę 350 pln każda, oraz 2 na mniejsze kwoty , całą sytuację zauważyłem na drugi dzień rano podczas próby zapłacenia za zakupy . Oczywiście karta została od razu zablokowana a w/w tranzakcje zgłoszone jako nieautoryzowane , temat dodatkowo zgłoszony na policję i w prokuraturze . Dużo podrużuję po Polsce i nie rzadko zdaża mi się płacić za np. paliwo lub jedzenie kartą . Niestety prawdopodobnie w którymś momencie ktoś gdzieś zrobił z niej dodatkowy użytek i ma co mam . |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Może ktoś wcześniej wszedł w jej posiadanie i zpisał dane z niej, a to wystarczy do zakupów online lub przelania na paypal. Zawsze zostaja slady i prokuratura z policją moze pomogą
|
|
Dołączył: 26 Marz 2011r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
nie pomogą! mi skubneli 600 zł z bankomatu zeskanowaną kartą dwa razy po 300 zł zgłoszone na policję ,niestety nie wiem czy wogóle sprawdzali monitoring przy bankomacie po paru przesłuchaniach ,przyszło pismo ;wyjasniające ze umarzaja dochodzenie i tyle sie dowiedzałem
|
|
|
|
|
Moderowano przez: panna_pina Post nie na temat
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Najlepsza dodatkową ochrona jest ustawienie limitu transakcji i powiadomienie np sms'em o wykonywanych operacjach na koncie. Zawsze to pomaga w szybszej reakcji np blokady karty itp. Ogolnie sytuacja bardzo nie fajna.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT A żona nic nie wie? poproszę o zamknięcie tematu , ten post miał na celu ostrzeżenie czytelników przed potencjalną stratą materialną , polemika z idiotycznymi komentarzami nabijaczy postów nie była moim zamiarem . |
|