|
|
|
mam zamiar wymienic rozrzad /renault megane/
pytanko -kogo polecacie ? i jak ktos wie cos o cenie jaka za wymiane ? lub jakies namiary na mechanika wartego polecenia z gory dziekuje za wyczerpujace odpowiedzi forumowiczow |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Od rozrządu to polecam
AUTO-ED w Jeżowem. A dokładniej Edward Koc. Co do wymiany to na pewno jest pasek rolka napinacza i może jakieś łożyska, ale to zależy od auta. Za sama robociznę przy wymianie w silniku 1.6 16V zapłaciłem 100 zł, no ale to było chyba w 2006r. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
np Auto Szwedo na przemysłowej
|
|
|
|
|
A co myślicie o tym mechaniku w Turbi podajże Daniel ma na imię?
Od Stalowej jak się jedzie to po lewej stronie ma zakład. |
|
|
|
|
ja wymieniałem za salonem fiata ceny nie pamiętam bo robiłem razem olejami i filtrami ale an francuzy trza miec dobrego mechanika zeby do dokładnie poustawial
|
|
|
|
|
CYTAT mam zamiar wymienic rozrzad /renault megane/ Co to znaczy mam zamiar. To nie jest zabawka, którą wymienia się wg. widzimisię. Są dokładnie ustalone procedury czasowe. Tego się nie przyśpiesza ! Jeśli nie ma przesłanek by rozrząd ruszać - to się nie rusza. CYTAT ja wymieniałem za salonem fiata ceny nie pamiętam bo robiłem razem olejami i filtrami ale an francuzy trza miec dobrego mechanika zeby do dokładnie poustawial Co to znaczy na francuzy trzeba mieć dobrego ? Czyli co w innym samochodzie można młotkiem i przecinakiem naprawiać ? Zawsze i w każdej naprawie konieczna jest DOKŁADNOŚĆ. W Renault oryginalne paski napina się mierząc częstotliwość drgań na odpowiednim odcinku. Zależnie od pojazdu jest to ok 150 Hz. Z ciekawostek: kalibrację przyrządu sprawdza się wykorzystując sygnał tonowy telefonu STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT A co myślicie o tym mechaniku w Turbi podajże Daniel ma na imię? Od Stalowej jak się jedzie to po lewej stronie ma zakład. Robiłem u Niego ostatnio swój samochód , mogę spokojnie polecić , konkretny i solidny . |
|
|
|
|
tak do wiadomości syrena
.... jeśli robił to człowiek od "wszystkich aut" to mogą być problemy bo tan rozrząd wymaga troszkę wiedzy o silnikach hdi i powiem Ci że własnie tu najczęściej mechanicy robią błędy..... |
|
|
|
|
Z całym szacunkiem ... ale jeśli robi błędy (wynikające z niewiedzy) ... to to nie jest mechanik, toż to zwykły gwałciciel i IGNORANT mechaniki.
Każda czynność - w nieznanym samochodzie MUSI być poprzedzona pozyskaniem wiedzy TEORETYCZNEJ. Branie się za nieznany samochód w oparciu jedynie o swoją (jakże często błędną) praktykę to zwykłe mechaniczne IGNORANCTWO ! Partactwo ! Niedopuszczalną sytuacją jest, kiedy tzw. mechanik uczy się na samochodzie klienta ! Kiedy bierze się za robotę nie mając potrzebnych specjalistycznych narzędzi. Kiedy nie zna procedur demontażu i montażu. To jest ignorant. Oszust ! Oczukuje klienta. "Warsztat", "Mechanik", - te słowa zobowiązują ! STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT tak do wiadomości syrena .... jeśli robił to człowiek od \"wszystkich aut\" to mogą być problemy bo tan rozrząd wymaga troszkę wiedzy o silnikach hdi i powiem Ci że własnie tu najczęściej mechanicy robią błędy..... mozesz opisac te bledy ? w hdi tak jak i w tdi masz kolek wkladasz na miejsce i po problemie ogolnie mowiac... jesli nie pasuje otwieram dzis warsztat i wymienie ci bardzo profesjonalnie koszt uslugi 500-1000 zł a gwarantuje uzycie klucza dynamometrycznego i czego tam jeszcze chcesz |
|
|
|
|
tak tak syrenko-sciagaj ubranka swojej kobiety wedlug procedur i posowaj ja z odpowiednia sila knm
|
|
|
|
|
CYTAT tak tak syrenko-sciagaj ubranka swojej kobiety wedlug procedur i posowaj ja z odpowiednia sila knm i nie zapomnij koniecznie zapoznać się z teorią, co byś nic nie ukręcił, albo co gorsza nie wyszedł na gwałcicela co do rozrządu żeby nie było , ja zawsze polecam aso , masz pewną gwarancję i odpowiedzialność za wykonaną usługę |
|
|
|
|
nie sadzilem ze pytanie o cene i mechanika rozpeta taka burzesciana bardzo dziekuje za informacje dotej pory udzielonegood i zycze wszystkim forumowiczom wiecej opanowania i spokoju ok
może ktoś ma jakiegos dobrego mechanika do polecenia ,do wymiany rozrzadu z góry dziekuje |
|
|
|
|
Tylko u Łukasza na cyplu przed Sezamem.
|
|
|
|
|
RNI JEZOWE po swojej kompromitacji na portalu stalowe miasto ( wymuszone przeprosiny - wtajemniczeni wiedza o co chodzi ) nie wypowiadaj sie, nie udzielaj dobrych czy tez zlych podopowiedzi, przykul uszy i siedz cicho, troche szacunku do samego siebie
|
|
|
|
|
Ozga Adam -Zarzecze.Polecam.607 598 684.
|
|
|
|
|
Polserwis Stalowa Wola
http://www.polse(...)ch-marek Usługa wymiany rozrządu z oraz pompy wody - 350 zł, koszt wymiany oleju 30 zł. Szybko, niedrogo a przede wszystkim profesjonalnie. Szczerze polecam. |
|
|
|
|
Jaki warsztat polecacie do wymiany rozrządu w Renault Scenic I phII silnik 1.6 16v? Chcę wymienić kompletny rozrząd, filtry i oleje, czy coś jeszcze powinienem wymienić? Dodam że jest to moja pierwsza wymiana od zakupu auta, autko mam parę tygodni.
|
|
|
|
|
Polecam pana Sulicha Ulica: Słowackiego 18 Obok koscioła św. Trójcy.
|
|