|
![]() |
|
Witam chciałbym zapytać Was o zdanie czy warto ubezpieczać mieszkanie na 4 piętrze (ostatnim)? Większość zdarzeń które są wymienione w standardowym ubezpieczeniu raczej mnie nie dotyczy, natomiast te najbardziej prawdopodobne jak kradzież czy przepięcia są dodatkowo płatne. Stad moje pytanie warto ubezpieczać czy sa to pieniądze wyrzucone w błoto?
|
|
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Najczęściej włamania dokonywane są do mieszkań na ostatnich piętrach.
Po prostu jeśli nie ma sąsiadów,to jest nikła szansa aby ktoś z dołu wchodził na górę. Pytanie:co chcesz ubezpieczyć? Jeśli nie masz wartościowych rzeczy ubezpieczenie od włamania nie ma sensu. Podobnie jak np.od zalania przez sąsiada z góry(bo niby jak).Sprzęt elektroniczny łatwo zabezpieczysz listwą za 80-100 zł. Lepiej kup mocne drzwi z odpowiednią futryną(najlepiej antywłamaniowe) i min.2-ma porządnymi zamkami. A jak się uprzesz ubezpieczyć,to np.za takie drzwi będzie zniżka w polisie. Najlepszy alarm to mały "dziamdziający" kundel albo wredna,wścibska sąsiadka. ![]() SPRZEDAM BOEING 747 WERSJA SPEC, GARAŻOWANY. MAŁY PRZEBIEG 22,9 MLN.KM. PO PRZEGLĄDZIE WAŻNYM DO 2030 ROKU, WYMIENIONE ZAWIESZENIE, ROZRZĄD SILNIKÓW, KLIMATYZACJA 10-CIO STREFOWA, PRZYCIEMNIANE SZYBY, AIRBAG. NIE BITY. KOLOR BIAŁO- NIEBIESKI Z LOGO "PRESIDENT USA". CENA DO NEGOCJACJI. |
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
Sąsiadów na ostatnim piętrze co jakiś czas zalewa rozszczelniający się dach...
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Drzwi antywłamaniowe posiadam, gorzej z czujnymi sąsiadami, każdy pilnuje własnego nosa. Z dachem też wszystko w porządku, jedynie co może się wydarzyć to mogę zalać sąsiada na dole ;) Skorzystam z pomysłu z listwą zabezpieczającą. Dzięki
|
|
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: ![]() |
|
![]() |
|
U nas blok relatywnie młody. Pocieknie, naprawią, mija 3 lata i powtórka z rozrywki. Ubezpiecz się na zalanie, a kradzieże się zdarzają.
Ja płacę 200-300 rocznie za full opcje w pzu i nie martwię się o nic. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
![]() |
|
Zawsze warto się ubezpieczyć z tym że musisz znaleźć firmę, która zabezpieczy Twoje potrzeby. Np. przepięcia o których była mowa, one nie we wszystkich towarzystwach są dodatkowo płatne, ja mam to w cenie. Jeśli chodzi o wspomnianych sąsiadów co zalewają, nie masz ich ale Ty zawsze możesz kogoś zalać, pękający wąż pralki albo umywalki to niestety się zdarza, Ty w pracy a woda leci i leci, a nie zalewa tylko sąsiada niżej, potrafi cały pion pomoczyć dlatego wykup koniecznie dodatkowe ubezpieczenie OC w życiu prywatnym. Jak masz dzieci małe to takie ubezpieczenie też się ich tyczy, np. jak rowerkiem wjedzie sąsiadowi w auto i porysuje, korzystasz z OC i masz z głowy. W momencie kiedy Ciebie zaleje przeciekający dach to możesz zgłosić się do swojego ubezpieczyciela, on policzy szkodę, wypłaci pieniądze na albo za naprawę a potem w ich gestii jest odzyskanie regresem pieniędzy od zarządcy budynku. Odnośnie drzwi antywłamaniowe z atestem to masz spokojnie zniżkę praktycznie w każdej firmie na ryzyko kradzieży a tak na prawdę to ono jest najdroższe. Jak miał byś jakieś pytania to chętnie pomogę
![]() |
|
|
![]() |
|
jeżeli chodzi o ubezpieczenie mieszkania to na pewno nie polecam firmy o nazwie aviva
|
|