|
|
|
mam takie pytanie : czy w piwnicy w bloku można legalnie przetrzymywać środek lokomocji jakim jest skuter / motorower ?? dzięki za podpowiedź / odpowiedź
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja przetrzymywałem wielkie enduro 350ccm które po schodach z piwnicy wyprowadzałem 30 min i żyję
Nawet jak nie wolno to to olej, zostaniesz pouczony o tym i tyle. nikt Ci krzywdy nie zrobi ;) Chyba że, w piwnicy przetrzymujesz jakieś uprowadzone osoby to nie ryzykuj. |
|
|
|
|
A czy w piwnicy można trzymać legalnie środek lokomocji jakim jest rower?
A czy można trzymać legalnie ramę od skutera? A czy można trzymać legalnie silnik spalinowy? A czy można trzymać legalnie karnister z benzyną? Think twice zanim następnym razem o coś zapytasz. |
|
|
|
|
CYTAT A czy w piwnicy można trzymać legalnie środek lokomocji jakim jest rower? A czy można trzymać legalnie ramę od skutera? A czy można trzymać legalnie silnik spalinowy? A czy można trzymać legalnie karnister z benzyną? Think twice zanim następnym razem o coś zapytasz. Ano rower trzymać można a kanistra z benzyną już nie. Więc motorower zaliczysz do: 1. "rowerów" bo ma ramę, dwa kółka, kierownicę itp.... 2. czy może do "kanistrów z benzyną", bo ma napełniony benzyną bak o silniczku już nie wspomnę...? Think twice.... Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
moyra, chętnie przeczytam o tym że nie wolno trzymać kanistra z benzyna.
Jakie rozporządzenie tego zabrania ? ;) |
|
|
|
|
Ja osobiście odradzałbym taką praktykę. Jak poprzednicy piszą, motor/skuter wyposażony jest w zbiornik z paliwem a także układ elektryczny.
|
|
|
|
|
CYTAT moyra, chętnie przeczytam o tym że nie wolno trzymać kanistra z benzyna. Jakie rozporządzenie tego zabrania ? ;) Na przykład punkt 3 paragrafu 2 poniżej: SPÓŁDZIELNIA MIESZKANIOWA ul. gen. L. Okulickiego 32 37-450 STALOWA WOLA R E G U L A M I N PORZĄDKU DOMOWEGO ... V BEZPIECZEŃSTWO POŻAROWE § 25 1) W razie wybuchu pożaru, bez względu na jego rozmiar, należy natychmiast zawiadomić Straż Pożarną, Komendę Policji i Administrację Osiedla. 2) Dla zabezpieczenia swobodnego poruszania się w czasie akcji gaszenia pożaru - zabrania się zastawiania korytarzy, przejść piwnicznych i poddaszy, meblami, wózkami itp. 3) Zabrania się przechowywania w piwnicach motocykli, skuterów, motorowerów oraz materiałów łatwopalnych. ... Sądzę, że w regulaminy innych spółdzielni brzmią podobnie. |
|
|
|
|
Dwa pytania zatem mam.
Odyss: Czy mogę trzymać w piwnicy piłę motorową? Halo: Czy mogę w piwnicy trzymać puszkę z farbą? |
|
|
|
|
Mesjasz tobie to ja podziękuję !!! no właśnie też słyszałem że w piwnicy nie wolno tego 3mać, 2 sprawa sąsiedzi, lubią podpierd.... a że ja mam takich pewnie by mnie za to eksmitowali !! pozdro i dzięki !!
|
|