|
|
|
Witam,
pytanko do użytkowników internetu z kablówki Multimedia, czy również od wtorku działa wam równie kiepsko jak i mi? Zamiast 120 Mb/s jest góra 10-15, pingi również spore. I nie mówię tylko o transferze na zewn. do niewiadomo jakiego serwera tylko do wewn. sieci tj. http://test.mm.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Przeczytaj sobie umowę - tam określili, że prędkość X jest prędkością maksymalną, czyli niekoniecznie musi być to X. Nieźle się zabezpieczyli.
W nocy z wtorku na środę, gdzieś po północy sieć się "wywaliła", nie działał internet i telefon. |
|
|
|
|
Tak, ja to wiem, w sumie każdy operator tak się zabezpiecza, od 2 tygodni mam od nich neta, właśnie do wtorku działało to świetnie, nie narzekałem, i tyle ile jest w umowie to tyle było
A w obecnej chwili to równie dobrze mógłbym wykupić najwolniejszą opcję jaka jest dostępna (30) a i tak bym jej nie osiągnął. No nic, narazie zostaje mi kontakt z infolinia i reklamacja. |
|
|
|
|
Spokojnie - mam to samo. Usterka zgłoszona wczoraj, dziś miałem telefon że są prowadzone jakieś prace u nas w mieście. Byłem w punkcie dawnej Diany, i Pani tam działająca powiedziała że od poniedziałku mają techników z zewnątrz i cos modernizują, dlatego takie sytuacje mogą występować. Pytanie tylko jak długo. Tak więc czekamy. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
Witam
u mnie we wtorek tak od 20 to miałem jakieś 1/2MB w środe rano było w miarę ok, ale około 14 padło całkowicie dzisiaj był technik, męczył się godzinę ale zrobił. mają coś sknocone, bo dziwnie sama z siebie zmalała mi siła sygnału i modem się nie łączył. "podkręcił" siłę na centralce w pywnicy i ruszyło. w tym momencie nie ma co testowaś speedtestem bo głupoty wychodzą. mi zamiast 60 pokazuje 8-12 a jak zapuściłem fdm`a i kilka plików z stronki gts`a to miałem około 45-48 mega poczekamy do jutra co z tego wyjdzie. p.s. ale co jak co to mm mogła dać ludziom znać, że siakaś awaria czy coś będą robić a nie kurde ... mnie trafia od wtorku |
|
|
|
|
Mnie mają odwiedzić jutro, tylko nie sądzę że to problem np. w modemie a raczej u nich. Zaczeło się fajnie ale powoli mi ta Multimedia już brzydnie.
|
|
|
|
|
Jak to u forumowiczów działa obecnie ? Jakaś poprawa?
U mnie bez zmian, jest marnie. 3 razy już zgłaszałem przez infolinię ale chyba nic sobie z tego nie robią. |
|
|
|
|
Place za 30 mb a wyciaga max 19mb w speedtest. Gdzie moje 11 mb sie pytam
|
|
Dołączył: 26 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
a czy z telewizją cyfrową też macie problemy? u mnie od kilku dni obraz się przycina, i nie jest to problem tylko jednego kanału :/
|
|
|
|
|
od 7 czerwca wszystko ładnie śmiga.
wiem, że coś robili i się poprawiło. co do waszych prędkości to sprawdzcie sobie po kablu bezpośrednio z modemu, pomijając modem. jeżeli wtedy będziecie mieli bardzo zaniżone wyniki to dzwońcie. u mnie też były problemy z wyciągnięciem pełnej prędkości. wyłączyłem firewall`a na routerze i pomogło ;) |
|
|
|
|
Ja płacę za 120 a wyciągam 20-30.... 3 razy im zgłaszałem przez infolinię: "tak, rzeczywiście jest coś źle, zajmiemy się tym".
Tracę cierpliwość, jutro się do nich przejdę bo na infolinię już nie mam ochoty dzwonić. |
|