Dołączył: 21 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Pytanie do tych którzy, posiadają Internet z Multimedia Polska. Czy u Was, też on bardzo przerywa i nie możecie, z niego normalnie korzystać?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie
|
|
|
|
|
CYTAT Pytanie do tych którzy, posiadają Internet z Multimedia Polska. Czy u Was, też on bardzo przerywa i nie możecie, z niego normalnie korzystać? Nie, działa poprawnie, ale miałem podobne problemy. Okazało się, że po przejściu z Diany na MultiMedia zmienili jakieś parametry sieci i praktycznie każdy powinien mieć zmianiony modem internetowy. U mnie akurat kończyła się umowa, przedłużyłem ją zmieniając prędkość, wymienili mi modem i działa pięknie. |
|
Dołączył: 21 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
u mnie tak samo wymieniali modem i prędkość i internet nadal szwankuje
|
|
|
|
|
do osób, które wypowiedziały umowę o internet - czy po złożeniu wypowiedzenia ktoś do was dzwonił w celu zaproponowania oferty na pozostanie w Multimediach?
i druga kwestia - jak wam działa ich internet 12 Mb? |
|
|
|
|
Ja od 9 miesięcy mam internet 12 Mb z Multimedia i nie narzekam , nigdy nie miałem problemu.
|
|
|
|
|
Płacę za 30 a mam 15
|
|
|
|
|
tak jak pisałem w innym wątku... miałem dosyć spore problemy z netem z mm w listopadzie i grudniu. płaciłem za 60 a miałem 10-25.
telefony i meile nic nie dawały. w końcu byłem w "Dianie" i rozmawiałem z szefem serwisu. wizyta u niego trochę poprawiła prędkość ~30. dałęm sobie w końcu spokój z myśla, że jeszcze 3 miechy i ide gdzie indziej. ale odziwo między 10-13 robiąc z głupa testy, zauważyłem, żę łącze chodzi pięknie. ~60 non stop. Aż w końcu siedząc w robocie odbieram telefon z nr stacjonarnego a tam Pan z "Diany" z pytaniem jak net działa, bo zgłaszałem dużo problemów. No i dowiedziałem się, że cosik na weekendzie zmieniali i robili konfig na nowo i że ma byś dobrze. No i jest;) |
|
|
|
|
CYTAT tak jak pisałem w innym wątku... miałem dosyć spore problemy z netem z mm w listopadzie i grudniu. płaciłem za 60 a miałem 10-25. telefony i meile nic nie dawały. w końcu byłem w "Dianie" i rozmawiałem z szefem serwisu. wizyta u niego trochę poprawiła prędkość ~30. dałęm sobie w końcu spokój z myśla, że jeszcze 3 miechy i ide gdzie indziej. ale odziwo między 10-13 robiąc z głupa testy, zauważyłem, żę łącze chodzi pięknie. ~60 non stop. Aż w końcu siedząc w robocie odbieram telefon z nr stacjonarnego a tam Pan z "Diany" z pytaniem jak net działa, bo zgłaszałem dużo problemów. No i dowiedziałem się, że cosik na weekendzie zmieniali i robili konfig na nowo i że ma byś dobrze. No i jest;) Mam prosbe, mam internet w Dianie/multimedia na starej predkosci 8 MB/s Internet dziala bardzo ladnie nie narzekam chcialbym jednak zwiekszyc predkosc aktualnie jak robie test mam 8 MB down/ 3 MB upload. Mogl bys sprawdzic jaki masz upload na tym laczy 60 MB, z gory dziekuje. |
|
|
|
|
a rachunki od nowego roku podwyższyli bez żadnego wcześniej powiadomienia czy mieli prawo?
|
|
|
|
|
CYTAT a rachunki od nowego roku podwyższyli bez żadnego wcześniej powiadomienia czy mieli prawo? podwyższyli rachunki (wiele rachunków) czy tylko jeden rachunek (twój)? sprawdź jaką umowę podpisałeś. ja miałem na 18 miesięcy - 12 miesięcy po 40 zł, kolejne 6 miesiecy po 45 zł |
|
|
|
|
CYTAT Płacę za 30 a mam 15 dzwoń, nagabuj, pytaj. powiedz, że skoro dają ci połowę usługi to ty uczciwie będziesz płaciła połowę abonamentu;) |
|
|
|
|
CYTAT Mam prosbe, mam internet w Dianie/multimedia na starej predkosci 8 MB/s Internet dziala bardzo ladnie nie narzekam chcialbym jednak zwiekszyc predkosc aktualnie jak robie test mam 8 MB down/ 3 MB upload. Mogl bys sprawdzic jaki masz upload na tym laczy 60 MB, z gory dziekuje. na szybkiego ---> 6-8Mb/s w domu zrobię testa to wkleje linka;) |
|
|
|
|
testy przeprowadzone o godz 17.50
internet z multimendy 60 MB http://www.speedtest.net/my-result/3236343332 az mi galy wylazly...chyba nigdy takiej predkosci nie mialem... na innej stronce test.. http://www.speedtest.pl/test/76725162 i test na stronie multimendy 58608 Kbps 7141 Kbps 27 ms ...ŻYCIE GROZI ŚMIERCIĄ.... |
|
|
|
|
Multimedia to szajs - Stanowczo Odradzam BADZIEW !!!
|
|
|
|
|
Kolega napisz konkrety a nie krzyczysz tu na forum.
|
|
|
|
|
a ja jestem stanowczo zadowolony. cena OK, prędkość się zgadza, przerw nie ma
|
|
|
|
|
potwierdzam , śmiga , nie zrywa i prawie zawsze jest tyle ile ma być .
|
|
|
|
|
multimedia w tej chwili jest najgorszą a zarazem najdroższą firmą świadczącą usługi internetu jak i tv działającą w Stalowej Woli.
|
|
|
|
|
Strasznie zwalnia ,przerywa a serwis to porażka .
|
|
|
|
|
CYTAT Pytanie do tych którzy, posiadają Internet z Multimedia Polska. Czy u Was, też on bardzo przerywa i nie możecie, z niego normalnie korzystać? od roku czasu non stop przerywa, wystarczy że tylko mocniej obciąże łącze jakims programem i musze odświeżać, resetować |
|
|
|
|
CYTAT tak jak pisałem w innym wątku... miałem dosyć spore problemy z netem z mm w listopadzie i grudniu. płaciłem za 60 a miałem 10-25. telefony i meile nic nie dawały. w końcu byłem w "Dianie" i rozmawiałem z szefem serwisu. wizyta u niego trochę poprawiła prędkość ~30. dałęm sobie w końcu spokój z myśla, że jeszcze 3 miechy i ide gdzie indziej. ale odziwo między 10-13 robiąc z głupa testy, zauważyłem, żę łącze chodzi pięknie. ~60 non stop. Aż w końcu siedząc w robocie odbieram telefon z nr stacjonarnego a tam Pan z "Diany" z pytaniem jak net działa, bo zgłaszałem dużo problemów. No i dowiedziałem się, że cosik na weekendzie zmieniali i robili konfig na nowo i że ma byś dobrze. No i jest;) Miałem podobną sytuację, zamiast 60 mialem wieczorami nawet po 15. Telefon do obsługim przysłali faceta ktory na swoim przedpotopowym lapku z windowsemXP dostał taki sam wynik jak ja tzn w okolicach 20mb/s. I jeszcze na odchodne uslyszalem ze powinienem sie cieszyc bo takiego neta posiada w dalszym ciagu bardzo malo osob. Po tej wizycie postanowilem nie tracic nerwow na rozmowy z ich infolinia, w koncu za pare miechow umowa sie konczy i powiemy sobie "do widzenia". Jakie było moje zdziwienie gdy w połowie stycznia tak for fun zapodałem test i patrze - max lacza. Od tego czasu robie testy o roznych porach dnia i doslownie nigdy nie bylo problemow ze spadkiem predkosci - znaczy cos naprawili. Co do zrywania połaczenia, ja nie wiem co wy robicie i jakie macie kompy, zapodaje torrenty ktore wykorzystuja 80-90% lacza, do tego ogladam TV online i odpalam World of Warcraft i praktycznie nie dostaje zadnych dc, pingi stablinie napitalaja po 50-60ms wiec zamiast czepiac sie operatora moze pora zainwestowac w nowego kompa ktory bedzie w stanie sprostac waszym wymaganiom? |
|
|
|
|
Z tą prędkością potwierdzam, coś zrobili bo zasuwa net aż miło, znacznie szybciej niż mam w umowie
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Kim jesteś drogi "Jacku".
Tutaj piszesz, że ci internet śmiga, a chwilę później zakładasz nowy temat "Internet w Nisku", gdzie piszesz: "Szukam dostawcy internetu w nisku. Okolice dworca pkp, obecnie jest twór który ma w posiadaniu Multimedia. Internet ciągle zrywa połączenie i dziala z tragiczną prędkością jak poczciwe SDI ( pierwowzór neostrady ) Pani na infolini mówi że nie ich wina tylko zakłóceń i generalnie oni by się z chęcią tego pozbyli problemu.. " Hmmm.... Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Multimedia zainwestowały w zawodowców piszących posty na zlecenie??? |
|
|
|
|
Mufi ja mieszkam w Stalowej Woli i sobie chwalę. Poprawili szybkość i jakość łącza jest naprawdę super. Drugi abonament jest w Nisku na internecie bezprzewodowym i tam jest tragedia przez duże T. Odpisali na maila po kilku dniach, a na infolini pani niezbyt umie cokolwiek poradzić na zaniki łącza bezprzewodowego. Internet resetuje się tam co chwilę, jest to pozostałośc po sieci z rudnika, potem przejęła to Diana, a w spadku ma Multimedia.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|