|
|
|
Jaką książke polecilibyście w prezencie dla młodej pary. w zaproszeniu takie życzenie zamiast kwiatów. pytałam co ich interesuje w odpowiedzi padło "oj coś napewno wybierzesz". eh.. wcale tym mi nie ułatwili zadania, a ja nie mam pojęcia co wybrać. :/
dzieki za pomoć. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kuchnia polska
|
|
Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kamasutra lub 365 pozycji
|
|
|
|
|
poradnik jak opiekować się dzieckiem
lub leksykon chorób i objawów socjalizm totalitarny zmienił się w koncesyjno-etatystyczny |
|
|
|
|
Kamasutra to już oklepane. ale dzieki za chęci muszę jednak zdać się na siebie chyba wybiore to co ja bym chciała przeczytać i tak bedzie najlepiej
|
|
|
|
|
Ciężko trafić w gust czytelnika, no chyba że bardzo się dobrze kogoś zna. Najlepiej kupić coś ponadczasowego, np jeśli planują dzieci to baśnie braci Grimm, masz pewność że będzie im "służyła" itd.
Dorii |
|
|
|
|
Jeśli jednak wolisz "coś lekkiego" polecam książki pani Izabeli Sowy ze Stalowej Woli, fajnie się je czyta, szczególnie opisy umiejscowione w naszym mieście. Bardzo lekka, wesoła, w sam raz na nudny wieczór.
Dorii |
|
|
|
|
zgadzam sie z Dori-owocowa trylogia Pani Izabeli Sowy-fajna lektura,dobrze sie czyta,polecam również
|
|
|
|
|
Tylko nic z twórczości Sowy - może to dobre dla dziewczyn/nastolatek, a to ma być prezent dla obojga. Daję głowę, że żaden szanujący się facet nie czytałby tych dyrdymałów. Proponuję Trylogię Milennium Siega Larssona - rewelacja!! dla obojga na zimowe wieczory...lub coś naszego np. Danuty Wałęsowej "Marzenia i tajemnice"
|
|
|
|
|
Będą to najlepiej zainwestowane pieniążki wydane na książkę pt.
JEDZ OPTYMALNIE - Bądź zdrów! |
|
|
|
|
A nie lepiej dowiedzieć się jakie książki lubią czytać, albo czym się interesują?
Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Madzik czytałaś chyba niedokładnie pierwszy post
CYTAT Jaką książke polecilibyście w prezencie dla młodej pary. w zaproszeniu takie życzenie zamiast kwiatów. pytałam co ich interesuje w odpowiedzi padło "oj coś napewno wybierzesz". eh.. wcale tym mi nie ułatwili zadania, a ja nie mam pojęcia co wybrać. :/ ......a swoją drogą niektórzy książkami nazywają napoje alkoholowe i być może chodziło im o jakieś dobre winko do czytania " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
CYTAT Będą to najlepiej zainwestowane pieniążki wydane na książkę pt. JEDZ OPTYMALNIE - Bądź zdrów! Ja myślę, że z tej kategorii lepszy będzie np. Ben Goldcare i jego książka "Lekarze, naukowcy, szarlatani." Bardzo przyjemnie się czyta, a przy tym człowiek uczy się podstaw metodologii naukowej i logicznego, opartego na dowodach postrzegania medycyny (taki wstęp do EBM). Sporo miejsca poświęca też na rozprawę z różnymi nawiedzonymi pseudodietetykami (Gilian Mckeith, Matthias Rath i inni). "Szkoda", że lek. Kwaśniewski (bo doktorem to on nie jest) ma tak mały zasięg, bo pewnie dołączyłby do tego jakże "zacnego" grona... (Przepraszam za offtop, ale krew mnie zalewa, gdy MILOSC / stdec / O.C.Ż. w każdym temacie "zdrowtnym" zaczyna ewangelizację. Zresztą nie tylko w "zdrowotnym" jak widać. A książkę Goldcarea naprawdę polecam!) A psychopath is better than no path |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
może zaglądnij tutaj :
http://www.przedweselnik.pl/czytelnia/ksiazka-na-prezent-slubny.html lub tutaj : http://www.biblionetka.pl/art.aspx?id=661288&aid=661990&answer " Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
A może najlepszym rozwiązaniem byłaby taka "książka"? http://alleg(...)245.html
Życie trzeba przeżyć tak, żeby wstyd było opowiadać, za to miło wspominać :) |
|
|
|
|
anulka akurat wina nie chcą bo żadne nie lubi wina
|
|
|
|
|
Literatura podróżnicza - może zaszczepi się u nich nowa pasja ( o ile już jej nie ma ).
Polecam: Władimir K. Arsenjew, Koperski, Kruszona. |
|
|
|
|
Polecam serie książek Romualda Koperskiego o Syberii.Ciekawa treść plus piękne zdjęcia.Może reprodukcje obrazów któregoś z malarzy.Pięna książka to arcydzieła malarzy rosyjskich
"Jeden tam tylko jest porządny człowiek:prokurator;ale i ten,prawdę mówiąc,świnia"-Mikołaj Gogol |
|
|
|
|
Chyba planują dzieci,więc może jakieś baśnie dla najmłodszych ewentualnie jakiś album zdjęć rodzinnych czy coś takiego ;)
Szatan w ciemności łowi, jest to nocne zwierzę, Chroń się przed nim w światło, tam cię nie dostrzeże. Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Anulka mój błąd, posta czytałam jak się pojawił, później już nie i jakoś mi tak umknęło. Swoją drogą ja bym wolała się określić co chcę, niż dostać coś co kompletnie mnie nie interesuje.
Ja bym celowała coś w tylu "x najpiększnijszych/najciekawszych ..." np. http://ksieg(...)ski.html Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń - K.Ś. |
|
|
|
|
tak jak mowiesz Madzik chyba musze wybrać "x" albo trafie albo nie. trudno ale tak to jest jak sie nie sprecyzuje nawet autora, a przeciez już by było dużo łatwiej. poprostu to będzie książka na chybił trafił
|
|